20 °C Budapest

Oracle ösztöndíj az egyetemen

Pénzcentrum
2005. december 5. 13:16

Együttműködési megállapodást írt alá az Oracle Hungary és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, amelynek keretében a vállalat ösztöndíjat alapít, kutatás-fejlesztési munkákban működik együtt az egyetemmel és támogatja az intézményben folyó oktatás fejlesztését, mindezt évi 10 millió forintos nagyságrendben.

 
Együttműködési megállapodást írt alá az Oracle Hungary és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, amelynek keretében a vállalat ösztöndíjat alapít, kutatás-fejlesztési munkákban működik együtt az egyetemmel és támogatja az intézményben folyó oktatás fejlesztését, mindezt évi 10 millió forintos nagyságrendben.
 
Az együttműködés alapjául az a felismerés szolgált, hogy a versenyképes tudással rendelkező hallgatók képzése mindhárom fél – a diákok, az egyetem és a vállalat – számára fontos. A támogatás révén az egyetem javíthatja a képzés színvonalát, illetve a mindenkori igényekhez igazítva versenyképesebbé teheti azt, a vállalat pedig jól képzett szakemberekhez juthat. A hallgatók az együttműködés révén szélesebb körű ismereteket szerezhetnek, amely későbbi elhelyezkedésüket segíti elő.
 
A megállapodás értelmében a vállalat megalapítja az „Oracle ösztöndíjat”, amelyet a BME egy oktatója, kutatója vagy PhD hallgatója kaphat meg minden évben. A vállalat emellett támogatja a BME hallgatóinak szakmai fejlődését, így például diplomaterveket, TDK témákat ír ki, és ezekhez vállalati konzulenseket javasol.
Az egyetem az Oracle által megrendelt témákban kutatásokat végez, és a vonatkozó jogszabályok által adott korlátok között információt nyújt a BME-n folyó, az Oracle tevékenységét érintő oktatási-kutatási eredményekről.
Az együttműködésben részt vesz a Simonyi Károly Szakkollégium is annak érdekében, hogy a projektekbe a hallgatók minél szélesebb körét lehessen bevonni. A Szakkollégium lehetőséget nyújt a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karának hallgatói számára az egyetemi tanulmányokon felül további szakmai tudás megszerzésére, tanfolyamain a rendes egyetemi képzést jól kiegészítő elméleti és főként gyakorlati ismeretekre tehetnek szert a résztvevők.
„Vállalatunk nem csak saját szervezetében, hanem ügyfelei és partnerei körében is jelentős szakemberigényt tapasztal. Ezért fontos számunkra, hogy elősegítsük a naprakész tudással rendelkező szakemberek képzését. A BME a magyar műszaki képzés fellegvára, így nem véletlen, hogy velük alakítottuk ki az együttműködést” – mondta Füzes Péter, az Oracle Hungary ügyvezetője.

„A megállapodás következményeként a hallgatóink olyan gyakorlati és anyagi hátteret kapnak egy nagyvállalattól, ami nagyban javítja későbbi munkapiaci esélyeiket. Mivel az egyetemi oktatás a diákok érdekeit szolgálja, a legfőbb célunk hallgatóink elégedettsége és sikere” – mondta Molnár Károly, a BME rektora.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. március 29. péntek
Auguszta
13. hét
Március 29.
Nagypéntek
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem