5 °C Budapest

Új szereplő a lakáslízing piacon

Pénzcentrum
2005. november 23. 11:42

Közel egy éves előkészítés után, a napokban kézhez kapott engedélyek birtokában, várhatólag januárban kezdheti meg működését a Biggeorge’s Vagyonkezelő által alapított BG Magyarország Lízing Rt, valamint a BG Magyarország Ingatlanfinanszírozási Rt, melyek egymást kiegészítő ingatlanlízing és jelzáloghitel szolgáltatásukat a BG Hitel & Lízing márkanév alatt kínálják majd ügyfeleiknek.

Közel egy éves előkészítés után, a napokban kézhez kapott engedélyek birtokában, várhatólag januárban kezdheti meg működését a Biggeorge’s Vagyonkezelő által alapított BG Magyarország Lízing Rt, valamint a BG Magyarország Ingatlanfinanszírozási Rt, melyek egymást kiegészítő ingatlanlízing és jelzáloghitel szolgáltatásukat a BG Hitel & Lízing márkanév alatt kínálják majd ügyfeleiknek.
Ezzel a Biggeorge’s csoport üzleti tevékenységének harmadik, működésében teljesen független pillérét hozza létre a jelenleg működő két tevékenység, az ország piacvezető lakossági ingatlanforgalmazója, az Otthon Centrum, valamint az ingatlanfejlesztési piacon meghatározó, a csoport 50%-os tulajdonában álló Biggeorge’s-NV Ingatlanfejlesztő Rt. mellett.
A BG Hitel & Lízinget alkotó két társaság alaptőkéjén felül tulajdonosi kölcsön, valamint magyar és külföldi finanszírozó partnerek forrásainak bevonásával kezdi meg működését.
A Biggeorge’s tulajdonosa, Nagygyörgy Tibor elmondta, hogy a BG Hitel & Lízing a hazai lakásfinanszírozási piacon egyedülálló módon, egy helyen kínálja ügyfeleinek az akár önerő nélkül is igénybe vehető lízingfinanszírozást, illetve a jelenlegi lakossági jelzáloghitelek palettájához illeszkedő, versenytársainál számos ponton kedvezőbb feltételeket kínáló lakáshiteleit. A BG Hitel & Lízing célja, hogy lakásfinanszírozásra specializálódott szolgáltatóként a versenyképes kamatszint mellett valódi személyre szabott finanszírozási alternatívát, egyúttal lényegesen gyorsabb és rugalmasabb ügyintézést kínáljon ügyfeleinek.
A lakásvásárlóknak érdemes lesz kivárniuk a többszereplős önerő nélküli ingatlan lízing piacot, hiszen lényegesebb szélesebb kínálatból választhatják majd ki új otthonukat. Tölgyes László, a cég vezérigazgatója szerint újdonság lesz ugyanis a BG Hitel & Lízing esetén, hogy az új építésű lakások tekintetében az önerő nélküli lízingfinanszírozás nem csak a szerződött, hanem egyéb, a cég által megfelelőnek minősített projektek esetén is elérhető lesz. Ily módon a vevők a jelenleg piacon levőnél lényegesen nagyobb önerő nélküli lízinggel értékesített lakás kínálatból tudnak majd választani. Ezen felül lehetőség lesz más lízingszolgáltatókkal szerződéses viszonyban álló lakásépítési fejlesztések kínálatából is választani a BG Lízing kedvező finanszírozása mellett.
A BG Hitel & Lízing a napokban kezdte meg az együttműködési megállapodások megkötését, és már több, mint 5000 lakásra szerződött le fejlesztői partnereivel, akik számára a nagyon kedvező pénzügyi konstrukció mellett, más szolgáltatókkal szemben sokkal szélesebb mozgásteret biztosít a projektek hirdetési és értékesítési tevékenységét illetően. A leszerződött partnerek esetén mind a fejlesztői, mind a lakásvásárlói oldalon számos előny válik majd elérhetővé.
Példa egy svájci frank alapú finanszírozás havi törlesztőrészletére egy 15 millió forintos, budapesti, új építésű lakóingatlan megvásárlása esetén 15% önerő és 20 éves futamidő mellett. Hitel összeg: 12,75 M Ft.
BG Hitel*
BG Lízing
Havi törlesztőrészlet
88 789 Ft
97 630 Ft
THM
6,05%
7,39%
* Hitel esetén megfelelő mértékű pótlólagos ingatlanfedezet bevonása mellett."

Forrás: BG Hitel & Lízing

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm