Mostantól egy csónakban eveznek (Együttműködési megállapodást írt alá a Bankszövetség és a PVOE)

Pénzcentrum
2005. november 28. 16:40

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Bankszövetség és a Pénzügyi Vállalkozások Országos Egyesülete. A megállapodás célja, hogy a szervezetek elősegítsék tagszervezeteik működése jogi és szabályozási környezetének fejlesztését.

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Bankszövetség és a Pénzügyi Vállalkozások Országos Egyesülete. A megállapodás célja, hogy a szervezetek elősegítsék tagszervezeteik működése jogi és szabályozási környezetének fejlesztését.
A megállapodást 2005. november 24-én írta alá Dr. Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára és Dr. Mokrai Mihály, a PVOE elnöke. A jövőben a két érdekképviseleti szervezet együttműködik a gazdasági és jogalkotási érdekegyeztetésben minden olyan ügyben, amely érdekazonosságon alapul.
Az együttműködés keretében a Magyar Bankszövetség és a PVOE kölcsönösen biztosítják a részvételi lehetőséget szervezetük éves közgyűlésén, rendelkezésre bocsátják közérdekű információs anyagaikat és konzultálnak az egyeztetésre, véleményezésre érkező jogszabály-tervezetekről és szabályozási koncepciókról. A két szervezet esetenként közösen lép fel, illetve biztosítják egymás szakértőinek részvételét konferenciákon, jelentősebb szakmai értekezleteken és szakbizottságokban. 
Az együttműködési megállapodás kapcsán Dr. Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára elmondta: „A két szervezet közti megállapodást nagy előrelépésnek tartom a pénzintézetek és pénzügyi vállalkozások érdekképviselete területén. Bízom benne, hogy a két szervezet hatékony szakmai segítséget nyújt egymásnak, és közös fellépésével elősegíti, hogy a pénzügyi szektor szereplői a megfelelő jogi és szabályozási környezetben működhessenek.”
Dr. Mokrai Mihály, a PVOE elnöke hozzátette: „A két szervezet tagjainak száma reprezentálja a pénzügyi szektor nagy részét. A most aláírt megállapodás biztosítja a jogi hátteret az együttes fellépéshez tagjaink érdekeinek hatékony képviseletében.”  

A Magyar Bankszövetség és a PVOE a jövőben évente legalább egy alkalommal munkaértekezlet keretében értékeli az együttműködés tapasztalatait, és konzultál a bankokat és a pénzügyi vállalkozásokat érintő átfogó kérdésekről.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?