27 °C Budapest

Olcsón, gyorsan - utasbiztosítás a neten

Pénzcentrum
2005. november 30. 12:21

A biztosítók között a piacon elsőként a Groupama Biztosító Rt. december 15-én megkezdi az utasbiztosítások diszkont áron történő, online értékesítését. Ezzel lehetővé teszi, hogy az Interneten keresztül néhány perc alatt lehessen utazásbiztosítást kötni, a biztosító eddigi legolcsóbb termékénél mintegy 20%-kal kedvezőbb áron. A Groupama 2006-ban a szolgáltatás bevezetésétől az utasbiztosítási területen 30 millió forint éves díjbevételt vár.

A Groupama Biztosító Rt. 1997 óta értékesít utazási biztosításokat Magyarországon. E termékek díjbevétele 2005. szeptember végéig elérte a 385 millió forintot, az eladott kötvények száma pedig megközelítette a 96 ezer darabot. A hazai piacon a Groupama ezzel 2005-ben kb. 8%-os piaci részesedést mondhat magáénak.
Európa nyugati részén a külföldre utazók 70-95%-a köt biztosítást (az alacsonyabb %-os arány az osztrák és német, legmagasabb pedig a brit piacot jellemzi), miközben ez az arányszám hazánkban mindössze 30%.
Itthon az utasbiztosítások legfontosabb értékesítési csatornái 2005-ben az utazási irodák (az országos díjbevétel kb. 80 %-a), a biztosítótársaságok ügyfélszolgálati irodái, ügynökei, a bankkártyákhoz kapcsolt utasbiztosítások, a biztosítási alkuszok, és a postafiókok. A tendencia azonban azt mutatja, hogy a neten értékesítő fapados társaságok megjelenése, és az utazási szokások változása miatt egyre kevesebben veszik igénybe az utazási irodák szolgáltatásait. Az internetes foglalások a biztosítást kötők számát is növelhetik, hiszen az utazásukat az internet segítségével szervező ügyfelek repülőjegy és szállásfoglalásuk mellett néhány perc alatt beszerezhetik utasbiztosításukat is. Ennek érdekében a Groupama 2005. december 15-én megkezdi az internetre fejlesztett utasbiztosítási terméke, az EMA-Net  diszkont áron történő online értékesítését.
A Groupama Biztosító és utasbiztosítási vezérügynöksége, az Euromondial által értékesített diszkont biztosítás kedvező díjait az értékesítéshez kapcsolódó költségek jelentős csökkentésével érhették el. Ezáltal az utasbiztosítást online vásárló ügyfelek 20%-ot elérő megtakarítással, gyorsan, és kényelmesen köthetnek Groupama-utazási biztosítást.

A szolgáltatás december 15-től elérhetővé válik a www.groupama.hu, a www.euromondial.hu illetve a www.emanet.hu oldalakon.

Kapcsolódó cikkek:

NAPTÁR
Tovább
2021. július 31. szombat
Oszkár
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?