10 °C Budapest

Éves elszámolás a FŐGÁZ-nál

Pénzcentrum
2005. november 30. 08:49

A Fővárosi Gázművek Rt. 2006 februárjától egy kényelmesebb, kiszámíthatóbb és tervezhetőbb elszámolási rendszert ajánl fel minden Ügyfelének, ahol a felszerelt gázfogyasztásmérők összteljesítménye nem haladja meg a 20 m3/h-t. Az éves elszámolásra történő átállás időszaka: 2006. február - 2007. január.

A Fővárosi Gázművek Rt. 2006 februárjától egy kényelmesebb, kiszámíthatóbb és tervezhetőbb elszámolási rendszert ajánl fel minden Ügyfelének, ahol a felszerelt gázfogyasztásmérők összteljesítménye nem haladja meg a 20 m3/h–t. Az éves elszámolásra történő átállás időszaka: 2006. február – 2007. január.
A Fővárosi Gázművek Rt. fogyasztói minél magasabb színvonalú kiszolgálása és a hatékonyabb működés érdekében az elmúlt időszakban fokozatosan átalakította elszámolási rendszerét. E munka következő lépéseként társaságunk minden olyan fogyasztási helyen, ahol a felszerelt gázfogyasztásmérők összteljesítménye nem haladja meg a 20 m3/h-t, éves elszámolásra tér át.
Célunk a változtatással, hogy az elszámolás során minden fogyasztónk számára kiszámítható, követhető, kényelmes, átlátható és rugalmas elszámolási konstrukciót kínáljunk fel.
Az éves elszámolás segítségével fogyasztóink előre megtervezhetik gázfogyasztással összefüggő kiadásaikat. Az éves elszámolás kényelmes, hiszen a gázmérőket csak évente egyszer olvassuk le, így nem kell a leolvasóra várni, vagy minden hónapban közölni az aktuális mérőállást. Az éves elszámolásra való átállítás során az előző évek fogyasztási adatainak elemzése alapján határozzuk meg és ajánljuk ki a fogyasztó részére a következő egy év várható mennyiségi értékének 1/12-ed részét, mint számlázandó részszámla értéket.  Természetesen a megállapított részszámla érték megváltoztatására minden fogyasztónak lehetősége van.
Az elszámoló számla kibocsátására a mérő leolvasását követően, a tényleges mérőállásnak megfelelően kerül sor, és ebben a teljes időszak – egy év – fogyasztását számoljuk el. Az elszámoló számla értékéből természetesen levonjuk a korábban már kiküldött részszámlák értékeit.
Az átállási folyamat során ügyfélszolgálati munkatársaink a megajánlott éves fogyasztási érték esetleges változtatásával kapcsolatos tanácsadási tevékenységgel állnak ügyfeleink rendelkezésére. Segítséget nyújtanak például abban, hogy a fogyasztási szokások megváltozása esetén (pl.: új gázkészülék, új családtag érkezése) mi a teendő, érdemes-e, és hogyan változtatni a megajánlott értéken.
Az átállás folyamatát széles körű kommunikációs kampány kíséri. A változásban érintett fogyasztók figyelmét személyre szóló tájékoztató levélben hívjuk fel a változásra. E levélben egyben tájékoztatatást adunk a megajánlott éves fogyasztási értékről, és részletesen bemutatjuk az éves elszámolás kapcsán, társaságunk által nyújtott szolgáltatási elemeket.
Az egyedi tájékoztatáson túlmenően, az egész átállási folyamatot szervezett kommunikációs munka kíséri végig, aminek során a tömegtájékoztatási eszközökön keresztül is felhívjuk az érintettek figyelmét a változásokra. E munka nem merül ki az általános (tömeg)tájékoztatásban, hanem az átállás ütemezéséhez igazodva egységenként – kerületenként –, a helyi elérésű médián keresztül, mindig az átállás aktuális helyszíneihez igazodva, folyamatosan zajlik.

Természetesen – a partneri együttműködés jegyében – az érdekvédelmi és érdekképviseleti szervek, a civil szervezetek és felügyeleti szervek is rendszeresen teljes körű tájékoztatatást kapnak az átállási folyamat aktualitásairól

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 17. szerda
Rudolf
16. hét
Április 17.
Hemofília világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem