Az idén elmaradt a citromszüret

Pénzcentrum
2005. november 30. 14:24

A Generali a Biztonságért Alapítvány és az Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) által idén is megrendezett országos balesetmegelőzési akció során több mint ötezer autóst igazoltattak a kisiskolások az utakon. Többen vizsgáztak dicsérettel.

 
 
Általános iskolásokkal kiegészült rendőri egységek két hónapon keresztül 70 településének közútjain igazoltatták az autósokat, az immár tizedik alkalommal megrendezett Generali Alma-Citom Balesetmegelőzési Akció során. Az általános iskola alsó tagozatos tanulói egy, a balesetmegelőzésről és a biztonságos közlekedésről szóló osztályfőnöki órát követően közúti ellenőrzésen vettek részt. A szabályosan közlekedő autósokat almával és láthatósági mellénnyel, a szabálytalanságot elkövetőket pedig citrommal jutalmazták.
„A sofőrök leggyakrabban gyorshajtásért, és a be nem kapcsolt biztonsági övek miatt érdemelték ki a fanyar gyümölcsöt.” - kommentálta az akció eredményeit Papp-Váry Borbála, a Generali-Providencia Biztosító Rt. kommunikációs vezetője. – „Sikerként könyvelhető el, hogy az igazoltatott autósok többsége, körülbelül 3100-an piros almát vihettek haza. Az akció során összesen 620 kg almát, 350 kg citromot és 5000 láthatósági mellényt osztottak ki a gyerekek.”

Papp-Váry Borbála elmondta, az akcióval egy biztonságosabb, kiszámíthatóbb környezet megteremtése a céljuk, amely koncepciójában szervesen illeszkedik a komplex gépjármű biztosításokat kínáló Generali Úticél Programba. Hozzáfűzte még, hogy a figyelemfelkeltő akciót jövőre is megszervezik, szándékaik szerint még több település iskoláinak és rendőri szerveinek bevonásával.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm