35 °C Budapest

48 millió forintos hirdetés a gazdaságról - beindult a kormány

Pénzcentrum
2005. december 6. 08:36

Hatféle tárgyú hirdetés jelenik meg az újságokban a magyar gazdaság helyzetéről. A kormány kampánya nettó 48,1 millió forintba kerül.

Háromhetes hirdetési kampányt indított hétfőtől a kormány a magyar gazdaság valós helyzetének ismertetésére - jelentette be Batiz András kormányszóvivő. Az akció során hatféle gazdasági tárgyú hirdetés jelenik meg újságokban 48,1 millió forint plusz áfa összköltségen a Központi Statisztikai Hivatal, az unió statisztikai hivatala, az Ernst and Young, a kormányprogram, valamint az autópálya-törvény adatait használva.
Kóka János gazdasági miniszter a hirdetési kampány elindítását azzal indokolta: szeretnék, ha az emberek tisztán látnák a magyar gazdaság tényeit. "Azt látom, hogy Magyarországon a gyorsan növekvő gazdaság és a nagybefektetői érdekekre leselkedő egyik legmarkánsabb veszély a politikai közbeszéd színvonala, amely nem ismeri el a reálszféra teljesítményét, és nemzethalál hangulatot kelt akkor is, amikor példátlan gazdasági erősödésnek vagyunk tanúi" - fogalmazott a tárcavezető. Megjegyezte: ez mit sem von le abból, hogy az állami szolgáltatás minőségén javítani és költségein csökkenteni kell.
Kóka János a hirdetések finanszírozása kapcsán azt mondta, hogy a kampánnyal járó kiadásokat jó befektetésnek tartja annak érdekében, hogy a magyar reálgazdaság világos üzeneteit az emberekkel megismertessék.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 28. szerda
Szabolcs
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 28. 06:50