4 °C Budapest

Újabb fertőzések Kanadában

Pénzcentrum
2005. november 23. 09:42

Újabb madárinfluenza-fertőzésekre bukkantak a kanadai hatóságok kedden Brit Columbia tartományban, ahol a H5 típusú vírust a múlt hét végén fedezték fel az ország nyugati részén fekvő tartomány egyik kacsafarmján. - írja a fideszfrakcio.hu

 
Újabb madárinfluenza-fertőzésekre bukkantak a kanadai hatóságok kedden Brit Columbia tartományban, ahol a H5 típusú vírust a múlt hét végén fedezték fel az ország nyugati részén fekvő tartomány egyik kacsafarmján. - írja a fideszfrakcio.hu
Miután napokkal ezelőtt az egyik példánynál a madárinfluenza egy kevésbé veszélyes változatát azonosították, a hatóságok mintegy 65 ezer kacsa levágását határozták el. Az Egyesült Államok, Tajvan Hongkong és Japán pedig betiltotta a Kanadából származó baromfiimportot. A szóban forgó kacsafarmon a hatóságok karantént rendeltek el. Az újabb esetekre szintén a karantén alatt álló farmon bukkantak rá, s az egészségügyi szervek ismételten hangsúlyozták: a vírus kevésbé veszélyes, emberre nem veszélyes válfajáról van szó. Azt ugyanakkor nem pontosították, hogy kedden hány fertőzött kacsát találtak.

A kanadai élelmiszer-felügyeleti hivatal vasárnap este jelentette be az ismételt vizsgálatok nyomán, hogy a vírus a kevésbé fertőző észak-amerikai H5 törzs egyik alfaja. Különbözik a H7N3 alfajtól, amely 2004-ben ugyanebben a tartományban bukkant fel, és amely miatt a térségben több millió szárnyast kellett levágni. A H5N1 madárinfluenza-vírus egyik alfajára bukkantak két vadkacsánál a hét végén kanadai Manitoba tartományban is. A torontói egészségügyi hatóságok közölték, hogy nem arról az emberre is veszélyes vírusról van szó, amely Ázsiában ütötte fel a fejét, s eddig több mint hatvan halálos áldozatot követelt.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem