Börtön outsourcing

Pénzcentrum
2005. december 7. 11:50

A Tiszalök közelében épülő börtön esetében a felépítés mellett az üzemeltetést is vállalta a kivitelező Közép-európai Építő és Szerelő Kft (KÉSZ Kft.).

A Tiszalök közelében épülő börtön esetében a felépítés mellett az üzemeltetést is vállalta a kivitelező Közép-európai Építő és Szerelő Kft (KÉSZ Kft.).
Néhány évvel ezelőtt még sokak számára elképzelhetetlen volt, hogy az állam olyan feladatokkal is megbízhat magánbefektetőket, amelyek például büntetés-végrehajtáshoz kapcsolódnak. A KÉSZ Kft. a külföldön már hagyományokkal rendelkező, itthon még újszerű PPP rendszerben, egyfajta outsourcinmegoldásban készíti el a 700 fogvatartott és 280 fő személyzet befogadására tervezett épületet, és üzemelteti az elkövetkezendő 15 évben.

 A fogva tartással járó jogkörök természetesen továbbra is állami hatáskörben maradnak, ez a törvény szerint nem is lehetne másképp. A kivitelező cég nem kíván minden feladatot saját maga megvalósítani, ráadásul vannak olyan feladatok is amelyeket nem is tudnának. Például az informatikai hálózat kiépítését is egy beszállítóra bízták, akinek a közbeszerzés előírása mellett speciális, a börtönre jellemző technológiai paramétereknek és kihívásoknak kellett megfelelnie.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?