Szerencsejáték csak nagykorúaknak

Pénzcentrum
2005. november 24. 09:08

A szerencsejáték-törvény idén nyáron elfogadott és november elsejétől hatályos módosítása ugyanis kimondja: a szerencsejátékban 18 éven aluli személyek nem vehetnek részt. - írja a Népszabadság. Tehát nincs több kaparós sorsjegy vásárlás, nincs többé " szaladj le fiam és add fel a lottót" mert ez már büntethető.

A szerencsejáték-törvény idén nyáron elfogadott és november elsejétől hatályos módosítása ugyanis kimondja: a szerencsejátékban 18 éven aluli személyek nem vehetnek részt. - írja a Népszabadság. Tehát nincs több kaparós sorsjegy vásárlás, nincs többé „ szaladj le fiam és add fel a lottót” mert ez már büntethető.
A felkeresett lottózók munkatársai az új szabályokról nem is igazán hallottak, így nem értik miért ne adhatná fel egy gyerek a szülei helyett a szelvényt. Arra a kérdésre, hogy mi történik akkor, ha  a gyerek kaparós sorsjegyen nyer, rendre azt válaszolták: természetesen megkapja a pénzt. Pedig a jogszabály nem tesz különbséget a különböző szerencsejátékok között. Tehát a nyertes sorsjegy vagy lottószelvény kifizetését meg kell tagadni.
Azonban, hogy a lottózókban e fogják-e tartani az új szabályokat az még a jövő zenéje, ugyanis a 3700 lottózó dolgozói részesülnek a forgalomból. Somorai László, a Szerencsejáték Rt. szóvivője szerint nincs miért aggódni. November elsejéig a 18 éven aluliak szabadon megkísérthették a szerencséjüket, csak az esetleges nyereményük felvételéhez kellet felnőttet magukkal vinniük. A társaság a szabályok megváltozása után minden értékesítési pontján feltünteti, hogy ott 18 éven aluliakat nem szolgálnak ki. Ha az ott dolgozókban kétség merül fel a vásárló korát illetően, akkor elkérhetik az ezt igazoló okmányt.

Amennyiben a játékos nem működik együtt életkora tisztázásában, akkor nem szolgálják ki a lottózóban. Ha személyzet mégis megsérti a törvényt, akkor a játékszervező, tehát a Szerencsejáték Rt. kap büntetést, de ezt természetesen át fogják hárítani a valódi felelősökre

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24