29 °C Budapest

9,3 milliárdot kér Demszky

Pénzcentrum
2005. december 5. 08:29

A fővárosban jövőre a tervezettnél korábban indulnak a nagy útfelújítások, többek közt a Szentendrei, az Üllői, a Budaörsi és a Soroksári út rekonstrukciója folytatódik tavasszal. Az idénre tervezett felújítások a Balatoni úti felüljáró kivételével időben megvalósultak - mondta el Demszky Gábor főpolgármester.

 
Az idei 80 kilométer után, ami a fővárosi tulajdonú utak nyolc százalékát jelenti, jövőre 200, 2007-ben pedig 135 kilométer útfelújítás lesz Budapesten - jelentette be Demszky Gábor főpolgármester a Városligetben pénteken. Nyár helyett már tavasszal megkezdik az útfelújításokat, egyebek közt folytatják a Szentendrei és az Üllői út, valamint a Budaörsi és a Soroksári út korszerűsítését is.
Az idénre tervezett munkák közül csak a Balatoni úti felüljáró rekonstrukciójának befejezése csúszik át a jövő évre, mert vasúti vágányok felett átívelő felüljáró sokkal rosszabb állapotban volt, mint arra a kivitelezők számítottak. A hidat egy új, nálunk még nem alkalmazott műszaki megoldással újítják fel.
A főváros 9,3 milliárdot kér útfelújításra
Az útfelújítások nagyságrendje azáltal növekedhetett meg, hogy a Gyurcsány-kormány felismerte, Budapest közlekedésének fejlesztése nem a fővárosi önkormányzat belügye, s ezért minden útjavításra költött fővárosi egy forintot ugyanennyivel fejelt meg - vélekedett Demszky Gábor. A jövő évi útfelújításokra az önkormányzat 11,8 milliárdot biztosít, az államtól pedig 9,3 milliárdot remélnek. A főpolgármester megjegyezte: ez az állami forrás jelenleg nem látszik biztosítottnak. A jövő évi munkák februárban kezdődnek, 2007-ig az ezer kilométeres fővárosi főúthálózat 43 százalékát kívánják korszerűsíteni - mondta Vajda Pál főpolgármester-helyettes.
(forrás: Kormányzati Hírportál)
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem