A férfiak a hifit használják területfoglalásra

Pénzcentrum
2005. november 24. 10:58

A Transelekto Csoport- mielőtt elkezdte volna építeni luxuslakásait, több kutatást is figyelembe vett, amelyek az audio-vizuális igényekre vonatkoznak. A Prestige Towers által megkérdezett 3OO új lakást vásárolni szándékozó 7O-8O százaléka fél attól, hogy olyan helyen vásárol új lakást, ahol nem jól hangszigeteltek a falak.

A Transelekto Csoport- mielőtt elkezdte volna építeni luxuslakásait, több kutatást is figyelembe vett, amelyek az audio-vizuális igényekre vonatkoznak. A Prestige Towers által megkérdezett 3OO új lakást vásárolni szándékozó 7O-8O százaléka fél attól, hogy olyan helyen vásárol új lakást, ahol nem jól hangszigeteltek a falak.
Ugyancsak figyelembe vették a Cambridge University egy korábbi tanulmányát*, amely szerint: a hifi elhelyezését egy lakásban elsősorban a férfiak tartják fontosnak. Ebben a kérdésben a döntő szó az övék. A tanulmány szerint: lakásvásárláskor ma már nem mindegy, hogy hová tudjuk elhelyezni hifi berendezésünket. A jó elhelyezés családi konfliktusokat is megelőzhet.
 
A tanulmány a hifi (magas hanghűségű) audio berendezések térnyerése kapcsán az Amerikai Egyesült Államok népszerű magazinokban megjelent cikkek, karikatúrák és olvasói levelek tükrében vizsgálja azt a diskurzust, ami nemi jelentéstartalmakkal ruházta fel az új technológiát. Az így műszaki funkciója szerint a társadalmi nemek szempontjából semleges technológia a zenehallgatás puszta eszköze mellett az amerikai középosztályban az otthoni tér alakítása és ellenőrzése felett folytatott házastársak közötti konfliktus egyik színterévé vált. A szerző szerint: az egyre szűkülő területű otthonokban autonóm tereiket elvesztő férfiak a hifit használták saját privát terük visszaszerzésére.
 
E kutatások alapján kötött szerződést a Sony és a Prestige Towers is, amelynek értelmében a speciális építészeti megoldásokkal készülő, az átlagnál jobban hangszigetelt lakásokat Sony termékekkel szerelik fel.
A projekt az ország legnagyobb volumenű luxuslakás ingatlan-beruházására, amely óriási területfejlesztési elképzelésekkel is párosul a következő 5-7 évben.  A budapesti Duna Plaza mögötti, 6 hektáros területen megvalósuló óriás-beruházás első szakaszának építése már meg is kezdődött, a Duna Plaza mögött, a Duna partján épül a szállodai szolgáltatásokkal rendelkező „waterfront” stílusú Prestige Towers épületkomplexum. A közel ötmilliárd forintos beruházásnak köszönhetően 4 egyedi stílusú, 7-8 és 9 szintes, impozáns torony épül fel, amelyben összesen 136 lakás kap majd helyet, amelyeket várhatóan 2OO6 őszén adnak át.
Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem