7 °C Budapest

Lendületesen fejlődik a Raiffeisen

Pénzcentrum
2005. november 24. 14:36

Horváth Krisztina, a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettese a Bank november 24-i sajtótájékoztatóján a harmadik negyedévi eredményekről számolt be. A szeptemberi mutatók alapján megállapítható: a terveknek megfelelően teljesített a Raiffeisen a harmadik negyedévben

 
.
A Bank harmadik negyedéves eredményeit ezúttal is befolyásolták a csökkenő kamatok, a banki különadó és a terveknek megfelelően zajló, intenzív fiókhálózat-bővítés. Az előző év azonos időszakához hasonlítva a Bank mérlegfőösszege 16%-kal nőtt, meghaladva ezzel az 1149 milliárd forintot. A nettó bevételek 25%-os bővülése mellett az adózás előtti eredmény 18,7 milliárd Ft, mely alacsonyabb az előző év hasonló időszakánál. Az ügyfél hitelek és betétek egy év alatt 26, illetve 15 százalékkal növekedtek. Míg hiteloldalon továbbra is a devizahitelek, betétoldalon még mindig a forintbetétek dominálnak. A vállalati szegmensben összesen 16%-kal, a magánszemélyek körében 14%-kal lett magasabb a betétállomány, mint egy évvel korábban, míg a vállalati hitelállomány 26, a lakossági 50%-kal gyarapodott egy év alatt.
A bank intenzív fiókhálózat bővítése a tervek szerint zajlik, július óta 13 új fiók nyílt országszerte, a jelenlegi hálózat 94 egységet számlál. A hálózatbővülés az átlagos állományi létszámnak az egy évvel ezelőttihez mért 27%-os növekedésével járt (szeptember 30-án 1931 fő állt a Bank alkalmazásában). A fiókhálózat bővülése éves viszonylatban az üzemi költségek és ráfordítások 61%-os növekedését vonta magát után.
A Bank kis- és középvállalati ügyfeleinek Instant - 1 napon belüli hitelbírálattal, tárgyi fedezet nélkül igénybe vehető - Hiteleket kínál, valamint bevezette a Sikeres Magyarországért Vállalkozásfejlesztési Hitelprogramot. A mikro- és kisvállalkozások számára új kockázatkezelési rendszert vezetett be a gyors és egyszerű hitelbírálat érdekében. Ugyancsak a harmadik negyedévben indult a normatív mezőgazdasági támogatást előfinanszírozó konstrukció, melyben az adható hitelösszeg a támogatás maximum 90%-a.
Az Önkormányzati üzletág által nyújtott hitelek 44%-kal bővültek, a betétek állománya csökkent 2004 szeptemberéhez képest. Az üzletág szeptemberben megszerezte az ISO 9001:2000 minősítést, melynek alapján a Közbeszerzések Tanácsa felvette a Raiffeisen Bankot a minősített ajánlattevők jegyzékébe.
A Private Banking üzletág által kezelt vagyon egy év alatt 57%-kal nőtt, meghaladva ezzel a 142 milliárd forintot. Az egy Private Banking ügyfélre jutó átlagos kezelt vagyon szeptember végén 39 millió forint volt.
A Raiffeisen bankcsoporthoz tartozó Raiffeisen Lízing Rt. a harmadik negyedévben 547 millió forintos adózás utáni eredményt ért el. A Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Rt. adózás utáni eredmény-növekedése 189%-os, az általa kezelt vagyon pedig 210%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az Alapkezelő az elmúlt időszakban két új, a lakossági üzletággal közös befektetési terméket hozott létre: a Raiffeisen Távlatok Programot és a Raiffeisen Befektetési Számlacsomagokat. A Raiffeisen Ingatlan Rt. jelenleg beruházás alatt lévő projektjeinek összértéke 22,7 milliárd forint.
Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
A diákok 97% kedvezménnyel, a 27 év alattiak 92% kedvezménnyel regisztrálhatnak! Gyere Te is!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm