11 °C Budapest

Olcsón, gyorsan - utasbiztosítás a neten

Pénzcentrum
2005. november 30. 12:21

A biztosítók között a piacon elsőként a Groupama Biztosító Rt. december 15-én megkezdi az utasbiztosítások diszkont áron történő, online értékesítését. Ezzel lehetővé teszi, hogy az Interneten keresztül néhány perc alatt lehessen utazásbiztosítást kötni, a biztosító eddigi legolcsóbb termékénél mintegy 20%-kal kedvezőbb áron. A Groupama 2006-ban a szolgáltatás bevezetésétől az utasbiztosítási területen 30 millió forint éves díjbevételt vár.

A Groupama Biztosító Rt. 1997 óta értékesít utazási biztosításokat Magyarországon. E termékek díjbevétele 2005. szeptember végéig elérte a 385 millió forintot, az eladott kötvények száma pedig megközelítette a 96 ezer darabot. A hazai piacon a Groupama ezzel 2005-ben kb. 8%-os piaci részesedést mondhat magáénak.
Európa nyugati részén a külföldre utazók 70-95%-a köt biztosítást (az alacsonyabb %-os arány az osztrák és német, legmagasabb pedig a brit piacot jellemzi), miközben ez az arányszám hazánkban mindössze 30%.
Itthon az utasbiztosítások legfontosabb értékesítési csatornái 2005-ben az utazási irodák (az országos díjbevétel kb. 80 %-a), a biztosítótársaságok ügyfélszolgálati irodái, ügynökei, a bankkártyákhoz kapcsolt utasbiztosítások, a biztosítási alkuszok, és a postafiókok. A tendencia azonban azt mutatja, hogy a neten értékesítő fapados társaságok megjelenése, és az utazási szokások változása miatt egyre kevesebben veszik igénybe az utazási irodák szolgáltatásait. Az internetes foglalások a biztosítást kötők számát is növelhetik, hiszen az utazásukat az internet segítségével szervező ügyfelek repülőjegy és szállásfoglalásuk mellett néhány perc alatt beszerezhetik utasbiztosításukat is. Ennek érdekében a Groupama 2005. december 15-én megkezdi az internetre fejlesztett utasbiztosítási terméke, az EMA-Net  diszkont áron történő online értékesítését.
A Groupama Biztosító és utasbiztosítási vezérügynöksége, az Euromondial által értékesített diszkont biztosítás kedvező díjait az értékesítéshez kapcsolódó költségek jelentős csökkentésével érhették el. Ezáltal az utasbiztosítást online vásárló ügyfelek 20%-ot elérő megtakarítással, gyorsan, és kényelmesen köthetnek Groupama-utazási biztosítást.

A szolgáltatás december 15-től elérhetővé válik a www.groupama.hu, a www.euromondial.hu illetve a www.emanet.hu oldalakon.

Kapcsolódó cikkek:

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm