Idén is félrelépett a Cora - Olcsó hamisítványok a polcokon!

Pénzcentrum
2005. december 2. 08:44

Idén is elkövette tavalyi ballépését a Cora, mivel ismét a szürkemarhák húsát jelölő egyedi címkével értékesítette a holstein-fríz és a magyar tarka szarvasmarhák húsát. A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete feljelentette a rendőrségen az áruházláncot - írja a Magyar Nemzet. Az Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet megállapította, hogy a Cora nem szürke marhák azonosító számait

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Idén is elkövette tavalyi ballépését a Cora, mivel ismét a szürkemarhák húsát jelölő egyedi címkével értékesítette a holstein-fríz és a magyar tarka szarvasmarhák húsát. A Magyar Szürke Szarvasmarhát Tenyésztők Egyesülete feljelentette a rendőrségen az áruházláncot - írja a Magyar Nemzet.

Az Országos Mezőgazdasági Minősítő Intézet megállapította, hogy a Cora nem szürke marhák azonosító számait tüntette fel a termékeken, sőt a vágás helyeként megjelölt üzemekben nem is vágtak szürke marhát az utóbbi időben.

A Cora menedzsmentje valószínűleg az idei évben is azzal védekezik majd, hogy a hibát a címkézésért felelős személyekre hárítja, ennek tavaly ÁNTSZ bírság lett a vége.

Az eset kapcsán egyébként felmerül a beszerzési ár alatt történő értékesítés, valamint az eredetvédelemmel védett termékek forgalmazására vonatkozó előírások megsértése is.
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 16:07