22 °C Budapest

Új szereplő a lakáslízing piacon

Pénzcentrum
2005. november 23. 11:42

Közel egy éves előkészítés után, a napokban kézhez kapott engedélyek birtokában, várhatólag januárban kezdheti meg működését a Biggeorge’s Vagyonkezelő által alapított BG Magyarország Lízing Rt, valamint a BG Magyarország Ingatlanfinanszírozási Rt, melyek egymást kiegészítő ingatlanlízing és jelzáloghitel szolgáltatásukat a BG Hitel & Lízing márkanév alatt kínálják majd ügyfeleiknek.

Közel egy éves előkészítés után, a napokban kézhez kapott engedélyek birtokában, várhatólag januárban kezdheti meg működését a Biggeorge’s Vagyonkezelő által alapított BG Magyarország Lízing Rt, valamint a BG Magyarország Ingatlanfinanszírozási Rt, melyek egymást kiegészítő ingatlanlízing és jelzáloghitel szolgáltatásukat a BG Hitel & Lízing márkanév alatt kínálják majd ügyfeleiknek.
Ezzel a Biggeorge’s csoport üzleti tevékenységének harmadik, működésében teljesen független pillérét hozza létre a jelenleg működő két tevékenység, az ország piacvezető lakossági ingatlanforgalmazója, az Otthon Centrum, valamint az ingatlanfejlesztési piacon meghatározó, a csoport 50%-os tulajdonában álló Biggeorge’s-NV Ingatlanfejlesztő Rt. mellett.
A BG Hitel & Lízinget alkotó két társaság alaptőkéjén felül tulajdonosi kölcsön, valamint magyar és külföldi finanszírozó partnerek forrásainak bevonásával kezdi meg működését.
A Biggeorge’s tulajdonosa, Nagygyörgy Tibor elmondta, hogy a BG Hitel & Lízing a hazai lakásfinanszírozási piacon egyedülálló módon, egy helyen kínálja ügyfeleinek az akár önerő nélkül is igénybe vehető lízingfinanszírozást, illetve a jelenlegi lakossági jelzáloghitelek palettájához illeszkedő, versenytársainál számos ponton kedvezőbb feltételeket kínáló lakáshiteleit. A BG Hitel & Lízing célja, hogy lakásfinanszírozásra specializálódott szolgáltatóként a versenyképes kamatszint mellett valódi személyre szabott finanszírozási alternatívát, egyúttal lényegesen gyorsabb és rugalmasabb ügyintézést kínáljon ügyfeleinek.
A lakásvásárlóknak érdemes lesz kivárniuk a többszereplős önerő nélküli ingatlan lízing piacot, hiszen lényegesebb szélesebb kínálatból választhatják majd ki új otthonukat. Tölgyes László, a cég vezérigazgatója szerint újdonság lesz ugyanis a BG Hitel & Lízing esetén, hogy az új építésű lakások tekintetében az önerő nélküli lízingfinanszírozás nem csak a szerződött, hanem egyéb, a cég által megfelelőnek minősített projektek esetén is elérhető lesz. Ily módon a vevők a jelenleg piacon levőnél lényegesen nagyobb önerő nélküli lízinggel értékesített lakás kínálatból tudnak majd választani. Ezen felül lehetőség lesz más lízingszolgáltatókkal szerződéses viszonyban álló lakásépítési fejlesztések kínálatából is választani a BG Lízing kedvező finanszírozása mellett.
A BG Hitel & Lízing a napokban kezdte meg az együttműködési megállapodások megkötését, és már több, mint 5000 lakásra szerződött le fejlesztői partnereivel, akik számára a nagyon kedvező pénzügyi konstrukció mellett, más szolgáltatókkal szemben sokkal szélesebb mozgásteret biztosít a projektek hirdetési és értékesítési tevékenységét illetően. A leszerződött partnerek esetén mind a fejlesztői, mind a lakásvásárlói oldalon számos előny válik majd elérhetővé.
Példa egy svájci frank alapú finanszírozás havi törlesztőrészletére egy 15 millió forintos, budapesti, új építésű lakóingatlan megvásárlása esetén 15% önerő és 20 éves futamidő mellett. Hitel összeg: 12,75 M Ft.
BG Hitel*
BG Lízing
Havi törlesztőrészlet
88 789 Ft
97 630 Ft
THM
6,05%
7,39%
* Hitel esetén megfelelő mértékű pótlólagos ingatlanfedezet bevonása mellett."

Forrás: BG Hitel & Lízing

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 19. vasárnap
Ivó, Milán
20. hét
Május 19.
Forrásvizek napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem