21 °C Budapest

Miből fizetnek Matthäusnak évi 160 milliót ?

Pénzcentrum
2005. november 25. 08:34

Heves vita várható a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) maii ülésén a szövetségi kapitány szerződésének meghosszabbításáról - írja a Magyar Hírlap. Lothar Matthäus jelenlegi megbízása év végén jár le.

A német edző személye erősen megosztja a hazai futballtársadalmat: támogatói szerint felkavarta az állóvizet, megjelenése előrelépést hozott a sportágban, ezért kell neki adni még egy esélyt, legalább az Eb-selejtezők végéig, míg ellenzői sokallják évi 160 millió forintos jövedelmét, és eredményeivel sincsenek megelégedve, hiszen a válogatott a jövő évi világbajnokságra sem jutott ki.
A Világgazdaság számításai szerint egyébként a kapitány járandóságából 25 millió forintot biztosít szponzorként az Arcadom Rt., 50 milliót ad az MLSZ, 32,5 millió forint jutalék, és további 11 millió forint jár házbérletre és egyéb juttatások címén. A szakszövetség 37,5 millió forint adót fizet Matthäus után. Lapértesülés szerint az edzőhöz is köthető DerBall Kft. minden bevételből 25 százalékig részesedik, 5 százalék kezelési költség felszámítása mellett, továbbá a szövetségi kapitány 20 százalékot tudhat a magáénak a megállapodásokból.
Feltehetően ezekre a pontokra gondolnak azok az MLSZ-tagok, akik abban az esetben is új szerződést kötnének a kapitánnyal, ha marad. Egyes pletykák szerint a német szakvezető részesedést kap a külföldre eladott válogatott játékosok után is, de az edző kikérte magának ezeket a gyanúsítgatásokat.

A Népszava úgy értesült, hogy az MLSZ elnökségének többsége csak akkor hajlandó tárgyalni a szerződés meghosszabbításáról, ha megismerik a megállapodás részleteit, ezért a mai ülésen nem is születik döntés a kapitány megbízásának ügyében. Bozóky Imre elnök úgy véli, hogy ha folytatódik a vita, az veszélyeztetheti a 2012-es Európa-bajnokság megrendezésére benyújtott magyar-horvát pályázat sikerességét is.

(forrás: hirado.hu)
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem