22 °C Budapest

Mennyibe kerül az ingyenes jégpálya ?

Pénzcentrum
2005. november 28. 09:59

Az előző évekhez hasonlóan most is lesz ingyenesen használható műjégpálya a parlament előtti parkoló területén, a különbség annyi, hogy az idén a rendezvényhez szilveszterkor állami ünnepség is kapcsolódik és ez egy "picit" megemelte a költségeket. - írja a Napi Gazdaság

Az előző évekhez hasonlóan most is lesz ingyenesen használható műjégpálya a parlament előtti parkoló területén, a különbség annyi, hogy az idén a rendezvényhez szilveszterkor állami ünnepség is kapcsolódik és ez egy „picit” megemelte a költségeket. - írja a Napi Gazdaság.
Az óévbúcsúztató programokkal, koncertekkel együtt a jégpálya létesítése és üzemeltetése több mint 100 millió forintba kerül, csaknem duplájába mint tavaly. A finanszírozáshoz az elmúlt évekhez hasonlóan most is hozzájárul a Szerencsejáték Rt.

A vízből fagyasztással készülő pálya létesítésére és a rendezvények szervezésére a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) egyszerűsített közbeszerzési pályázatoz hirdetett. A pályázati határidő szerda tíz óra. A pályázó cégeknek kell javaslatot tenni a szilveszteri programokra (legalább két eseményt kell ajánlani amelyek értéke eléri a 30 millió forintot), valamint a korcsolyapályához kapcsolódó egyéb programokra is. A nyertesnek emellett az országházi parkoló 1500 négyzetméteré legalább 3 cm vastagságú jeget kell készítenie. Azok a vállalatok jelentkezhetnek, amelyek az elmúlt két évben legalább 200 millió forint éves árbevételt értek el. A sikeres pályázóval december közepétől január 3-ig szóló szerződést köt a MeH.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. október 3. kedd
Helga
40. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM