3 °C Budapest

Miből fizetnek Matthäusnak évi 160 milliót ?

Pénzcentrum
2005. november 25. 08:34

Heves vita várható a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) maii ülésén a szövetségi kapitány szerződésének meghosszabbításáról - írja a Magyar Hírlap. Lothar Matthäus jelenlegi megbízása év végén jár le.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
A német edző személye erősen megosztja a hazai futballtársadalmat: támogatói szerint felkavarta az állóvizet, megjelenése előrelépést hozott a sportágban, ezért kell neki adni még egy esélyt, legalább az Eb-selejtezők végéig, míg ellenzői sokallják évi 160 millió forintos jövedelmét, és eredményeivel sincsenek megelégedve, hiszen a válogatott a jövő évi világbajnokságra sem jutott ki.
A Világgazdaság számításai szerint egyébként a kapitány járandóságából 25 millió forintot biztosít szponzorként az Arcadom Rt., 50 milliót ad az MLSZ, 32,5 millió forint jutalék, és további 11 millió forint jár házbérletre és egyéb juttatások címén. A szakszövetség 37,5 millió forint adót fizet Matthäus után. Lapértesülés szerint az edzőhöz is köthető DerBall Kft. minden bevételből 25 százalékig részesedik, 5 százalék kezelési költség felszámítása mellett, továbbá a szövetségi kapitány 20 százalékot tudhat a magáénak a megállapodásokból.
Feltehetően ezekre a pontokra gondolnak azok az MLSZ-tagok, akik abban az esetben is új szerződést kötnének a kapitánnyal, ha marad. Egyes pletykák szerint a német szakvezető részesedést kap a külföldre eladott válogatott játékosok után is, de az edző kikérte magának ezeket a gyanúsítgatásokat.

A Népszava úgy értesült, hogy az MLSZ elnökségének többsége csak akkor hajlandó tárgyalni a szerződés meghosszabbításáról, ha megismerik a megállapodás részleteit, ezért a mai ülésen nem is születik döntés a kapitány megbízásának ügyében. Bozóky Imre elnök úgy véli, hogy ha folytatódik a vita, az veszélyeztetheti a 2012-es Európa-bajnokság megrendezésére benyújtott magyar-horvát pályázat sikerességét is.

(forrás: hirado.hu)
A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?