13 °C Budapest

Legnagyobbak között a HVB

Pénzcentrum
2005. november 22. 08:28

Az UniCredit és a HVB Csoport részvényesei között végrehajtott sikeres részvénycserével megalakult az új UniCredit Csoport, mely során a HVB Csoport részvényeseinek 93,93 százaléka fogadta el az UniCredit ajánlatát. A 2005. június végén közölt 770 milliárd euró mérlegfőösszeggel, és a megközelítően 54 milliárd eurós piaci értékkel (piaci kapitalizációval) rendelkező UniCredit Bankcsoport a pénzügyi szolgáltatások piacán Európa egyik vezető szereplőjévé vált.

Magyarországon az új UniCredit Csoportot a HVB Bank Hungary Rt. képviseli. Az 1 milliárd fölötti HUF mérlegfőösszegű HVB Bank magyarországi hálózatának közel 50 fiókján keresztül több mint 122 ezer ügyfélnek nyújtja pénzügyi szolgáltatásait. A HVB Bank mérlegfőösszege alapján a magyar bankszektor hetedik helyét foglalja el. Különösen erős vállalati – ezen belül is nagyvállalati – területen betöltött pozíciója, mindemellett erőteljesen fejlődnek közép- és kisvállalati, lakossági, és ingatlanfinanszírozási üzletágai.
A HVB Bank Hungary Rt. továbbra is a bécsi székhelyű Bank Austria Creditanstalt (BA-CA) leányvállalata marad, amely mostantól az újonnan alakult UniCredit Csoport tagja. A tervek szerint Bécs lesz a Bankcsoport közép-kelet-európai divíziójának új központja. Az összevont közép-kelet-európai hálózat egységeinek száma több mint 1.000 fiókról közel 2.800-ra növekszik, míg mérlegfőösszege 36,5-ről körülbelül 80 milliárd euróra emelkedik. A régióban dolgozó munkatársak száma is megduplázódik, 19.000-ről közel 50.000-re. A közép-európai országokon kívül az UniCredit Csoport közép- és kelet-európai divíziója felel majd az üzleti működésért Oroszországban, Ukrajnában, Törökországban és a Baltikumban, azaz ezzel együtt a régióban 17 ország ügyfeleit szolgálja ki.

Az új UniCredit Csoport közép-kelet-európai divíziója Erich Hampel, a BA-CA igazgatótanács elnökének irányítása alatt működik majd.  A terveknek megfelelően Erich Hampelt az UniCredit 2005. november 18-án megtartott igazgatótanácsi ülésén beválasztották a kibővített UniCredit Csoport vezetői testületébe.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm