22 °C Budapest

Az idén elmaradt a citromszüret

Pénzcentrum
2005. november 30. 14:24

A Generali a Biztonságért Alapítvány és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) által idén is megrendezett országos balesetmegelőzési akció során több mint ötezer autóst igazoltattak a kisiskolások az utakon. Többen vizsgáztak dicsérettel.

 
 
Általános iskolásokkal kiegészült rendőri egységek két hónapon keresztül 70 településének közútjain igazoltatták az autósokat, az immár tizedik alkalommal megrendezett Generali Alma-Citom Balesetmegelőzési Akció során. Az általános iskola alsó tagozatos tanulói egy, a balesetmegelőzésről és a biztonságos közlekedésről szóló osztályfőnöki órát követően közúti ellenőrzésen vettek részt. A szabályosan közlekedő autósokat almával és láthatósági mellénnyel, a szabálytalanságot elkövetőket pedig citrommal jutalmazták.
„A sofőrök leggyakrabban gyorshajtásért, és a be nem kapcsolt biztonsági övek miatt érdemelték ki a fanyar gyümölcsöt.” - kommentálta az akció eredményeit Papp-Váry Borbála, a Generali-Providencia Biztosító Rt. kommunikációs vezetője. – „Sikerként könyvelhető el, hogy az igazoltatott autósok többsége, körülbelül 3100-an piros almát vihettek haza. Az akció során összesen 620 kg almát, 350 kg citromot és 5000 láthatósági mellényt osztottak ki a gyerekek.”

Papp-Váry Borbála elmondta, az akcióval egy biztonságosabb, kiszámíthatóbb környezet megteremtése a céljuk, amely koncepciójában szervesen illeszkedik a komplex gépjármű biztosításokat kínáló Generali Úticél Programba. Hozzáfűzte még, hogy a figyelemfelkeltő akciót jövőre is megszervezik, szándékaik szerint még több település iskoláinak és rendőri szerveinek bevonásával.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?