Mostantól egy csónakban eveznek (Együttműködési megállapodást írt alá a Bankszövetség és a PVOE)

Pénzcentrum
2005. november 28. 16:40

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Bankszövetség és a Pénzügyi Vállalkozások Országos Egyesülete. A megállapodás célja, hogy a szervezetek elősegítsék tagszervezeteik működése jogi és szabályozási környezetének fejlesztését.

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Bankszövetség és a Pénzügyi Vállalkozások Országos Egyesülete. A megállapodás célja, hogy a szervezetek elősegítsék tagszervezeteik működése jogi és szabályozási környezetének fejlesztését.
A megállapodást 2005. november 24-én írta alá Dr. Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára és Dr. Mokrai Mihály, a PVOE elnöke. A jövőben a két érdekképviseleti szervezet együttműködik a gazdasági és jogalkotási érdekegyeztetésben minden olyan ügyben, amely érdekazonosságon alapul.
Az együttműködés keretében a Magyar Bankszövetség és a PVOE kölcsönösen biztosítják a részvételi lehetőséget szervezetük éves közgyűlésén, rendelkezésre bocsátják közérdekű információs anyagaikat és konzultálnak az egyeztetésre, véleményezésre érkező jogszabály-tervezetekről és szabályozási koncepciókról. A két szervezet esetenként közösen lép fel, illetve biztosítják egymás szakértőinek részvételét konferenciákon, jelentősebb szakmai értekezleteken és szakbizottságokban. 
Az együttműködési megállapodás kapcsán Dr. Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára elmondta: „A két szervezet közti megállapodást nagy előrelépésnek tartom a pénzintézetek és pénzügyi vállalkozások érdekképviselete területén. Bízom benne, hogy a két szervezet hatékony szakmai segítséget nyújt egymásnak, és közös fellépésével elősegíti, hogy a pénzügyi szektor szereplői a megfelelő jogi és szabályozási környezetben működhessenek.”
Dr. Mokrai Mihály, a PVOE elnöke hozzátette: „A két szervezet tagjainak száma reprezentálja a pénzügyi szektor nagy részét. A most aláírt megállapodás biztosítja a jogi hátteret az együttes fellépéshez tagjaink érdekeinek hatékony képviseletében.”  

A Magyar Bankszövetség és a PVOE a jövőben évente legalább egy alkalommal munkaértekezlet keretében értékeli az együttműködés tapasztalatait, és konzultál a bankokat és a pénzügyi vállalkozásokat érintő átfogó kérdésekről.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 1. vasárnap
Malvin
39. hét
Október 1.
A zene világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM