22 °C Budapest

Mostantól egy csónakban eveznek (Együttműködési megállapodást írt alá a Bankszövetség és a PVOE)

Pénzcentrum
2005. november 28. 16:40

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Bankszövetség és a Pénzügyi Vállalkozások Országos Egyesülete. A megállapodás célja, hogy a szervezetek elősegítsék tagszervezeteik működése jogi és szabályozási környezetének fejlesztését.

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Bankszövetség és a Pénzügyi Vállalkozások Országos Egyesülete. A megállapodás célja, hogy a szervezetek elősegítsék tagszervezeteik működése jogi és szabályozási környezetének fejlesztését.
A megállapodást 2005. november 24-én írta alá Dr. Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára és Dr. Mokrai Mihály, a PVOE elnöke. A jövőben a két érdekképviseleti szervezet együttműködik a gazdasági és jogalkotási érdekegyeztetésben minden olyan ügyben, amely érdekazonosságon alapul.
Az együttműködés keretében a Magyar Bankszövetség és a PVOE kölcsönösen biztosítják a részvételi lehetőséget szervezetük éves közgyűlésén, rendelkezésre bocsátják közérdekű információs anyagaikat és konzultálnak az egyeztetésre, véleményezésre érkező jogszabály-tervezetekről és szabályozási koncepciókról. A két szervezet esetenként közösen lép fel, illetve biztosítják egymás szakértőinek részvételét konferenciákon, jelentősebb szakmai értekezleteken és szakbizottságokban. 
Az együttműködési megállapodás kapcsán Dr. Nyers Rezső, a Magyar Bankszövetség főtitkára elmondta: „A két szervezet közti megállapodást nagy előrelépésnek tartom a pénzintézetek és pénzügyi vállalkozások érdekképviselete területén. Bízom benne, hogy a két szervezet hatékony szakmai segítséget nyújt egymásnak, és közös fellépésével elősegíti, hogy a pénzügyi szektor szereplői a megfelelő jogi és szabályozási környezetben működhessenek.”
Dr. Mokrai Mihály, a PVOE elnöke hozzátette: „A két szervezet tagjainak száma reprezentálja a pénzügyi szektor nagy részét. A most aláírt megállapodás biztosítja a jogi hátteret az együttes fellépéshez tagjaink érdekeinek hatékony képviseletében.”  

A Magyar Bankszövetség és a PVOE a jövőben évente legalább egy alkalommal munkaértekezlet keretében értékeli az együttműködés tapasztalatait, és konzultál a bankokat és a pénzügyi vállalkozásokat érintő átfogó kérdésekről.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24