29 °C Budapest

Hivatali ügyintézés negyedóra alatt - mint a mesében

Pénzcentrum
2005. november 25. 12:06

Elkészült az ország külterületének digitális kataszteri térképe, és 2007 végéig befejeződik a zártkertek kataszteri térképeinek digitalizálása is - jelentette be Benedek Fülöp, a földművelésügyi tárca közigazgatási államtitkára. A digitalizálással a földhivatali ügyintézés egy hónapról akár 15 percre is csökkenhet.

 
Elkészült az ország külterületének digitális kataszteri térképe, és 2007 végéig befejeződik a zártkertek kataszteri térképeinek digitalizálása is - jelentette be Benedek Fülöp, a földművelésügyi tárca közigazgatási államtitkára. A digitalizálással a földhivatali ügyintézés egy hónapról akár 15 percre is csökkenhet.
Az 1996 óta folyó NKP keretén belül 2007 végéig befejeződik a belterületek és a különleges külterületek, az úgynevezett zártkertek kataszteri térképeinek digitalizálása is. A teljes program 16,4 milliárd forintos költségét az FVM kormánygaranciával felvett, alacsony kamatozású hitelekből fedezi.
A kölcsön a számítógépre vitt térképek eladásából befolyt pénzből és az ingatlan-nyilvántartás igazgatási szolgáltatási díjának egy részéből, például tulajdonlapok kiadási díjaiból fizethető vissza. A program támogatásával "digitális földhivatalok" valósulnak meg, azaz ennek az intézményrendszernek minden ügyintézési mozzanata elektronikus úton megy majd végbe.
Apagyi Géza, a Magyar Földmérési, Térképészeti és Távérzékelési Társaság elnöke beszámolt arról, hogy az ország 8,5 millió hektáros külterületének digitális kataszteri térképi lefedésével, az ingatlan-nyilvántartás megkönnyítésével felgyorsul a földhivatalokban az ügyintézés. Az ország minden földhivatalából elérhető teljes adatbázis révén az általában egy hónapos ügyintézés mintegy 15 percre rövidül le.
A külterületi kataszter ellenőrizhetővé teszi az európai uniós földalapú támogatások felhasználását, és hozzájárul a lakásmaffia tevékenységének eseti kiszűréséhez is - mutatott rá Apagyi Géza.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?