9 °C Budapest

Lendületesen fejlődik a Raiffeisen

Pénzcentrum
2005. november 24. 14:36

Horváth Krisztina, a Raiffeisen Bank vezérigazgató-helyettese a Bank november 24-i sajtótájékoztatóján a harmadik negyedévi eredményekről számolt be. A szeptemberi mutatók alapján megállapítható: a terveknek megfelelően teljesített a Raiffeisen a harmadik negyedévben

 
.
A Bank harmadik negyedéves eredményeit ezúttal is befolyásolták a csökkenő kamatok, a banki különadó és a terveknek megfelelően zajló, intenzív fiókhálózat-bővítés. Az előző év azonos időszakához hasonlítva a Bank mérlegfőösszege 16%-kal nőtt, meghaladva ezzel az 1149 milliárd forintot. A nettó bevételek 25%-os bővülése mellett az adózás előtti eredmény 18,7 milliárd Ft, mely alacsonyabb az előző év hasonló időszakánál. Az ügyfél hitelek és betétek egy év alatt 26, illetve 15 százalékkal növekedtek. Míg hiteloldalon továbbra is a devizahitelek, betétoldalon még mindig a forintbetétek dominálnak. A vállalati szegmensben összesen 16%-kal, a magánszemélyek körében 14%-kal lett magasabb a betétállomány, mint egy évvel korábban, míg a vállalati hitelállomány 26, a lakossági 50%-kal gyarapodott egy év alatt.
A bank intenzív fiókhálózat bővítése a tervek szerint zajlik, július óta 13 új fiók nyílt országszerte, a jelenlegi hálózat 94 egységet számlál. A hálózatbővülés az átlagos állományi létszámnak az egy évvel ezelőttihez mért 27%-os növekedésével járt (szeptember 30-án 1931 fő állt a Bank alkalmazásában). A fiókhálózat bővülése éves viszonylatban az üzemi költségek és ráfordítások 61%-os növekedését vonta magát után.
A Bank kis- és középvállalati ügyfeleinek Instant - 1 napon belüli hitelbírálattal, tárgyi fedezet nélkül igénybe vehető - Hiteleket kínál, valamint bevezette a Sikeres Magyarországért Vállalkozásfejlesztési Hitelprogramot. A mikro- és kisvállalkozások számára új kockázatkezelési rendszert vezetett be a gyors és egyszerű hitelbírálat érdekében. Ugyancsak a harmadik negyedévben indult a normatív mezőgazdasági támogatást előfinanszírozó konstrukció, melyben az adható hitelösszeg a támogatás maximum 90%-a.
Az Önkormányzati üzletág által nyújtott hitelek 44%-kal bővültek, a betétek állománya csökkent 2004 szeptemberéhez képest. Az üzletág szeptemberben megszerezte az ISO 9001:2000 minősítést, melynek alapján a Közbeszerzések Tanácsa felvette a Raiffeisen Bankot a minősített ajánlattevők jegyzékébe.
A Private Banking üzletág által kezelt vagyon egy év alatt 57%-kal nőtt, meghaladva ezzel a 142 milliárd forintot. Az egy Private Banking ügyfélre jutó átlagos kezelt vagyon szeptember végén 39 millió forint volt.
A Raiffeisen bankcsoporthoz tartozó Raiffeisen Lízing Rt. a harmadik negyedévben 547 millió forintos adózás utáni eredményt ért el. A Raiffeisen Befektetési Alapkezelő Rt. adózás utáni eredmény-növekedése 189%-os, az általa kezelt vagyon pedig 210%-kal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az Alapkezelő az elmúlt időszakban két új, a lakossági üzletággal közös befektetési terméket hozott létre: a Raiffeisen Távlatok Programot és a Raiffeisen Befektetési Számlacsomagokat. A Raiffeisen Ingatlan Rt. jelenleg beruházás alatt lévő projektjeinek összértéke 22,7 milliárd forint.
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 24. szerda
György
17. hét
Április 24.
A rendőrség napja
Április 24.
Zajvédelmi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm