3 °C Budapest

A férfiak a hifit használják területfoglalásra

Pénzcentrum
2005. november 24. 10:58

A Transelekto Csoport- mielőtt elkezdte volna építeni luxuslakásait, több kutatást is figyelembe vett, amelyek az audio-vizuális igényekre vonatkoznak. A Prestige Towers által megkérdezett 3OO új lakást vásárolni szándékozó 7O-8O százaléka fél attól, hogy olyan helyen vásárol új lakást, ahol nem jól hangszigeteltek a falak.

A Transelekto Csoport- mielőtt elkezdte volna építeni luxuslakásait, több kutatást is figyelembe vett, amelyek az audio-vizuális igényekre vonatkoznak. A Prestige Towers által megkérdezett 3OO új lakást vásárolni szándékozó 7O-8O százaléka fél attól, hogy olyan helyen vásárol új lakást, ahol nem jól hangszigeteltek a falak.
Ugyancsak figyelembe vették a Cambridge University egy korábbi tanulmányát*, amely szerint: a hifi elhelyezését egy lakásban elsősorban a férfiak tartják fontosnak. Ebben a kérdésben a döntő szó az övék. A tanulmány szerint: lakásvásárláskor ma már nem mindegy, hogy hová tudjuk elhelyezni hifi berendezésünket. A jó elhelyezés családi konfliktusokat is megelőzhet.
 
A tanulmány a hifi (magas hanghűségű) audio berendezések térnyerése kapcsán az Amerikai Egyesült Államok népszerű magazinokban megjelent cikkek, karikatúrák és olvasói levelek tükrében vizsgálja azt a diskurzust, ami nemi jelentéstartalmakkal ruházta fel az új technológiát. Az így műszaki funkciója szerint a társadalmi nemek szempontjából semleges technológia a zenehallgatás puszta eszköze mellett az amerikai középosztályban az otthoni tér alakítása és ellenőrzése felett folytatott házastársak közötti konfliktus egyik színterévé vált. A szerző szerint: az egyre szűkülő területű otthonokban autonóm tereiket elvesztő férfiak a hifit használták saját privát terük visszaszerzésére.
 
E kutatások alapján kötött szerződést a Sony és a Prestige Towers is, amelynek értelmében a speciális építészeti megoldásokkal készülő, az átlagnál jobban hangszigetelt lakásokat Sony termékekkel szerelik fel.
A projekt az ország legnagyobb volumenű luxuslakás ingatlan-beruházására, amely óriási területfejlesztési elképzelésekkel is párosul a következő 5-7 évben.  A budapesti Duna Plaza mögötti, 6 hektáros területen megvalósuló óriás-beruházás első szakaszának építése már meg is kezdődött, a Duna Plaza mögött, a Duna partján épül a szállodai szolgáltatásokkal rendelkező „waterfront” stílusú Prestige Towers épületkomplexum. A közel ötmilliárd forintos beruházásnak köszönhetően 4 egyedi stílusú, 7-8 és 9 szintes, impozáns torony épül fel, amelyben összesen 136 lakás kap majd helyet, amelyeket várhatóan 2OO6 őszén adnak át.
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?