Az idén elmaradt a citromszüret

Pénzcentrum
2005. november 30. 14:24

A Generali a Biztonságért Alapítvány és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) által idén is megrendezett országos balesetmegelőzési akció során több mint ötezer autóst igazoltattak a kisiskolások az utakon. Többen vizsgáztak dicsérettel.

 
 
Általános iskolásokkal kiegészült rendőri egységek két hónapon keresztül 70 településének közútjain igazoltatták az autósokat, az immár tizedik alkalommal megrendezett Generali Alma-Citom Balesetmegelőzési Akció során. Az általános iskola alsó tagozatos tanulói egy, a balesetmegelőzésről és a biztonságos közlekedésről szóló osztályfőnöki órát követően közúti ellenőrzésen vettek részt. A szabályosan közlekedő autósokat almával és láthatósági mellénnyel, a szabálytalanságot elkövetőket pedig citrommal jutalmazták.
„A sofőrök leggyakrabban gyorshajtásért, és a be nem kapcsolt biztonsági övek miatt érdemelték ki a fanyar gyümölcsöt.” - kommentálta az akció eredményeit Papp-Váry Borbála, a Generali-Providencia Biztosító Rt. kommunikációs vezetője. – „Sikerként könyvelhető el, hogy az igazoltatott autósok többsége, körülbelül 3100-an piros almát vihettek haza. Az akció során összesen 620 kg almát, 350 kg citromot és 5000 láthatósági mellényt osztottak ki a gyerekek.”

Papp-Váry Borbála elmondta, az akcióval egy biztonságosabb, kiszámíthatóbb környezet megteremtése a céljuk, amely koncepciójában szervesen illeszkedik a komplex gépjármű biztosításokat kínáló Generali Úticél Programba. Hozzáfűzte még, hogy a figyelemfelkeltő akciót jövőre is megszervezik, szándékaik szerint még több település iskoláinak és rendőri szerveinek bevonásával.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 27. kedd
Edina
9. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem