28 °C Budapest

Egy kis trükkel sokat spórolhatunk

Pénzcentrum
2005. november 22. 09:26

Megérheti újraszerződni a régi biztosítóval az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) átszerződési időszakában. - írja mai számában a Napi Gazdaság.

Megérheti újraszerződni a régi biztosítóval az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) átszerződési időszakában. – írja mai számában a Napi Gazdaság.
 
A legtöbben a biztosító társaság jövő évi díjértesítőjét látva megelégszenek azzal, hogy a jövő évi díja csak kis mértékben növekedett. Holott az évről évre bevezetett növekvő kedvezményeket a biztosítók nem nyújtják automatikusan régi ügyfeleiknek, csak az új szerződőknek. Nem segít az sem ha az ügyfél az online díj-összehasonlítást választja, ugyanis ott sem tüntetik fel az újraszerződés lehetőségét.
Az újraszerződés azonban megoldható online alkuszok esetében is. Ennek azonban kicsit komplikáltabb a módja, ugyanis ha az ember a jelenlegi biztosítója helyett másikat ad meg a díj-összehasonlítás előtt és a felmondás után saját adatainál jelzi, hogy tévesen adta meg régi biztosítóját, aki megegyezik azzal ahová szerződni akar. Ennek a folyamatnak az egyszerűsödése nem várható a közeljövőben.
Az alkuszok elemi érdeke a biztosítókkal kialakított jó viszony megtartása, a biztosítók legnagyobb félelme pedig az újraszerződők elszaporodása. Erre meg is van minden okuk, hiszen gyakran titokban „büntetik” meglévő ügyfeleiket, míg a kedvezményekkel akár 40 százalékot is lehet spórolni.
Az újraszerződés előnyei a legtöbb hazai társaságnál kimutathatók. Azonban azt se felejtsük el, hogy a szerződés megszűnése sok helyen a hűség- vagy az egyéb bónusz elvesztésével járhat együtt, hiszen sok biztosító díjazza a szerződés megkötése alapján a tagokat. Éppen ezért az automatikus újraszerződés előtt nem árt alaposan tájékozódni.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 4. szerda
Domonkos, Dominika
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?