31 °C Budapest

9,3 milliárdot kér Demszky

Pénzcentrum
2005. december 5. 08:29

A fővárosban jövőre a tervezettnél korábban indulnak a nagy útfelújítások, többek közt a Szentendrei, az Üllői, a Budaörsi és a Soroksári út rekonstrukciója folytatódik tavasszal. Az idénre tervezett felújítások a Balatoni úti felüljáró kivételével időben megvalósultak - mondta el Demszky Gábor főpolgármester.

 
Az idei 80 kilométer után, ami a fővárosi tulajdonú utak nyolc százalékát jelenti, jövőre 200, 2007-ben pedig 135 kilométer útfelújítás lesz Budapesten - jelentette be Demszky Gábor főpolgármester a Városligetben pénteken. Nyár helyett már tavasszal megkezdik az útfelújításokat, egyebek közt folytatják a Szentendrei és az Üllői út, valamint a Budaörsi és a Soroksári út korszerűsítését is.
Az idénre tervezett munkák közül csak a Balatoni úti felüljáró rekonstrukciójának befejezése csúszik át a jövő évre, mert vasúti vágányok felett átívelő felüljáró sokkal rosszabb állapotban volt, mint arra a kivitelezők számítottak. A hidat egy új, nálunk még nem alkalmazott műszaki megoldással újítják fel.
A főváros 9,3 milliárdot kér útfelújításra
Az útfelújítások nagyságrendje azáltal növekedhetett meg, hogy a Gyurcsány-kormány felismerte, Budapest közlekedésének fejlesztése nem a fővárosi önkormányzat belügye, s ezért minden útjavításra költött fővárosi egy forintot ugyanennyivel fejelt meg - vélekedett Demszky Gábor. A jövő évi útfelújításokra az önkormányzat 11,8 milliárdot biztosít, az államtól pedig 9,3 milliárdot remélnek. A főpolgármester megjegyezte: ez az állami forrás jelenleg nem látszik biztosítottnak. A jövő évi munkák februárban kezdődnek, 2007-ig az ezer kilométeres fővárosi főúthálózat 43 százalékát kívánják korszerűsíteni - mondta Vajda Pál főpolgármester-helyettes.
(forrás: Kormányzati Hírportál)
NEKED AJÁNLJUK
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 27. kedd
Olga, Liliána
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?