33 °C Budapest

Éves elszámolás a FŐGÁZ-nál

Pénzcentrum
2005. november 30. 08:49

A Fővárosi Gázművek Rt. 2006 februárjától egy kényelmesebb, kiszámíthatóbb és tervezhetőbb elszámolási rendszert ajánl fel minden Ügyfelének, ahol a felszerelt gázfogyasztásmérők összteljesítménye nem haladja meg a 20 m3/h-t. Az éves elszámolásra történő átállás időszaka: 2006. február - 2007. január.

A Fővárosi Gázművek Rt. 2006 februárjától egy kényelmesebb, kiszámíthatóbb és tervezhetőbb elszámolási rendszert ajánl fel minden Ügyfelének, ahol a felszerelt gázfogyasztásmérők összteljesítménye nem haladja meg a 20 m3/h–t. Az éves elszámolásra történő átállás időszaka: 2006. február – 2007. január.
A Fővárosi Gázművek Rt. fogyasztói minél magasabb színvonalú kiszolgálása és a hatékonyabb működés érdekében az elmúlt időszakban fokozatosan átalakította elszámolási rendszerét. E munka következő lépéseként társaságunk minden olyan fogyasztási helyen, ahol a felszerelt gázfogyasztásmérők összteljesítménye nem haladja meg a 20 m3/h-t, éves elszámolásra tér át.
Célunk a változtatással, hogy az elszámolás során minden fogyasztónk számára kiszámítható, követhető, kényelmes, átlátható és rugalmas elszámolási konstrukciót kínáljunk fel.
Az éves elszámolás segítségével fogyasztóink előre megtervezhetik gázfogyasztással összefüggő kiadásaikat. Az éves elszámolás kényelmes, hiszen a gázmérőket csak évente egyszer olvassuk le, így nem kell a leolvasóra várni, vagy minden hónapban közölni az aktuális mérőállást. Az éves elszámolásra való átállítás során az előző évek fogyasztási adatainak elemzése alapján határozzuk meg és ajánljuk ki a fogyasztó részére a következő egy év várható mennyiségi értékének 1/12-ed részét, mint számlázandó részszámla értéket.  Természetesen a megállapított részszámla érték megváltoztatására minden fogyasztónak lehetősége van.
Az elszámoló számla kibocsátására a mérő leolvasását követően, a tényleges mérőállásnak megfelelően kerül sor, és ebben a teljes időszak – egy év – fogyasztását számoljuk el. Az elszámoló számla értékéből természetesen levonjuk a korábban már kiküldött részszámlák értékeit.
Az átállási folyamat során ügyfélszolgálati munkatársaink a megajánlott éves fogyasztási érték esetleges változtatásával kapcsolatos tanácsadási tevékenységgel állnak ügyfeleink rendelkezésére. Segítséget nyújtanak például abban, hogy a fogyasztási szokások megváltozása esetén (pl.: új gázkészülék, új családtag érkezése) mi a teendő, érdemes-e, és hogyan változtatni a megajánlott értéken.
Az átállás folyamatát széles körű kommunikációs kampány kíséri. A változásban érintett fogyasztók figyelmét személyre szóló tájékoztató levélben hívjuk fel a változásra. E levélben egyben tájékoztatatást adunk a megajánlott éves fogyasztási értékről, és részletesen bemutatjuk az éves elszámolás kapcsán, társaságunk által nyújtott szolgáltatási elemeket.
Az egyedi tájékoztatáson túlmenően, az egész átállási folyamatot szervezett kommunikációs munka kíséri végig, aminek során a tömegtájékoztatási eszközökön keresztül is felhívjuk az érintettek figyelmét a változásokra. E munka nem merül ki az általános (tömeg)tájékoztatásban, hanem az átállás ütemezéséhez igazodva egységenként – kerületenként –, a helyi elérésű médián keresztül, mindig az átállás aktuális helyszíneihez igazodva, folyamatosan zajlik.

Természetesen – a partneri együttműködés jegyében – az érdekvédelmi és érdekképviseleti szervek, a civil szervezetek és felügyeleti szervek is rendszeresen teljes körű tájékoztatatást kapnak az átállási folyamat aktualitásairól

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 15. hétfő
Mária
33. hét
Augusztus 15.
Nagyboldogasszony
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?