17 °C Budapest

Éves elszámolás a FŐGÁZ-nál

Pénzcentrum
2005. november 30. 08:49

A Fővárosi Gázművek Rt. 2006 februárjától egy kényelmesebb, kiszámíthatóbb és tervezhetőbb elszámolási rendszert ajánl fel minden Ügyfelének, ahol a felszerelt gázfogyasztásmérők összteljesítménye nem haladja meg a 20 m3/h-t. Az éves elszámolásra történő átállás időszaka: 2006. február - 2007. január.

A Fővárosi Gázművek Rt. 2006 februárjától egy kényelmesebb, kiszámíthatóbb és tervezhetőbb elszámolási rendszert ajánl fel minden Ügyfelének, ahol a felszerelt gázfogyasztásmérők összteljesítménye nem haladja meg a 20 m3/h–t. Az éves elszámolásra történő átállás időszaka: 2006. február – 2007. január.
A Fővárosi Gázművek Rt. fogyasztói minél magasabb színvonalú kiszolgálása és a hatékonyabb működés érdekében az elmúlt időszakban fokozatosan átalakította elszámolási rendszerét. E munka következő lépéseként társaságunk minden olyan fogyasztási helyen, ahol a felszerelt gázfogyasztásmérők összteljesítménye nem haladja meg a 20 m3/h-t, éves elszámolásra tér át.
Célunk a változtatással, hogy az elszámolás során minden fogyasztónk számára kiszámítható, követhető, kényelmes, átlátható és rugalmas elszámolási konstrukciót kínáljunk fel.
Az éves elszámolás segítségével fogyasztóink előre megtervezhetik gázfogyasztással összefüggő kiadásaikat. Az éves elszámolás kényelmes, hiszen a gázmérőket csak évente egyszer olvassuk le, így nem kell a leolvasóra várni, vagy minden hónapban közölni az aktuális mérőállást. Az éves elszámolásra való átállítás során az előző évek fogyasztási adatainak elemzése alapján határozzuk meg és ajánljuk ki a fogyasztó részére a következő egy év várható mennyiségi értékének 1/12-ed részét, mint számlázandó részszámla értéket.  Természetesen a megállapított részszámla érték megváltoztatására minden fogyasztónak lehetősége van.
Az elszámoló számla kibocsátására a mérő leolvasását követően, a tényleges mérőállásnak megfelelően kerül sor, és ebben a teljes időszak – egy év – fogyasztását számoljuk el. Az elszámoló számla értékéből természetesen levonjuk a korábban már kiküldött részszámlák értékeit.
Az átállási folyamat során ügyfélszolgálati munkatársaink a megajánlott éves fogyasztási érték esetleges változtatásával kapcsolatos tanácsadási tevékenységgel állnak ügyfeleink rendelkezésére. Segítséget nyújtanak például abban, hogy a fogyasztási szokások megváltozása esetén (pl.: új gázkészülék, új családtag érkezése) mi a teendő, érdemes-e, és hogyan változtatni a megajánlott értéken.
Az átállás folyamatát széles körű kommunikációs kampány kíséri. A változásban érintett fogyasztók figyelmét személyre szóló tájékoztató levélben hívjuk fel a változásra. E levélben egyben tájékoztatatást adunk a megajánlott éves fogyasztási értékről, és részletesen bemutatjuk az éves elszámolás kapcsán, társaságunk által nyújtott szolgáltatási elemeket.
Az egyedi tájékoztatáson túlmenően, az egész átállási folyamatot szervezett kommunikációs munka kíséri végig, aminek során a tömegtájékoztatási eszközökön keresztül is felhívjuk az érintettek figyelmét a változásokra. E munka nem merül ki az általános (tömeg)tájékoztatásban, hanem az átállás ütemezéséhez igazodva egységenként – kerületenként –, a helyi elérésű médián keresztül, mindig az átállás aktuális helyszíneihez igazodva, folyamatosan zajlik.

Természetesen – a partneri együttműködés jegyében – az érdekvédelmi és érdekképviseleti szervek, a civil szervezetek és felügyeleti szervek is rendszeresen teljes körű tájékoztatatást kapnak az átállási folyamat aktualitásairól

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm