0 °C Budapest

Bébikötvény vállalkozásra

Pénzcentrum
2005. december 6. 16:34

Az Országgyűlés szociális bizottsága azt javasolja a parlamentnek, hogy az úgynevezett bébikötvény induló összege ne 30, hanem 40 ezer forint legyen.

Az Országgyűlés szociális bizottsága azt javasolja a parlamentnek, hogy az úgynevezett bébikötvény induló összege ne 30, hanem 40 ezer forint legyen.
 
A módosítás szerint a második és a harmadik állami utalás a Start-számlára nem 30-30, hanem 42-42 ezer forint lenne. A szaktestület támogatta azt a javaslatot is, melynek értelmében a pénzintézetek nem maximum egy, hanem legfeljebb 0,5 százalékot vonhatnának le évente a számlákról jutalék, vagy más egyéb címeken. Egy másik, közös módosítás értelmében a 18. évét elért fiatal a számlán összegyűjtött pénzt a többi közt tanulásra, lakhatásra, vállalkozásra vagy a gyermekvállalás feltételeinek megteremtésére fordíthatja.

Forrás :MTI

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem