24 °C Budapest

Hódít a T-Mobile vidéken

Pénzcentrum
2005. november 25. 13:02

Az ország első 3G szolgáltatását elindító T-Mobile tovább bővítette harmadik generációs hálózatát, amely a fővárost követően Debrecenben is elérhető. A videotelefonálásra, mobil tévézésre és gyors mobilinternetezésre egyaránt alkalmas T-Mobile 3G hálózat lakosságra vetített lefedettsége ezzel november végén már meghaladja a 15 százalékot.

A piacvezető hazai mobilcég vállalt kötelezettségeit jóval meghaladó ütemben építi ki harmadik generációs hálózatát. A kereskedelmi szolgáltatás indulását követően alig 3 hónappal a T-Mobile 3G szolgáltatása ugyanis már most a főváros nagy részén, valamint mától Debrecen több mint kétharmadán is használható. Így a T-Mobile-osok Budapesten kívül Hajdú-Bihar megye székhelyén is videotelefonálhatnak, tévézhetnek mobiltelefonjukon, és élvezhetik a gyors mobilinternet előnyeit.
A 3G megfelelő készülékkel egyszerűen, azonnal és automatikusan igénybe vehető, egyedül a videotelefonálás igényel egyszeri díjmentes regisztrációt. A legnagyobb hazai mobilcég ráadásul év végéig ingyenesen kínálja a videotelefonálást és az országban kizárólag a szolgáltatónál a 1738-as szám videohívásával igénybe vehető Mobil Tv is díjmentes.

A 3G gyors kiépítéséhez kapcsolódik, hogy a T-Mobile nemrégiben a 3,5G-nek nevezett HSDPA tesztjeit is megkezdte. Az új megoldással – a sebesség fokozatos növelésével - a későbbiekben akár 10 Mbps adatátviteli sebesség érhető el. Természetesen a 3G mellett a T-Mobile az EDGE-ről sem feledkezik meg, az így elérhető gyorsabb adatátvitel lakosságra vetített lefedettsége év végére 60 százalékos lesz.

NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 1. vasárnap
Boglárka
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 31. 19:15