Szerencsejáték csak nagykorúaknak

Pénzcentrum
2005. november 24. 09:08

A szerencsejáték-törvény idén nyáron elfogadott és november elsejétől hatályos módosítása ugyanis kimondja: a szerencsejátékban 18 éven aluli személyek nem vehetnek részt. - írja a Népszabadság. Tehát nincs több kaparós sorsjegy vásárlás, nincs többé " szaladj le fiam és add fel a lottót" mert ez már büntethető.

A szerencsejáték-törvény idén nyáron elfogadott és november elsejétől hatályos módosítása ugyanis kimondja: a szerencsejátékban 18 éven aluli személyek nem vehetnek részt. - írja a Népszabadság. Tehát nincs több kaparós sorsjegy vásárlás, nincs többé „ szaladj le fiam és add fel a lottót” mert ez már büntethető.
A felkeresett lottózók munkatársai az új szabályokról nem is igazán hallottak, így nem értik miért ne adhatná fel egy gyerek a szülei helyett a szelvényt. Arra a kérdésre, hogy mi történik akkor, ha  a gyerek kaparós sorsjegyen nyer, rendre azt válaszolták: természetesen megkapja a pénzt. Pedig a jogszabály nem tesz különbséget a különböző szerencsejátékok között. Tehát a nyertes sorsjegy vagy lottószelvény kifizetését meg kell tagadni.
Azonban, hogy a lottózókban e fogják-e tartani az új szabályokat az még a jövő zenéje, ugyanis a 3700 lottózó dolgozói részesülnek a forgalomból. Somorai László, a Szerencsejáték Rt. szóvivője szerint nincs miért aggódni. November elsejéig a 18 éven aluliak szabadon megkísérthették a szerencséjüket, csak az esetleges nyereményük felvételéhez kellet felnőttet magukkal vinniük. A társaság a szabályok megváltozása után minden értékesítési pontján feltünteti, hogy ott 18 éven aluliakat nem szolgálnak ki. Ha az ott dolgozókban kétség merül fel a vásárló korát illetően, akkor elkérhetik az ezt igazoló okmányt.

Amennyiben a játékos nem működik együtt életkora tisztázásában, akkor nem szolgálják ki a lottózóban. Ha személyzet mégis megsérti a törvényt, akkor a játékszervező, tehát a Szerencsejáték Rt. kap büntetést, de ezt természetesen át fogják hárítani a valódi felelősökre

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 27. szombat
Zita
17. hét
Április 27.
Morse nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem