9 °C Budapest

Börtön outsourcing

Pénzcentrum
2005. december 7. 11:50

A Tiszalök közelében épülő börtön esetében a felépítés mellett az üzemeltetést is vállalta a kivitelező Közép-európai Építő és Szerelő Kft (KÉSZ Kft.).

A Tiszalök közelében épülő börtön esetében a felépítés mellett az üzemeltetést is vállalta a kivitelező Közép-európai Építő és Szerelő Kft (KÉSZ Kft.).
Néhány évvel ezelőtt még sokak számára elképzelhetetlen volt, hogy az állam olyan feladatokkal is megbízhat magánbefektetőket, amelyek például büntetés-végrehajtáshoz kapcsolódnak. A KÉSZ Kft. a külföldön már hagyományokkal rendelkező, itthon még újszerű PPP rendszerben, egyfajta outsourcinmegoldásban készíti el a 700 fogvatartott és 280 fő személyzet befogadására tervezett épületet, és üzemelteti az elkövetkezendő 15 évben.

 A fogva tartással járó jogkörök természetesen továbbra is állami hatáskörben maradnak, ez a törvény szerint nem is lehetne másképp. A kivitelező cég nem kíván minden feladatot saját maga megvalósítani, ráadásul vannak olyan feladatok is amelyeket nem is tudnának. Például az informatikai hálózat kiépítését is egy beszállítóra bízták, akinek a közbeszerzés előírása mellett speciális, a börtönre jellemző technológiai paramétereknek és kihívásoknak kellett megfelelnie.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem