28 °C Budapest

Lendületesen fejlődik a Raiffeisen

Pénzcentrum
2005. november 24. 14:36

Horváth Krisztina, a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettese a Bank november 24-i sajtótájékoztatóján a harmadik negyedévi eredményekről számolt be. A szeptemberi mutatók alapján megállapítható: a terveknek megfelelően teljesített a Raiffeisen a harmadik negyedévben

 
.
A Bank harmadik negyedéves eredményeit ezúttal is befolyásolták a csökkenő kamatok, a banki különadó és a terveknek megfelelően zajló, intenzív fiókhálózat-bővítés. Az előző év azonos időszakához hasonlítva a Bank mérlegfőösszege 16%-kal nőtt, meghaladva ezzel az 1149 milliárd forintot. A nettó bevételek 25%-os bővülése mellett az adózás előtti eredmény 18,7 milliárd Ft, mely alacsonyabb az előző év hasonló időszakánál. Az ügyfél hitelek és betétek egy év alatt 26, illetve 15 százalékkal növekedtek. Míg hiteloldalon továbbra is a devizahitelek, betétoldalon még mindig a forintbetétek dominálnak. A vállalati szegmensben összesen 16%-kal, a magánszemélyek körében 14%-kal lett magasabb a betétállomány, mint egy évvel korábban, míg a vállalati hitelállomány 26, a lakossági 50%-kal gyarapodott egy év alatt.
A bank intenzív fiókhálózat bővítése a tervek szerint zajlik, július óta 13 új fiók nyílt országszerte, a jelenlegi hálózat 94 egységet számlál. A hálózatbővülés az átlagos állományi létszámnak az egy évvel ezelőttihez mért 27%-os növekedésével járt (szeptember 30-án 1931 fő állt a Bank alkalmazásában). A fiókhálózat bővülése éves viszonylatban az üzemi költségek és ráfordítások 61%-os növekedését vonta magát után.
A Bank kis- és középvállalati ügyfeleinek Instant - 1 napon belüli hitelbírálattal, tárgyi fedezet nélkül igénybe vehető - Hiteleket kínál, valamint bevezette a Sikeres Magyarországért Vállalkozásfejlesztési Hitelprogramot. A mikro- és kisvállalkozások számára új kockázatkezelési rendszert vezetett be a gyors és egyszerű hitelbírálat érdekében. Ugyancsak a harmadik negyedévben indult a normatív mezőgazdasági támogatást előfinanszírozó konstrukció, melyben az adható hitelösszeg a támogatás maximum 90%-a.
Az Önkormányzati üzletág által nyújtott hitelek 44%-kal bővültek, a betétek állománya csökkent 2004 szeptemberéhez képest. Az üzletág szeptemberben megszerezte az ISO 9001:2000 minősítést, melynek alapján a Közbeszerzések Tanácsa felvette a Raiffeisen Bankot a minősített ajánlattevők jegyzékébe.
A Private Banking üzletág által kezelt vagyon egy év alatt 57%-kal nőtt, meghaladva ezzel a 142 milliárd forintot. Az egy Private Banking ügyfélre jutó átlagos kezelt vagyon szeptember végén 39 millió forint volt.
A Raiffeisen bankcsoporthoz tartozó Raiffeisen Lízing Rt. a harmadik negyedévben 547 millió forintos adózás utáni eredményt ért el. A Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Rt. adózás utáni eredmény-növekedése 189%-os, az általa kezelt vagyon pedig 210%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az Alapkezelő az elmúlt időszakban két új, a lakossági üzletággal közös befektetési terméket hozott létre: a Raiffeisen Távlatok Programot és a Raiffeisen Befektetési Számlacsomagokat. A Raiffeisen Ingatlan Rt. jelenleg beruházás alatt lévő projektjeinek összértéke 22,7 milliárd forint.
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?