Idén is félrelépett a Cora - Olcsó hamisítványok a polcokon!

Pénzcentrum
2005. december 2. 08:44

Idén is elkövette tavalyi ballépését a Cora, mivel ismét a szürkemarhák húsát jelölő egyedi címkével értékesítette a holstein-fríz és a magyar tarka szarvasmarhák húsát. A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete feljelentette a rendőrségen az áruházláncot - írja a Magyar Nemzet. Az Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet megállapította, hogy a Cora nem szürke marhák azonosító számait

Idén is elkövette tavalyi ballépését a Cora, mivel ismét a szürkemarhák húsát jelölő egyedi címkével értékesítette a holstein-fríz és a magyar tarka szarvasmarhák húsát. A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete feljelentette a rendőrségen az áruházláncot - írja a Magyar Nemzet.

Az Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet megállapította, hogy a Cora nem szürke marhák azonosító számait tüntette fel a termékeken, sőt a vágás helyeként megjelölt üzemekben nem is vágtak szürke marhát az utóbbi időben.

A Cora menedzsmentje valószínűleg az idei évben is azzal védekezik majd, hogy a hibát a címkézésért felelős személyekre hárítja, ennek tavaly ÁNTSZ bírság lett a vége.

Az eset kapcsán egyébként felmerül a beszerzési ár alatt történő értékesítés, valamint az eredetvédelemmel védett termékek forgalmazására vonatkozó előírások megsértése is.
NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. május 10. 16:16