Árkommandó helyett inkább bevonják a népet

Pénzcentrum
2005. november 30. 08:14

Értékes ajándékokat nyerhetnek azok a vásárlók, akik számlákkal igazolják, mérséklődnek-e jövőre az áfacsökkentés következtében a fogyasztói árak. Az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium akciója február 28-ig tart.

A kormány Száz lépés programja keretében bejelentett adóintézkedések egyikeként 2006. január 1-jétől 5 százalékkal csökken az általános forgalmi adó, azaz az áfa. Ennek következtében csökken a legtöbb fogyasztási cikk (élelmiszerek, ruházati cikkek, háztartási eszközök, bútorok) ára.
Az árak ellenőrzése érdekében akciót indít az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium. Arra kérik a vásárlókat, ugyanazon termék áráról kapott 2005-ös számlát őrizzék meg, majd a 2006-ban ezen termékért ugyanabban az üzletben fizetett összegről szóló bizonylattal együtt küldjék el a minisztérium címére. A két számla együttesen bizonyítja, hogy az áfacsökkenés megjelenik-e a fogyasztói árakban is.
Az árfigyelő akció egyik célja, hogy tudatosabbá tegye a magyar fogyasztókat - mondta el a kampányt bemutató tájékoztatón Mesterházy Attila, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium politikai államtitkára. A számlákat legkésőbb február 28-ig kell postára adni a minisztérium címére: Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium, 1373 Budapest, Postafiók: 617. " ÁFA-AKCIÓ jeligével.

Az akció játékosai között értékes nyereményeket sorsolnak ki. Gazdára talál egy plazmatévé házimozirendszerrel, öt energiatakarékos hűtőszekrény, tíz digitális fényképezőgép és száz darab 5000 forintos vásárlási utalvány.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24