3 °C Budapest

Bérelt autóval száguld a rendőrség

Pénzcentrum
2005. november 23. 09:58

Négyszáz új személygépkocsival gyarapodott a rendőrség, az autókat a belügyminiszter jelenlétében kedden vették át a közrendvédelmi állomány munkatársai - tette közzé honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Az autókból huszonötben életmentő készülékek is helyet kapnak - közölte az MTV

 
A rendőrség által közbeszerzési pályázat keretében bérelt Skoda gépjárművek a megyei kapitányságokhoz, a Köztársasági Õrezredhez, valamint a Rendészeti Biztonsági Szolgálathoz kerülnek. A közbeszerzési pályázaton nyertes cég három éven keresztül vállalt teljes körű szervizszolgáltatást.
A gépjárműtenderen nyertes másik cég a következő öt hétben további hatszáz új gépjárművet ad át a rendőrségnek, ezeket az ügyintézői és a bűnügyi területeken állítják szolgálatba.
Garamvölgyi László, az ORFK szóvivője a rendőrség gépjárműállományának gyarapításával kapcsolatban korábban az MTI-nek elmondta: a rendőrség a szolgálati feladatainak ellátásához 2005 és 2007 között összesen háromezer személygépkocsit szerez be. Bérelnek többek között Ford Fiesta, Chevrolet Lacetti és Skoda Octavia kocsikat. A járműveket tartós bérletbe kapja a rendőrség, a havi díj 75-95 ezer forint - közölte a szóvivő.
A bérelt autókból huszonötben életmentő defibrillátorok is helyet kapnak az Egymásért Alapítvány és a Magyar Nemzeti Szív Alapítvány jóvoltából
Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 28. kedd
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem