Megérkezett a BenQ Mobile

Pénzcentrum
2005. november 22. 11:42

A tajvani székhelyű BenQ nemzetközi elektronikai vállalat a magyar piacon is elindította mobiltelefonokkal kapcsolatos tevékenységét. A cég bécsi regionális központja, amelyhez Magyarország is tartozik, 2005 októberében kezdte meg működését. Az új közép-kelet európai szervezet 17 ország munkáját irányítja, és közel száz alkalmazottat foglalkoztat. A társaság regionális igazgatója az osztrák Josef Forer, a magyarországi fióktelep vezetője Tárkányi Tamás. A BenQ Mobile a BenQ-csoport legújabb és egyben legnagyobb üzletága, amely átvette a Siemenstől annak teljes mobiltelefon-üzletágát.

 
A tajvani székhelyű BenQ nemzetközi elektronikai vállalat a magyar piacon is elindította mobiltelefonokkal kapcsolatos tevékenységét. A cég bécsi regionális központja, amelyhez Magyarország is tartozik, 2005 októberében kezdte meg működését. Az új közép-kelet európai szervezet 17 ország munkáját irányítja, és közel száz alkalmazottat foglalkoztat. A társaság regionális igazgatója az osztrák Josef Forer, a magyarországi fióktelep vezetője Tárkányi Tamás. A BenQ Mobile a BenQ-csoport legújabb és egyben legnagyobb üzletága, amely átvette a Siemenstől annak teljes mobiltelefon-üzletágát.
“Bizakodva várjuk az új vállalati környezettel járó kihívásokat, és optimistán tekintünk a jövőbe. Erre minden okunk megvan, hiszen minden általunk irányított közép-kelet európai országban jól összeszokott csapatok dolgoznak. A Siemens sokoldalú tapasztalatokkal rendelkezett a vezeték nélküli eszközök területén, s ezt kombináljuk azzal az értékkel, amelyet a BenQ a fogyasztói elektronikai cikkek értékesítése terén szerzett. Mindez komoly versenyelőnyt jelent számunkra. Legfontosabb célunk a nyereségesség, mégpedig oly módon, hogy jelentős piacot szerzünk a magasra pozícionált, high-end készülékek értékesítése területén” – hangsúlyozta Josef Forer, a BenQ Mobile közép-kelet európai központjának ügyvezető igazgatója keddi budapesti sajtótájékoztatóján.
“Magyarországi mobiltelefon-vásárlóink számára továbbra is elérhetőek lesznek a Siemens márkájú készülékek, amelyeket a meglévő, korábbról ismert értékesítési és szervizpartnereinknél szerezhetnek be. 2006-tól pedig már BenQ-Siemens márkajelzéssel ellátott új modellekkel is jelentkezünk. A Siemens GSM- és GPRS-termékekből álló széles termékpalettája valamint az a BenQ okostelefonok (smartphones) és UMTS-készülékek gyártása területén megszerzett jártassága lehetővé teszi a széles fogyasztói igények kielégítését” – mondta el Tárkányi Tamás, a BenQ Mobile magyarországi fióktelepének vezetője.


 

A Siemensszel kötött márkanévhasználati megállapodás értelmében a BenQ Mobile 2005 októberétől kezdődően 18 hónapig használhatja önállóan a Siemens márkajelzést és öt évig a Siemens-BenQ egyesített márkanevet.
17 országot irányítanak a bécsi regionális központból
 
A BenQ Mobile Bécsben létesítette mobiltelefonokkal foglalkozó legnagyobb európai központját. A vállalat innen irányítja 17 közép- és kelet-európai ország (ide tartozik Svájc, Ausztria, Liechtenstein, Csehország, Szlovákia, Magyarország, Szlovénia, Horvátország, Szerbia és Montenegró, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Románia, Görögország, Macedónia, Albánia, Ciprus és Izrael) üzleti tevékenységét. A BenQ Mobile az említett országok többségében fiókirodákat vagy képviseleteket létesít. Az új szervezet közel 100 alkalmazottat foglalkoztat. A BenQ Mobile közép-kelet európai központjának elsődleges célja, hogy nyereségessé tegye tevékenységét. A Gartner Dataquest féléves adatai szerint a BenQ Mobile piaci részesedése 5,2 százalék, amivel a világ mobiltelefon-gyártóinak rangsorában a hatodik helyen áll. Az új társaság a globális mobilkészülék-piac egyik meghatározó szereplőjévé kíván válni.
Több területen is tapasztalt vezető a magyar iroda élén
 
Tárkányi Tamás, a BenQ Mobile magyarországi irodájának vezetője a mobiltelefon-ágazatban, a projekt- és eszközfinanszírozás valamint a fogyasztási cikkek értékesítése területén rendelkezik vezetői tapasztalatokkal. Mielőtt a BenQ átvette a Siemens mobiltelefon-üzletágát, Tárkányi Tamás a vállalat mobileszköz-divíziójának igazgatója volt.
A BenQ és a BenQ Mobile hazai jelenléte
 

Magyarországon a BenQ forgalmazókon keresztül értékesíti végtermékeit, így a vállalat LCD-televíziói, monitorai, MP3-lejátszói, digitális kamerái és kivetítői a hazai üzletekben is kaphatóak. A BenQ Mobile magyarországi fióktelepe különálló szervezet, amely a mobiltelefonok értékesítésével és marketingkommunikációjával foglalkozik és közvetlenül a bécsi regionális központ alá tartozik. A BenQ Mobile több mint 70 országban 7.000 dolgozót foglalkoztat. A Siemens az új cég sikeréhez nemcsak a vezeték nélküli eszközök és az általános minőségmenedzsment területén szerzett sokéves tapasztalatával, hanem kiépített partnerkapcsolataival, szakértelmével és szabadalmi jogaival is hozzájárul.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 26. péntek
Ervin
17. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem