Pályázatdömping lesz 2006-ban

Pénzcentrum
2005. november 25. 10:06

Több mint másfélszeresére nő jövőre a Magyarország által felhasználható uniós források nagysága, és a "slágerpályázatokra" is lesz keret - mondta Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter.

 
Több mint másfélszeresére nő jövőre a Magyarország által felhasználható uniós források nagysága, és a „slágerpályázatokra” is lesz keret - mondta Baráth Etele európai ügyekért felelős tárca nélküli miniszter.
A tanácsadói piac átrendeződése már tavaly megkezdődött, hiszen sokan nem tudták felvenni a versenyt. Egyszerre sok kiírás jelent meg és hirtelen mindenki pályázni akart. Azok a tanácsadók akiknek nincs mátrixszerű látásmódjuk a különböző hazai és uniós pályázatokról és támogatásokról, nem rendelkeznek megfelelő szakembergárdával és stratégiával azok hamar elvérezhetnek a cégek között dúló harcban. egy pályázatíró cég munkája nem ér véget azzal, hogy elkészíti megrendelője számára a kívánt pályázatot, hanem a támogatások lehívása, a monitoring és az ellenőrzés, a projektmenedzsment is szerves része kell, hogy legyen az általuk nyújtott szolgáltatásoknak.
Jövő évben is számtalan pályázattal és forrással találkozhatnak az érdeklődők. Magyarországnak is éreke, az EU felé pedig elkötelezettsége, hogy a már megkapott forráskeretre folyamatos pályázási lehetőséget biztosítson, és a nyertes pályázok hozzájussanak a támogatásokhoz.
A következő évben több mint másfélszeresére nő a Magyarország által felhasználható uniós fejlesztési források nagysága. Az igaz, hogy a nagyobb önkormányzati, térségfejlesztési, jelentősebb környezetvédelmi és kármentesítési források tetemes részét már elnyerték, azonban ezeket a pénzeket még le kell hívni és a hozzájuk kapcsolódó közbeszerzési pályázati folyamatokat is el kell indítani. A már megvalósuló projekteknél el kell végezni a monitoring jellegű munkálatokat, sőt már a nagyobb beruházások esetében meg kell kezdeni a felkészülést 2007-re.
Aki nyert már forrást , vagy tudatosan tervez, tudja, hogy a lehetőségek tára 2007-ben többszörösére bővül. A tervezést azért fontos hangsúlyozni mert 2002-2006 között számos nagyberuházás azért csúszott le a benyújtási határidőkről, mivel nem készültek el a hivatalos tervdokumentációk, hatósági engedélyek.

A rendelkezésre álló hazai keretet ebben az évben sem merítették ki teljesen, Számos foglalkoztatással, regionális fejlesztéssel, agrártevékenységgel kapcsolatos, kereskedelem fejlesztésre épülő, turizmussal összefüggő hazai forrása is van a pályázati piacnak. Számos hazai kisvállalkozásnak ezek a források remek kiindulási pontot jelenthetnek. Emellett pedig a nagyobbak és az erősebb kis- és középvállalkozások azok amelyek egyre bátrabban tekintenek a brüsszeli pályázati piac irányába.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24