31 °C Budapest

Akár 400 ezer autós válthat az idén

Pénzcentrum
2005. november 23. 16:58

2003-ban 300 ezer, 2004-ben is körülbelül 250 300 ezer gépjármű tulajdonos vitte át a GFB biztosítását másik biztosítótársasághoz. Idén ez a szám megközelítheti a 400 ezret.

2003-ban 300 ezer, 2004-ben is körülbelül 250 300 ezer gépjármű tulajdonos vitte át a GFB biztosítását másik biztosítótársasághoz. Idén ez a szám megközelítheti a 400 ezret.
Tavaly a biztosítót váltó ügyfeleknek mintegy 14 százaléka, vagyis körülbelül 30 ezren választották az online alkuszokat. A tavalyihoz képest az idén több biztosító is online kedvezményeket kínál, ami jelentősen hozzájárul az online biztosítási piac fejlődéséhez, de jelentősen nem befolyásolja az online alkuszi tevékenység fokozatos bővülését. Ez az arány az idei évben a CLB számításai és az eddigi piaci eredmények szerint a 18-20%-ot is elérhet, vagyis körülbelül 80 ezerre tehető azoknak a száma akik az idén az online alkuszokat választják.
„Érdekesen alakul az idei év. A jelenlegi adataink szerint a tavalyi év egyik nyertese, az egyik legtöbb szerződést realizáló biztosító szerződéseit mondják fel legnagyobb számban, Budapesten és vidéken egyaránt. Az idei év az eddigi tapasztalatok alapján az egyesületi biztosítóké, bár olyan nagy múltú biztosítók is teret nyernek bizonyos szegmensekben, akinek az elmúlt években nem sok babér termett. A vidéken élők és váltók esetében abból adódóan, hogy a kisebb piaci részesedéssel rendelkező biztosítók díjai jóval kedvezőbbek jelentős a kisebb biztosítókat preferálók száma” mondta Mestyán András a CLB Értékesítési Igazgatója.
Az internetes szolgáltatások szerepe a gépjármű biztosítások vonatkozásában az elmúlt években számottevően felértékelődött. Az online alkusz piacon a piac vezetői közzé tartozó CLB az üzleti eredményei elérése mellett a legnagyobb hangsúlyt az idén is a szolgáltatásai minőségére helyezi. Bár a kötelező biztosítás rendszerét kormányrendelet szabályozza, és így a kötelező esetében minden biztosítónak azonos szolgáltatást kell nyújtania, mégis a biztosítók ajánlataiban kiigazodni az idén is rendkívül bonyolult feladat.
A CLB minden segítséget meg kíván adni az ügyfelei számára a választás megkönnyítéséhez, ezért a mai naptól lehetőséget kínál online ügyfélszolgálati kommunikáció és online videó beszélgetésre is.

A CLB ügyfelei a mai naptól a társaság honlapján (www.clb.hu) tájékozódhatnak és biztosítást is köthetnek az MSN Messenger -en segítségével is. Ha a tájékozódni kívánó gépjármű tulajdonos rendelkezik MSN Messenger programmal, úgy lehetősége van a CLB ügyfélszolgálati munkatársaival online beszélgetni (chatelni), azaz írásos formában azonnali üzenetet váltani. Ha tájékozódni kívánó látogató nemcsak a programmal rendelkezik, hanem az MSN kiegészítő szolgáltatásait is igénybe tudja venni, akkor költséghatékonyan akár online telefonálhat, vagy webcamera segítségével videó beszélgetést is folytathat a CLB honlapján. Ennek megfelelően a CLB meglévő és leendő ügyfelei, partnerei személyes ügyintézés fáradságaitól mentesen intézhetik ügyeiket.

NAPTÁR
Tovább
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia
30. hét
Július 30.
Barátság világnap
EZT OLVASTAD MÁR?