Rekorder politikusok

Pénzcentrum
2005. november 25. 14:17

A házelnök szerint a parlament idei ülésszaka "mindenben rekordot fog dönteni", a hátralévő időszakban még csaknem hatvan záróvita és szavazás várható. Kedden döntenek a jövő évi költségvetés fő számairól.

Jövő kedden döntés születik a törvényhozásban a jövő évi költségvetés fő számairól, a kiadási és bevételi oldal összegeiről és a fejezeti főösszegekről - mondta Szili Katalin házelnök a Házbizottság csütörtöki ülése után.
Az Országgyűlés elnöke a jövő heti, négynapos ülésről közölte: kedd reggel, közvetlenül a napirend előtti felszólalások elhangzása után nekilát a parlament a 2006. évi költségvetésről szóló törvényjavaslat módosító javaslatairól történő szavazáshoz. Mintegy 7-8 órás voksolási idővel kell számolni, tekintettel arra, hogy mostanáig mintegy 1900 módosító indítvány érkezett a büdzséhez.
Zárószavazás a felsőoktatási törvényről
Kedden ezt a napirendi pontot még számos határozathozatal követi, ezek sorában zárószavazást terveznek egyebek között az Alkotmánybíróság által részben alkotmányellenesnek nyilvánított, ezért visszaküldött felsőoktatási törvényről, valamint a Nemzeti Földalapról szóló jogszabály módosítását kezdeményező javaslatról. A határozathozatalok után még kilenc előterjesztés vitáját tervezik lebonyolítani.
A házelnök beszámolt arról, hogy a képviselők a kormány kérésére megkezdik csütörtökön a gazdasági társaságokról és a cégnyilvántartásról szóló törvényjavaslatok tárgyalását, hogy azokat még idén elfogadhassa a parlament.
Csütörtökön időkeret nélkül vitázik az Országgyűlés a Száz lépés program megvalósításáról szóló beszámolóról, valamint az annak elfogadásáról szóló határozati javaslatról.
A Fidesz 32 ponton kéri a napirend kiegészítését, és külön, gépi szavazást kér Tállai András áfatörvény-módosító javaslatáról. Ennek lényege, hogy az áfatörvény november 7-i zárószavazásakor történt hibát korrigálva a telefonszámlák általános forgalmi adója kapcsán is adócsökkentést hajtsanak végre.
Csaknem hatvan záróvita és -szavazás
Szili Katalin előrebocsátotta: már most látszik, hogy a december 15-ig tartó és egy december 19-i rendkívüli ülésnappal kiegészülő ülésszak mindenben "legeket fog dönteni", az idei év a törvényhozás által elvégzett munka tekintetében minden idők rekordját produkálja.
Az idén még hátralévő időszakban csaknem hatvan záróvita és zárószavazás várható, a 2005-ben elfogadott törvények száma mintegy 180-190, az összes döntés száma 480 feletti lesz.
Szili Katalin csütörtökön tájékoztatta a köztársasági elnököt az őszi ülésszak hátralévő feladatairól. A házelnök a Sándor-palotában tartott megbeszélés után közölte: Sólyom László államfővel megegyeztek abban, hogy január első harmadában ismételten találkoznak, s akkor már a tavaszi ülésszak teendőire is konkrétabban kitérnek. Újságíró kérdésre válaszolva közölte: a választások időpontjának kérdésére szintén januárban térnek vissza.
Szili Katalin arról is tájékoztatta a köztársasági elnököt, hogy szorgalmazza a jövő nemzedékek ombudsmanja törvénytervezetének parlamenti tárgyalását.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?