13 °C Budapest

Árkommandó helyett inkább bevonják a népet

Pénzcentrum
2005. november 30. 08:14

Értékes ajándékokat nyerhetnek azok a vásárlók, akik számlákkal igazolják, mérséklődnek-e jövőre az áfacsökkentés következtében a fogyasztói árak. Az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium akciója február 28-ig tart.

A kormány Száz lépés programja keretében bejelentett adóintézkedések egyikeként 2006. január 1-jétől 5 százalékkal csökken az általános forgalmi adó, azaz az áfa. Ennek következtében csökken a legtöbb fogyasztási cikk (élelmiszerek, ruházati cikkek, háztartási eszközök, bútorok) ára.
Az árak ellenőrzése érdekében akciót indít az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium. Arra kérik a vásárlókat, ugyanazon termék áráról kapott 2005-ös számlát őrizzék meg, majd a 2006-ban ezen termékért ugyanabban az üzletben fizetett összegről szóló bizonylattal együtt küldjék el a minisztérium címére. A két számla együttesen bizonyítja, hogy az áfacsökkenés megjelenik-e a fogyasztói árakban is.
Az árfigyelő akció egyik célja, hogy tudatosabbá tegye a magyar fogyasztókat - mondta el a kampányt bemutató tájékoztatón Mesterházy Attila, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium politikai államtitkára. A számlákat legkésőbb február 28-ig kell postára adni a minisztérium címére: Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium, 1373 Budapest, Postafiók: 617. " ÁFA-AKCIÓ jeligével.

Az akció játékosai között értékes nyereményeket sorsolnak ki. Gazdára talál egy plazmatévé házimozirendszerrel, öt energiatakarékos hűtőszekrény, tíz digitális fényképezőgép és száz darab 5000 forintos vásárlási utalvány.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem