Árkommandó helyett inkább bevonják a népet

Pénzcentrum
2005. november 30. 08:14

Értékes ajándékokat nyerhetnek azok a vásárlók, akik számlákkal igazolják, mérséklődnek-e jövőre az áfacsökkentés következtében a fogyasztói árak. Az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium akciója február 28-ig tart.

A kormány Száz lépés programja keretében bejelentett adóintézkedések egyikeként 2006. január 1-jétől 5 százalékkal csökken az általános forgalmi adó, azaz az áfa. Ennek következtében csökken a legtöbb fogyasztási cikk (élelmiszerek, ruházati cikkek, háztartási eszközök, bútorok) ára.
Az árak ellenőrzése érdekében akciót indít az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium. Arra kérik a vásárlókat, ugyanazon termék áráról kapott 2005-ös számlát őrizzék meg, majd a 2006-ban ezen termékért ugyanabban az üzletben fizetett összegről szóló bizonylattal együtt küldjék el a minisztérium címére. A két számla együttesen bizonyítja, hogy az áfacsökkenés megjelenik-e a fogyasztói árakban is.
Az árfigyelő akció egyik célja, hogy tudatosabbá tegye a magyar fogyasztókat - mondta el a kampányt bemutató tájékoztatón Mesterházy Attila, az Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium politikai államtitkára. A számlákat legkésőbb február 28-ig kell postára adni a minisztérium címére: Ifjúsági, Családügyi, Szociális és Esélyegyenlőségi Minisztérium, 1373 Budapest, Postafiók: 617. " ÁFA-AKCIÓ jeligével.

Az akció játékosai között értékes nyereményeket sorsolnak ki. Gazdára talál egy plazmatévé házimozirendszerrel, öt energiatakarékos hűtőszekrény, tíz digitális fényképezőgép és száz darab 5000 forintos vásárlási utalvány.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 2. szombat
Melinda, Vivien
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm