Új szereplő a lakáslízing piacon

Pénzcentrum
2005. november 23. 11:42

Közel egy éves előkészítés után, a napokban kézhez kapott engedélyek birtokában, várhatólag januárban kezdheti meg működését a Biggeorge’s Vagyonkezelő által alapított BG Magyarország Lízing Rt, valamint a BG Magyarország Ingatlanfinanszírozási Rt, melyek egymást kiegészítő ingatlanlízing és jelzáloghitel szolgáltatásukat a BG Hitel & Lízing márkanév alatt kínálják majd ügyfeleiknek.

Közel egy éves előkészítés után, a napokban kézhez kapott engedélyek birtokában, várhatólag januárban kezdheti meg működését a Biggeorge’s Vagyonkezelő által alapított BG Magyarország Lízing Rt, valamint a BG Magyarország Ingatlanfinanszírozási Rt, melyek egymást kiegészítő ingatlanlízing és jelzáloghitel szolgáltatásukat a BG Hitel & Lízing márkanév alatt kínálják majd ügyfeleiknek.
Ezzel a Biggeorge’s csoport üzleti tevékenységének harmadik, működésében teljesen független pillérét hozza létre a jelenleg működő két tevékenység, az ország piacvezető lakossági ingatlanforgalmazója, az Otthon Centrum, valamint az ingatlanfejlesztési piacon meghatározó, a csoport 50%-os tulajdonában álló Biggeorge’s-NV Ingatlanfejlesztő Rt. mellett.
A BG Hitel & Lízinget alkotó két társaság alaptőkéjén felül tulajdonosi kölcsön, valamint magyar és külföldi finanszírozó partnerek forrásainak bevonásával kezdi meg működését.
A Biggeorge’s tulajdonosa, Nagygyörgy Tibor elmondta, hogy a BG Hitel & Lízing a hazai lakásfinanszírozási piacon egyedülálló módon, egy helyen kínálja ügyfeleinek az akár önerő nélkül is igénybe vehető lízingfinanszírozást, illetve a jelenlegi lakossági jelzáloghitelek palettájához illeszkedő, versenytársainál számos ponton kedvezőbb feltételeket kínáló lakáshiteleit. A BG Hitel & Lízing célja, hogy lakásfinanszírozásra specializálódott szolgáltatóként a versenyképes kamatszint mellett valódi személyre szabott finanszírozási alternatívát, egyúttal lényegesen gyorsabb és rugalmasabb ügyintézést kínáljon ügyfeleinek.
A lakásvásárlóknak érdemes lesz kivárniuk a többszereplős önerő nélküli ingatlan lízing piacot, hiszen lényegesebb szélesebb kínálatból választhatják majd ki új otthonukat. Tölgyes László, a cég vezérigazgatója szerint újdonság lesz ugyanis a BG Hitel & Lízing esetén, hogy az új építésű lakások tekintetében az önerő nélküli lízingfinanszírozás nem csak a szerződött, hanem egyéb, a cég által megfelelőnek minősített projektek esetén is elérhető lesz. Ily módon a vevők a jelenleg piacon levőnél lényegesen nagyobb önerő nélküli lízinggel értékesített lakás kínálatból tudnak majd választani. Ezen felül lehetőség lesz más lízingszolgáltatókkal szerződéses viszonyban álló lakásépítési fejlesztések kínálatából is választani a BG Lízing kedvező finanszírozása mellett.
A BG Hitel & Lízing a napokban kezdte meg az együttműködési megállapodások megkötését, és már több, mint 5000 lakásra szerződött le fejlesztői partnereivel, akik számára a nagyon kedvező pénzügyi konstrukció mellett, más szolgáltatókkal szemben sokkal szélesebb mozgásteret biztosít a projektek hirdetési és értékesítési tevékenységét illetően. A leszerződött partnerek esetén mind a fejlesztői, mind a lakásvásárlói oldalon számos előny válik majd elérhetővé.
Példa egy svájci frank alapú finanszírozás havi törlesztőrészletére egy 15 millió forintos, budapesti, új építésű lakóingatlan megvásárlása esetén 15% önerő és 20 éves futamidő mellett. Hitel összeg: 12,75 M Ft.
BG Hitel*
BG Lízing
Havi törlesztőrészlet
88 789 Ft
97 630 Ft
THM
6,05%
7,39%
* Hitel esetén megfelelő mértékű pótlólagos ingatlanfedezet bevonása mellett."

Forrás: BG Hitel & Lízing

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm