19 °C Budapest

Magyarország kiemelt célpont

Pénzcentrum
2005. november 23. 08:26

A gazdasági miniszter szerint hazánk kiemelt befektetői célpont, számos kedvező feltétel miatt. Kóka János a külgazdaságról tartott előadásában elmondta, évente mintegy 3-4 milliárd euró külföldi működő tőke áramlik be az országba.

 
A gazdasági miniszter szerint hazánk kiemelt befektetői célpont, számos kedvező feltétel miatt. Kóka János a külgazdaságról tartott előadásában elmondta, évente mintegy 3-4 milliárd euró külföldi működő tőke áramlik be az országba.
 
Magyarország gazdasága sikeres, a válságérzetet az ellenzék igyekszik kelteni, de a befektetők még mindig elsőrendű befektetési célpontnak tartják az országot - mondta Kóka János gazdasági miniszter az Országgyűlés külügyi bizottságának keddi ülésén.
A miniszter szerint a befektetők kiemelt befektetési célpontnak tartják Magyarországot a jól képzett munkaerő, az infrastruktúra magas színvonala, a kedvező szabályozási környezet, valamint a gazdasági és a politikai stabilitás miatt. Kóka János szerint az ellenzéket aktuálpolitikai érdekek vezérlik, amikor gazdasági, pénzügyi válságról beszélnek.
Németh Zsolt, a bizottság fideszes elnöke azt mondta, hogy a válságról szóló hírek egyes nemzetközi sajtóorgánumokban jelentek meg, az ellenzék pedig nem képes ezeket befolyásolni.
Alacsony a magyar tőkeexport
Kóka János, a külgazdaságról tartott előadásában elmondta, évente mintegy 3-4 milliárd euró külföldi működő tőke áramlik be az országba. A tőkeexport értéke azonban ennél jóval kevesebb. Az egyensúly helyreállítására kell törekednünk - tette hozzá.
Tavaly a beáramlott külföldi működő tőke 3,7 milliárd eurót tett ki. Az idén az első félévben elérte a 2,4 milliárd eurót, ami minden idők legjobb hathavi adata. A prognózisok szerint az év végére eléri a 4 milliárd eurót. A rendszerváltás óta a beáramlott külföldi működő tőke értéke az év végére meghaladja az 50 milliárd eurót - ismertette a gazdasági miniszter.
A külkereskedelmi egyensúlyról szólva Kóka János elmondta: az utóbbi időszakban dinamikusabban gyorsul az export, mint az import, így várhatóan az idén mérséklődik a deficit.
(forrás: Kormányzati Hírportál)
Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

NAPTÁR
Tovább
2023. június 5. hétfő
Fatime
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?