Szerencsejáték csak nagykorúaknak

Pénzcentrum
2005. november 24. 09:08

A szerencsejáték-törvény idén nyáron elfogadott és november elsejétől hatályos módosítása ugyanis kimondja: a szerencsejátékban 18 éven aluli személyek nem vehetnek részt. - írja a Népszabadság. Tehát nincs több kaparós sorsjegy vásárlás, nincs többé " szaladj le fiam és add fel a lottót" mert ez már büntethető.

A szerencsejáték-törvény idén nyáron elfogadott és november elsejétől hatályos módosítása ugyanis kimondja: a szerencsejátékban 18 éven aluli személyek nem vehetnek részt. - írja a Népszabadság. Tehát nincs több kaparós sorsjegy vásárlás, nincs többé „ szaladj le fiam és add fel a lottót” mert ez már büntethető.
A felkeresett lottózók munkatársai az új szabályokról nem is igazán hallottak, így nem értik miért ne adhatná fel egy gyerek a szülei helyett a szelvényt. Arra a kérdésre, hogy mi történik akkor, ha  a gyerek kaparós sorsjegyen nyer, rendre azt válaszolták: természetesen megkapja a pénzt. Pedig a jogszabály nem tesz különbséget a különböző szerencsejátékok között. Tehát a nyertes sorsjegy vagy lottószelvény kifizetését meg kell tagadni.
Azonban, hogy a lottózókban e fogják-e tartani az új szabályokat az még a jövő zenéje, ugyanis a 3700 lottózó dolgozói részesülnek a forgalomból. Somorai László, a Szerencsejáték Rt. szóvivője szerint nincs miért aggódni. November elsejéig a 18 éven aluliak szabadon megkísérthették a szerencséjüket, csak az esetleges nyereményük felvételéhez kellet felnőttet magukkal vinniük. A társaság a szabályok megváltozása után minden értékesítési pontján feltünteti, hogy ott 18 éven aluliakat nem szolgálnak ki. Ha az ott dolgozókban kétség merül fel a vásárló korát illetően, akkor elkérhetik az ezt igazoló okmányt.

Amennyiben a játékos nem működik együtt életkora tisztázásában, akkor nem szolgálják ki a lottózóban. Ha személyzet mégis megsérti a törvényt, akkor a játékszervező, tehát a Szerencsejáték Rt. kap büntetést, de ezt természetesen át fogják hárítani a valódi felelősökre

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 27. 19:17