0 °C Budapest

Legnagyobbak között a HVB

Pénzcentrum
2005. november 22. 08:28

Az UniCredit és a HVB Csoport részvényesei között végrehajtott sikeres részvénycserével megalakult az új UniCredit Csoport, mely során a HVB Csoport részvényeseinek 93,93 százaléka fogadta el az UniCredit ajánlatát. A 2005. június végén közölt 770 milliárd euró mérlegfőösszeggel, és a megközelítően 54 milliárd eurós piaci értékkel (piaci kapitalizációval) rendelkező UniCredit Bankcsoport a pénzügyi szolgáltatások piacán Európa egyik vezető szereplőjévé vált.

Magyarországon az új UniCredit Csoportot a HVB Bank Hungary Rt. képviseli. Az 1 milliárd fölötti HUF mérlegfőösszegű HVB Bank magyarországi hálózatának közel 50 fiókján keresztül több mint 122 ezer ügyfélnek nyújtja pénzügyi szolgáltatásait. A HVB Bank mérlegfőösszege alapján a magyar bankszektor hetedik helyét foglalja el. Különösen erős vállalati – ezen belül is nagyvállalati – területen betöltött pozíciója, mindemellett erőteljesen fejlődnek közép- és kisvállalati, lakossági, és ingatlanfinanszírozási üzletágai.
A HVB Bank Hungary Rt. továbbra is a bécsi székhelyű Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) leányvállalata marad, amely mostantól az újonnan alakult UniCredit Csoport tagja. A tervek szerint Bécs lesz a Bankcsoport közép-kelet-európai divíziójának új központja. Az összevont közép-kelet-európai hálózat egységeinek száma több mint 1.000 fiókról közel 2.800-ra növekszik, míg mérlegfőösszege 36,5-ről körülbelül 80 milliárd euróra emelkedik. A régióban dolgozó munkatársak száma is megduplázódik, 19.000-ről közel 50.000-re. A közép-európai országokon kívül az UniCredit Csoport közép- és kelet-európai divíziója felel majd az üzleti működésért Oroszországban, Ukrajnában, Törökországban és a Baltikumban, azaz ezzel együtt a régióban 17 ország ügyfeleit szolgálja ki.

Az új UniCredit Csoport közép-kelet-európai divíziója Erich Hampel, a BA-CA igazgatótanács elnökének irányítása alatt működik majd.  A terveknek megfelelően Erich Hampelt az UniCredit 2005. november 18-án megtartott igazgatótanácsi ülésén beválasztották a kibővített UniCredit Csoport vezetői testületébe.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 5. kedd
Vilma
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm