Kifizettek 102 milliárd forintot

Pénzcentrum
2005. december 6. 09:42

A Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT9 operatív programjain nyertes pályázók közül 3955 számlájára december ötödikéig összesen több mint 102 milliárd forint érkezett, az átlagos kifizetés 25,8 millió forint . - írja mai számában a Napi Gazdaság.

A Nemzeti Fejlesztési Terv (NFT9 operatív programjain nyertes pályázók közül 3955 számlájára december ötödikéig összesen több mint 102 milliárd forint érkezett, az átlagos kifizetés 25,8 millió forint . – írja mai számában a Napi Gazdaság.
 
A kifizetéseken belül az előlegekkel szemben egyre jelentősebb a számla ellenében kifizetett támogatások aránya. Az NFH adatai szerint az öt operatív programra eddig összesen 29 739 pályázat érkezett be, ezek együttes forrásigénye több mint kétszerese a 2004 és 2006 között szétosztható, 677 milliárd forintos keretnek.
A pályázók - a fővároson és Pest megyén kívül – Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megyében voltak a legaktívabbak. A nyertes pályázatok száma 11 985, itt a három északkelet-magyarországi megye mellett Bács-Kiskun és Csongrád megye volt a legeredményesebb, egyaránt több mint 700 nyertes projekttel. A nyertes pályázatokra megítélt támogatás összege meghaladja az 533 milliárd forintot.

A nyertes pályázatok gazdái közül már 8537-tel már megkötötték a támogatási szerződéseket az operatív programok irányító hatóságai, az e szerződésekkel lekötött támogatások értéke meghaladja a 460 milliárd forintot.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 11. csütörtök
Zsuzsanna, Tiborc, Lilian
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?