22 °C Budapest

Új szereplő a lakáslízing piacon

Pénzcentrum
2005. november 23. 11:42

Közel egy éves előkészítés után, a napokban kézhez kapott engedélyek birtokában, várhatólag januárban kezdheti meg működését a Biggeorge’s Vagyonkezelő által alapított BG Magyarország Lízing Rt, valamint a BG Magyarország Ingatlanfinanszírozási Rt, melyek egymást kiegészítő ingatlanlízing és jelzáloghitel szolgáltatásukat a BG Hitel & Lízing márkanév alatt kínálják majd ügyfeleiknek.

Közel egy éves előkészítés után, a napokban kézhez kapott engedélyek birtokában, várhatólag januárban kezdheti meg működését a Biggeorge’s Vagyonkezelő által alapított BG Magyarország Lízing Rt, valamint a BG Magyarország Ingatlanfinanszírozási Rt, melyek egymást kiegészítő ingatlanlízing és jelzáloghitel szolgáltatásukat a BG Hitel & Lízing márkanév alatt kínálják majd ügyfeleiknek.
Ezzel a Biggeorge’s csoport üzleti tevékenységének harmadik, működésében teljesen független pillérét hozza létre a jelenleg működő két tevékenység, az ország piacvezető lakossági ingatlanforgalmazója, az Otthon Centrum, valamint az ingatlanfejlesztési piacon meghatározó, a csoport 50%-os tulajdonában álló Biggeorge’s-NV Ingatlanfejlesztő Rt. mellett.
A BG Hitel & Lízinget alkotó két társaság alaptőkéjén felül tulajdonosi kölcsön, valamint magyar és külföldi finanszírozó partnerek forrásainak bevonásával kezdi meg működését.
A Biggeorge’s tulajdonosa, Nagygyörgy Tibor elmondta, hogy a BG Hitel & Lízing a hazai lakásfinanszírozási piacon egyedülálló módon, egy helyen kínálja ügyfeleinek az akár önerő nélkül is igénybe vehető lízingfinanszírozást, illetve a jelenlegi lakossági jelzáloghitelek palettájához illeszkedő, versenytársainál számos ponton kedvezőbb feltételeket kínáló lakáshiteleit. A BG Hitel & Lízing célja, hogy lakásfinanszírozásra specializálódott szolgáltatóként a versenyképes kamatszint mellett valódi személyre szabott finanszírozási alternatívát, egyúttal lényegesen gyorsabb és rugalmasabb ügyintézést kínáljon ügyfeleinek.
A lakásvásárlóknak érdemes lesz kivárniuk a többszereplős önerő nélküli ingatlan lízing piacot, hiszen lényegesebb szélesebb kínálatból választhatják majd ki új otthonukat. Tölgyes László, a cég vezérigazgatója szerint újdonság lesz ugyanis a BG Hitel & Lízing esetén, hogy az új építésű lakások tekintetében az önerő nélküli lízingfinanszírozás nem csak a szerződött, hanem egyéb, a cég által megfelelőnek minősített projektek esetén is elérhető lesz. Ily módon a vevők a jelenleg piacon levőnél lényegesen nagyobb önerő nélküli lízinggel értékesített lakás kínálatból tudnak majd választani. Ezen felül lehetőség lesz más lízingszolgáltatókkal szerződéses viszonyban álló lakásépítési fejlesztések kínálatából is választani a BG Lízing kedvező finanszírozása mellett.
A BG Hitel & Lízing a napokban kezdte meg az együttműködési megállapodások megkötését, és már több, mint 5000 lakásra szerződött le fejlesztői partnereivel, akik számára a nagyon kedvező pénzügyi konstrukció mellett, más szolgáltatókkal szemben sokkal szélesebb mozgásteret biztosít a projektek hirdetési és értékesítési tevékenységét illetően. A leszerződött partnerek esetén mind a fejlesztői, mind a lakásvásárlói oldalon számos előny válik majd elérhetővé.
Példa egy svájci frank alapú finanszírozás havi törlesztőrészletére egy 15 millió forintos, budapesti, új építésű lakóingatlan megvásárlása esetén 15% önerő és 20 éves futamidő mellett. Hitel összeg: 12,75 M Ft.
BG Hitel*
BG Lízing
Havi törlesztőrészlet
88 789 Ft
97 630 Ft
THM
6,05%
7,39%
* Hitel esetén megfelelő mértékű pótlólagos ingatlanfedezet bevonása mellett."

Forrás: BG Hitel & Lízing

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?