24 °C Budapest

Megérkezett a BenQ Mobile

Pénzcentrum
2005. november 22. 11:42

A tajvani székhelyű BenQ nemzetközi elektronikai vállalat a magyar piacon is elindította mobiltelefonokkal kapcsolatos tevékenységét. A cég bécsi regionális központja, amelyhez Magyarország is tartozik, 2005 októberében kezdte meg működését. Az új közép-kelet európai szervezet 17 ország munkáját irányítja, és közel száz alkalmazottat foglalkoztat. A társaság regionális igazgatója az osztrák Josef Forer, a magyarországi fióktelep vezetője Tárkányi Tamás. A BenQ Mobile a BenQ-csoport legújabb és egyben legnagyobb üzletága, amely átvette a Siemenstől annak teljes mobiltelefon-üzletágát.

 
A tajvani székhelyű BenQ nemzetközi elektronikai vállalat a magyar piacon is elindította mobiltelefonokkal kapcsolatos tevékenységét. A cég bécsi regionális központja, amelyhez Magyarország is tartozik, 2005 októberében kezdte meg működését. Az új közép-kelet európai szervezet 17 ország munkáját irányítja, és közel száz alkalmazottat foglalkoztat. A társaság regionális igazgatója az osztrák Josef Forer, a magyarországi fióktelep vezetője Tárkányi Tamás. A BenQ Mobile a BenQ-csoport legújabb és egyben legnagyobb üzletága, amely átvette a Siemenstől annak teljes mobiltelefon-üzletágát.
“Bizakodva várjuk az új vállalati környezettel járó kihívásokat, és optimistán tekintünk a jövőbe. Erre minden okunk megvan, hiszen minden általunk irányított közép-kelet európai országban jól összeszokott csapatok dolgoznak. A Siemens sokoldalú tapasztalatokkal rendelkezett a vezeték nélküli eszközök területén, s ezt kombináljuk azzal az értékkel, amelyet a BenQ a fogyasztói elektronikai cikkek értékesítése terén szerzett. Mindez komoly versenyelőnyt jelent számunkra. Legfontosabb célunk a nyereségesség, mégpedig oly módon, hogy jelentős piacot szerzünk a magasra pozícionált, high-end készülékek értékesítése területén” – hangsúlyozta Josef Forer, a BenQ Mobile közép-kelet európai központjának ügyvezető igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
“Magyarországi mobiltelefon-vásárlóink számára továbbra is elérhetőek lesznek a Siemens márkájú készülékek, amelyeket a meglévő, korábbról ismert értékesítési és szervizpartnereinknél szerezhetnek be. 2006-tól pedig már BenQ-Siemens márkajelzéssel ellátott új modellekkel is jelentkezünk. A Siemens GSM- és GPRS-termékekből álló széles termékpalettája valamint az a BenQ okostelefonok (smartphones) és UMTS-készülékek gyártása területén megszerzett jártassága lehetővé teszi a széles fogyasztói igények kielégítését” – mondta el Tárkányi Tamás, a BenQ Mobile magyarországi fióktelepének vezetője.


 

A Siemensszel kötött márkanévhasználati megállapodás értelmében a BenQ Mobile 2005 októberétől kezdődően 18 hónapig használhatja önállóan a Siemens márkajelzést és öt évig a Siemens-BenQ egyesített márkanevet.
17 országot irányítanak a bécsi regionális központból
 
A BenQ Mobile Bécsben létesítette mobiltelefonokkal foglalkozó legnagyobb európai központját. A vállalat innen irányítja 17 közép- és kelet-európai ország (ide tartozik Svájc, Ausztria, Liechtenstein, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Románia, Görögország, Macedónia, Albánia, Ciprus és Izrael) üzleti tevékenységét. A BenQ Mobile az említett országok többségében fiókirodákat vagy képviseleteket létesít. Az új szervezet közel 100 alkalmazottat foglalkoztat. A BenQ Mobile közép-kelet európai központjának elsődleges célja, hogy nyereségessé tegye tevékenységét. A Gartner Dataquest féléves adatai szerint a BenQ Mobile piaci részesedése 5,2 százalék, amivel a világ mobiltelefon-gyártóinak rangsorában a hatodik helyen áll. Az új társaság a globális mobilkészülék-piac egyik meghatározó szereplőjévé kíván válni.
Több területen is tapasztalt vezető a magyar iroda élén
 
Tárkányi Tamás, a BenQ Mobile magyarországi irodájának vezetője a mobiltelefon-ágazatban, a projekt- és eszközfinanszírozás valamint a fogyasztási cikkek értékesítése területén rendelkezik vezetői tapasztalatokkal. Mielőtt a BenQ átvette a Siemens mobiltelefon-üzletágát, Tárkányi Tamás a vállalat mobileszköz-divíziójának igazgatója volt.
A BenQ és a BenQ Mobile hazai jelenléte
 

Magyarországon a BenQ forgalmazókon keresztül értékesíti végtermékeit, így a vállalat LCD-televíziói, monitorai, MP3-lejátszói, digitális kamerái és kivetítői a hazai üzletekben is kaphatóak. A BenQ Mobile magyarországi fióktelepe különálló szervezet, amely a mobiltelefonok értékesítésével és marketingkommunikációjával foglalkozik és közvetlenül a bécsi regionális központ alá tartozik. A BenQ Mobile több mint 70 országban 7.000 dolgozót foglalkoztat. A Siemens az új cég sikeréhez nemcsak a vezeték nélküli eszközök és az általános minőségmenedzsment területén szerzett sokéves tapasztalatával, hanem kiépített partnerkapcsolataival, szakértelmével és szabadalmi jogaival is hozzájárul.

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. május 28. vasárnap
Emil, Csanád
21. hét
Május 28.
Hősök napja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. május 27. 19:17