6 °C Budapest

Miből fizetnek Matthäusnak évi 160 milliót ?

Pénzcentrum
2005. november 25. 08:34

Heves vita várható a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) maii ülésén a szövetségi kapitány szerződésének meghosszabbításáról - írja a Magyar Hírlap. Lothar Matthäus jelenlegi megbízása év végén jár le.

A német edző személye erősen megosztja a hazai futballtársadalmat: támogatói szerint felkavarta az állóvizet, megjelenése előrelépést hozott a sportágban, ezért kell neki adni még egy esélyt, legalább az Eb-selejtezők végéig, míg ellenzői sokallják évi 160 millió forintos jövedelmét, és eredményeivel sincsenek megelégedve, hiszen a válogatott a jövő évi világbajnokságra sem jutott ki.
A Világgazdaság számításai szerint egyébként a kapitány járandóságából 25 millió forintot biztosít szponzorként az Arcadom Rt., 50 milliót ad az MLSZ, 32,5 millió forint jutalék, és további 11 millió forint jár házbérletre és egyéb juttatások címén. A szakszövetség 37,5 millió forint adót fizet Matthäus után. Lapértesülés szerint az edzőhöz is köthető DerBall Kft. minden bevételből 25 százalékig részesedik, 5 százalék kezelési költség felszámítása mellett, továbbá a szövetségi kapitány 20 százalékot tudhat a magáénak a megállapodásokból.
Feltehetően ezekre a pontokra gondolnak azok az MLSZ-tagok, akik abban az esetben is új szerződést kötnének a kapitánnyal, ha marad. Egyes pletykák szerint a német szakvezető részesedést kap a külföldre eladott válogatott játékosok után is, de az edző kikérte magának ezeket a gyanúsítgatásokat.

A Népszava úgy értesült, hogy az MLSZ elnökségének többsége csak akkor hajlandó tárgyalni a szerződés meghosszabbításáról, ha megismerik a megállapodás részleteit, ezért a mai ülésen nem is születik döntés a kapitány megbízásának ügyében. Bozóky Imre elnök úgy véli, hogy ha folytatódik a vita, az veszélyeztetheti a 2012-es Európa-bajnokság megrendezésére benyújtott magyar-horvát pályázat sikerességét is.

(forrás: hirado.hu)
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?