Újabb fertőzések Kanadában

Pénzcentrum
2005. november 23. 09:42

Újabb madárinfluenza-fertőzésekre bukkantak a kanadai hatóságok kedden Brit Columbia tartományban, ahol a H5 típusú vírust a múlt hét végén fedezték fel az ország nyugati részén fekvő tartomány egyik kacsafarmján. - írja a fideszfrakcio.hu

 
Újabb madárinfluenza-fertőzésekre bukkantak a kanadai hatóságok kedden Brit Columbia tartományban, ahol a H5 típusú vírust a múlt hét végén fedezték fel az ország nyugati részén fekvő tartomány egyik kacsafarmján. - írja a fideszfrakcio.hu
Miután napokkal ezelőtt az egyik példánynál a madárinfluenza egy kevésbé veszélyes változatát azonosították, a hatóságok mintegy 65 ezer kacsa levágását határozták el. Az Egyesült Államok, Tajvan Hongkong és Japán pedig betiltotta a Kanadából származó baromfiimportot. A szóban forgó kacsafarmon a hatóságok karantént rendeltek el. Az újabb esetekre szintén a karantén alatt álló farmon bukkantak rá, s az egészségügyi szervek ismételten hangsúlyozták: a vírus kevésbé veszélyes, emberre nem veszélyes válfajáról van szó. Azt ugyanakkor nem pontosították, hogy kedden hány fertőzött kacsát találtak.

A kanadai élelmiszer-felügyeleti hivatal vasárnap este jelentette be az ismételt vizsgálatok nyomán, hogy a vírus a kevésbé fertőző észak-amerikai H5 törzs egyik alfaja. Különbözik a H7N3 alfajtól, amely 2004-ben ugyanebben a tartományban bukkant fel, és amely miatt a térségben több millió szárnyast kellett levágni. A H5N1 madárinfluenza-vírus egyik alfajára bukkantak két vadkacsánál a hét végén kanadai Manitoba tartományban is. A torontói egészségügyi hatóságok közölték, hogy nem arról az emberre is veszélyes vírusról van szó, amely Ázsiában ütötte fel a fejét, s eddig több mint hatvan halálos áldozatot követelt.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

Közösségi finanszírozás – alternatív, kockázatmentes út az üzleti célok megvalósítása felé (x)

Nincsenek könnyű helyzetben a hazai induló vagy bővülni kívánó vállalkozások: nehezen előrejelezhető egy-egy termék vagy fejlesztés várható sikere vagy megtérülése.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 7. vasárnap
Ibolya
31. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 7. 16:08