Bírósághoz fordul a T-Mobile

Pénzcentrum
2005. november 24. 13:57

A T-Mobile Magyarország Rt. mint minden esetben, a végződtetési díjak megállapítása kapcsán is jogkövető magatartást tanúsított, így nem fogadja el a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) bírságra vonatkozó november 23-i határozatát és bírósághoz fordul.

A T-Mobile Magyarország Rt. mint minden esetben, a végződtetési díjak megállapítása kapcsán is jogkövető magatartást tanúsított,  így nem fogadja el a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) bírságra vonatkozó november 23-i határozatát és  bírósághoz fordul.  
Az ügy előzménye az NHH júliusi, a végződtetési díjakra vonatkozó határozata, amelyre a hatóság a bírság mostani kiszabásakor hivatkozik. Az NHH azt feltételezi, hogy a T-Mobile ezt a júliusi határozatot megsértve állapította meg nagykereskedelmi díjait. A hivatkozott döntés azonban az átlagár megállapításánál számos vonatkozásban (pl. átlagdíj megállapítása) pontatlan volt,  átlag alatt ugyanis részletes meghatározás hiányában számtani átlagot kell érteni /ld. pl Magyar Értelmező Kéziszótár, nemzetközi (IRG) szabályozói gyakorlat/.  Szintén nem tartalmazta a határozat a számítás módszertanát, ezt a hatóság a szeptemberben utólagosan közzétett Tájékoztatójával maga is elismerte. A vita alapját képező NHH határozattal kapcsolatos problémákat jól mutatja, hogy azt a három hazai mobilszolgáltató eltérően értelmezte és hajtotta végre. A T-Mobile éppen a hibákra és pontatlanságra tekintettel augusztusban bíróság előtt támadta meg az NHH ezen döntését.  Szintén figyelemreméltó, hogy az NHH által vizsgált végződtetési díjak a három hazai mobilszolgáltató díjai közül a T-Mobile-nál a legalacsonyabbak.
A T-Mobile hangsúlyozza, hogy a nyári határozatban foglaltakat betartva állapította meg végződtetési díjait és ennek megfelelően az azóta eltelt időben jogszerűtlen többletbevételre sem tehetett szert, továbbá – az NHH sajtóközleményében foglaltakkal ellentétben -  a fogyasztókat semmilyen módon nem károsította. Nehezen értelmezhető, hogy a hatóság a júliusi határozatában nem szereplő számítási módszerre hivatkozva vizsgálódott és szabott ki bírságot. Sőt, az NHH november 23-i határozata nem tartalmaz konkrét hivatkozást az előző határozat azon pontjaira sem, amelyeket a mobilcég állítólagosan megszegett.  Az NHH emellett még mindig nem adta meg pontosan, hogy álláspontja szerint mi lett volna a végződtetési díj helyes számítási módja.

A fentiekben leírtak alapján a T-Mobile a bíróságtól fogja kérni a határozatban foglaltak felülvizsgálatát.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem