28 °C Budapest

Az idén elmaradt a citromszüret

Pénzcentrum
2005. november 30. 14:24

A Generali a Biztonságért Alapítvány és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) által idén is megrendezett országos balesetmegelőzési akció során több mint ötezer autóst igazoltattak a kisiskolások az utakon. Többen vizsgáztak dicsérettel.

 
 
Általános iskolásokkal kiegészült rendőri egységek két hónapon keresztül 70 településének közútjain igazoltatták az autósokat, az immár tizedik alkalommal megrendezett Generali Alma-Citom Balesetmegelőzési Akció során. Az általános iskola alsó tagozatos tanulói egy, a balesetmegelőzésről és a biztonságos közlekedésről szóló osztályfőnöki órát követően közúti ellenőrzésen vettek részt. A szabályosan közlekedő autósokat almával és láthatósági mellénnyel, a szabálytalanságot elkövetőket pedig citrommal jutalmazták.
„A sofőrök leggyakrabban gyorshajtásért, és a be nem kapcsolt biztonsági övek miatt érdemelték ki a fanyar gyümölcsöt.” - kommentálta az akció eredményeit Papp-Váry Borbála, a Generali-Providencia Biztosító Rt. kommunikációs vezetője. – „Sikerként könyvelhető el, hogy az igazoltatott autósok többsége, körülbelül 3100-an piros almát vihettek haza. Az akció során összesen 620 kg almát, 350 kg citromot és 5000 láthatósági mellényt osztottak ki a gyerekek.”

Papp-Váry Borbála elmondta, az akcióval egy biztonságosabb, kiszámíthatóbb környezet megteremtése a céljuk, amely koncepciójában szervesen illeszkedik a komplex gépjármű biztosításokat kínáló Generali Úticél Programba. Hozzáfűzte még, hogy a figyelemfelkeltő akciót jövőre is megszervezik, szándékaik szerint még több település iskoláinak és rendőri szerveinek bevonásával.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?