5 °C Budapest

Miből fizetnek Matthäusnak évi 160 milliót ?

Pénzcentrum
2005. november 25. 08:34

Heves vita várható a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) maii ülésén a szövetségi kapitány szerződésének meghosszabbításáról - írja a Magyar Hírlap. Lothar Matthäus jelenlegi megbízása év végén jár le.

A német edző személye erősen megosztja a hazai futballtársadalmat: támogatói szerint felkavarta az állóvizet, megjelenése előrelépést hozott a sportágban, ezért kell neki adni még egy esélyt, legalább az Eb-selejtezők végéig, míg ellenzői sokallják évi 160 millió forintos jövedelmét, és eredményeivel sincsenek megelégedve, hiszen a válogatott a jövő évi világbajnokságra sem jutott ki.
A Világgazdaság számításai szerint egyébként a kapitány járandóságából 25 millió forintot biztosít szponzorként az Arcadom Rt., 50 milliót ad az MLSZ, 32,5 millió forint jutalék, és további 11 millió forint jár házbérletre és egyéb juttatások címén. A szakszövetség 37,5 millió forint adót fizet Matthäus után. Lapértesülés szerint az edzőhöz is köthető DerBall Kft. minden bevételből 25 százalékig részesedik, 5 százalék kezelési költség felszámítása mellett, továbbá a szövetségi kapitány 20 százalékot tudhat a magáénak a megállapodásokból.
Feltehetően ezekre a pontokra gondolnak azok az MLSZ-tagok, akik abban az esetben is új szerződést kötnének a kapitánnyal, ha marad. Egyes pletykák szerint a német szakvezető részesedést kap a külföldre eladott válogatott játékosok után is, de az edző kikérte magának ezeket a gyanúsítgatásokat.

A Népszava úgy értesült, hogy az MLSZ elnökségének többsége csak akkor hajlandó tárgyalni a szerződés meghosszabbításáról, ha megismerik a megállapodás részleteit, ezért a mai ülésen nem is születik döntés a kapitány megbízásának ügyében. Bozóky Imre elnök úgy véli, hogy ha folytatódik a vita, az veszélyeztetheti a 2012-es Európa-bajnokság megrendezésére benyújtott magyar-horvát pályázat sikerességét is.

(forrás: hirado.hu)
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 18. csütörtök
Andrea, Ilma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. április 17. 21:27
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm