16 °C Budapest

Árkommandó helyett inkább bevonják a népet

Pénzcentrum
2005. november 30. 08:14

Értékes ajándékokat nyerhetnek azok a vásárlók, akik számlákkal igazolják, mérséklődnek-e jövőre az áfacsökkentés következtében a fogyasztói árak. Az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium akciója február 28-ig tart.

A kormány Száz lépés programja keretében bejelentett adóintézkedések egyikeként 2006. január 1-jétől 5 százalékkal csökken az általános forgalmi adó, azaz az áfa. Ennek következtében csökken a legtöbb fogyasztási cikk (élelmiszerek, ruházati cikkek, háztartási eszközök, bútorok) ára.
Az árak ellenőrzése érdekében akciót indít az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium. Arra kérik a vásárlókat, ugyanazon termék áráról kapott 2005-ös számlát őrizzék meg, majd a 2006-ban ezen termékért ugyanabban az üzletben fizetett összegről szóló bizonylattal együtt küldjék el a minisztérium címére. A két számla együttesen bizonyítja, hogy az áfacsökkenés megjelenik-e a fogyasztói árakban is.
Az árfigyelő akció egyik célja, hogy tudatosabbá tegye a magyar fogyasztókat - mondta el a kampányt bemutató tájékoztatón Mesterházy Attila, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium politikai államtitkára. A számlákat legkésőbb február 28-ig kell postára adni a minisztérium címére: Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium, 1373 Budapest, Postafiók: 617. " ÁFA-AKCIÓ jeligével.

Az akció játékosai között értékes nyereményeket sorsolnak ki. Gazdára talál egy plazmatévé házimozirendszerrel, öt energiatakarékos hűtőszekrény, tíz digitális fényképezőgép és száz darab 5000 forintos vásárlási utalvány.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 14. péntek
Bonifác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?