3 °C Budapest

Legnagyobbak között a HVB

Pénzcentrum
2005. november 22. 08:28

Az UniCredit és a HVB Csoport részvényesei között végrehajtott sikeres részvénycserével megalakult az új UniCredit Csoport, mely során a HVB Csoport részvényeseinek 93,93 százaléka fogadta el az UniCredit ajánlatát. A 2005. június végén közölt 770 milliárd euró mérlegfőösszeggel, és a megközelítően 54 milliárd eurós piaci értékkel (piaci kapitalizációval) rendelkező UniCredit Bankcsoport a pénzügyi szolgáltatások piacán Európa egyik vezető szereplőjévé vált.

Magyarországon az új UniCredit Csoportot a HVB Bank Hungary Rt. képviseli. Az 1 milliárd fölötti HUF mérlegfőösszegű HVB Bank magyarországi hálózatának közel 50 fiókján keresztül több mint 122 ezer ügyfélnek nyújtja pénzügyi szolgáltatásait. A HVB Bank mérlegfőösszege alapján a magyar bankszektor hetedik helyét foglalja el. Különösen erős vállalati – ezen belül is nagyvállalati – területen betöltött pozíciója, mindemellett erőteljesen fejlődnek közép- és kisvállalati, lakossági, és ingatlanfinanszírozási üzletágai.
A HVB Bank Hungary Rt. továbbra is a bécsi székhelyű Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) leányvállalata marad, amely mostantól az újonnan alakult UniCredit Csoport tagja. A tervek szerint Bécs lesz a Bankcsoport közép-kelet-európai divíziójának új központja. Az összevont közép-kelet-európai hálózat egységeinek száma több mint 1.000 fiókról közel 2.800-ra növekszik, míg mérlegfőösszege 36,5-ről körülbelül 80 milliárd euróra emelkedik. A régióban dolgozó munkatársak száma is megduplázódik, 19.000-ről közel 50.000-re. A közép-európai országokon kívül az UniCredit Csoport közép- és kelet-európai divíziója felel majd az üzleti működésért Oroszországban, Ukrajnában, Törökországban és a Baltikumban, azaz ezzel együtt a régióban 17 ország ügyfeleit szolgálja ki.

Az új UniCredit Csoport közép-kelet-európai divíziója Erich Hampel, a BA-CA igazgatótanács elnökének irányítása alatt működik majd.  A terveknek megfelelően Erich Hampelt az UniCredit 2005. november 18-án megtartott igazgatótanácsi ülésén beválasztották a kibővített UniCredit Csoport vezetői testületébe.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 30. hétfő
Martina, Gerda
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?