8 °C Budapest

Magyarország kiemelt célpont

Pénzcentrum
2005. november 23. 08:26

A gazdasági miniszter szerint hazánk kiemelt befektetői célpont, számos kedvező feltétel miatt. Kóka János a külgazdaságról tartott előadásában elmondta, évente mintegy 3-4 milliárd euró külföldi működő tőke áramlik be az országba.

 
A gazdasági miniszter szerint hazánk kiemelt befektetői célpont, számos kedvező feltétel miatt. Kóka János a külgazdaságról tartott előadásában elmondta, évente mintegy 3-4 milliárd euró külföldi működő tőke áramlik be az országba.
 
Magyarország gazdasága sikeres, a válságérzetet az ellenzék igyekszik kelteni, de a befektetők még mindig elsőrendű befektetési célpontnak tartják az országot - mondta Kóka János gazdasági miniszter az Országgyűlés külügyi bizottságának keddi ülésén.
A miniszter szerint a befektetők kiemelt befektetési célpontnak tartják Magyarországot a jól képzett munkaerő, az infrastruktúra magas színvonala, a kedvező szabályozási környezet, valamint a gazdasági és a politikai stabilitás miatt. Kóka János szerint az ellenzéket aktuálpolitikai érdekek vezérlik, amikor gazdasági, pénzügyi válságról beszélnek.
Németh Zsolt, a bizottság fideszes elnöke azt mondta, hogy a válságról szóló hírek egyes nemzetközi sajtóorgánumokban jelentek meg, az ellenzék pedig nem képes ezeket befolyásolni.
Alacsony a magyar tőkeexport
Kóka János, a külgazdaságról tartott előadásában elmondta, évente mintegy 3-4 milliárd euró külföldi működő tőke áramlik be az országba. A tőkeexport értéke azonban ennél jóval kevesebb. Az egyensúly helyreállítására kell törekednünk - tette hozzá.
Tavaly a beáramlott külföldi működő tőke 3,7 milliárd eurót tett ki. Az idén az első félévben elérte a 2,4 milliárd eurót, ami minden idők legjobb hathavi adata. A prognózisok szerint az év végére eléri a 4 milliárd eurót. A rendszerváltás óta a beáramlott külföldi működő tőke értéke az év végére meghaladja az 50 milliárd eurót - ismertette a gazdasági miniszter.
A külkereskedelmi egyensúlyról szólva Kóka János elmondta: az utóbbi időszakban dinamikusabban gyorsul az export, mint az import, így várhatóan az idén mérséklődik a deficit.
(forrás: Kormányzati Hírportál)
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem