21 °C Budapest

Tőlünk már csak a románok vannak rosszabb helyen

Pénzcentrum
2005. november 29. 10:36

A visegrádi országok közül Magyarország a legkevésbé vonzó célpont a kiszervezést tervező cégek számára. A régióban hazánknál egyedül csak Románia ért el rosszabb helyezést az AT Kearney szolgáltatási helyszíneket rangsoroló idei listáján. Világviszonylatban változatlanul India és Kína a legnépszerűbb célpont.

A visegrádi országok közül Magyarország a legkevésbé vonzó célpont a kiszervezést tervező cégek számára. A régióban hazánknál egyedül csak Románia ért el rosszabb helyezést az AT Kearney szolgáltatási helyszíneket rangsoroló idei listáján. Világviszonylatban változatlanul India és Kína a legnépszerűbb célpont.
Magyarország a 2004-es 11.-ről az idén a 19. helyre csúszott vissza az AT Kearney kiszervezési helyszíneket rangsoroló listáján. A romlás a bérköltségek emelkedésének a számlájára írható, amely Cseh- és Lengyelország helyezését is viszszavetette. Előbbi a 4.-ről a 7.-re, utóbbi a 10.-ről a 18. helyre esett. A listára az idén felvett Bulgária, Szlovákia és Románia közül csak a legutóbbi bizonyult hazánknál kevésbé vonzó kiszervezési helyszínnek.
Bár a tavalyi évhez hasonlóan az idén is India vezeti a listát, a második helyen álló Kína némileg csökkentette hátrányát. A különbség India és Kína között nagyobb, mint az őket követő kilenc ország között összesen. Kína növekvő vonzereje javuló infrastruktúrájának és szakember-ellátottságának köszönhető.
A régiók versenyében Délkelet-Ázsia tekinthető 2005 legnagyobb nyertesének. Az AT Kearney az idén először vont be fejlett országokat is a vizsgálatba, amelyek egy-egy alacsonyabb költségű várossal szerepeltek. Közülük San Antonio révén az Egyesült Államok végzett a legelőkelőbb, 11. helyen, míg Nagy-Britannia (Belfast), Németország (Lipcse) és Franciaország (Marseille) csak a lista utolsó harmadában kapott helyet.

(forrás: MNO.hu)

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem