21 °C Budapest

Szerencsejáték csak nagykorúaknak

Pénzcentrum
2005. november 24. 09:08

A szerencsejáték-törvény idén nyáron elfogadott és november elsejétől hatályos módosítása ugyanis kimondja: a szerencsejátékban 18 éven aluli személyek nem vehetnek részt. - írja a Népszabadság. Tehát nincs több kaparós sorsjegy vásárlás, nincs többé " szaladj le fiam és add fel a lottót" mert ez már büntethető.

A szerencsejáték-törvény idén nyáron elfogadott és november elsejétől hatályos módosítása ugyanis kimondja: a szerencsejátékban 18 éven aluli személyek nem vehetnek részt. - írja a Népszabadság. Tehát nincs több kaparós sorsjegy vásárlás, nincs többé „ szaladj le fiam és add fel a lottót” mert ez már büntethető.
A felkeresett lottózók munkatársai az új szabályokról nem is igazán hallottak, így nem értik miért ne adhatná fel egy gyerek a szülei helyett a szelvényt. Arra a kérdésre, hogy mi történik akkor, ha  a gyerek kaparós sorsjegyen nyer, rendre azt válaszolták: természetesen megkapja a pénzt. Pedig a jogszabály nem tesz különbséget a különböző szerencsejátékok között. Tehát a nyertes sorsjegy vagy lottószelvény kifizetését meg kell tagadni.
Azonban, hogy a lottózókban e fogják-e tartani az új szabályokat az még a jövő zenéje, ugyanis a 3700 lottózó dolgozói részesülnek a forgalomból. Somorai László, a Szerencsejáték Rt. szóvivője szerint nincs miért aggódni. November elsejéig a 18 éven aluliak szabadon megkísérthették a szerencséjüket, csak az esetleges nyereményük felvételéhez kellet felnőttet magukkal vinniük. A társaság a szabályok megváltozása után minden értékesítési pontján feltünteti, hogy ott 18 éven aluliakat nem szolgálnak ki. Ha az ott dolgozókban kétség merül fel a vásárló korát illetően, akkor elkérhetik az ezt igazoló okmányt.

Amennyiben a játékos nem működik együtt életkora tisztázásában, akkor nem szolgálják ki a lottózóban. Ha személyzet mégis megsérti a törvényt, akkor a játékszervező, tehát a Szerencsejáték Rt. kap büntetést, de ezt természetesen át fogják hárítani a valódi felelősökre

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 20. szombat
Illés
29. hét
Július 20.
A Hold napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem