33 °C Budapest

Beazonosították őket nehogy többet igényeljenek

Pénzcentrum
2005. november 22. 08:35

A hónap végéig minden érintettnek postázzák az oktatási azonosítót. A kártya nem helyettesíti a diákigazolványt, elsődleges célja a tanulók és a pedagógusok pontos nyilvántartása.

 
November 30-ig mintegy másfél millió diák és pedagógus kapja meg az oktatási azonosító számát tartalmazó igazolást - közölte a szaktárca sajtóirodája.
A tájékoztatás szerint ez az igazolás nem helyettesíti a diákigazolványt, a tizenegy számjegyből álló azonosító célja a korszerű, pontos, naprakész nyilvántartás, amellyel központilag ellenőrizhetik, hogy az illető jogosult-e a közoktatási jogviszonyhoz kapcsolódó juttatásokra és kedvezményekre. A számot a későbbiekben egyre szélesebb körben lehet majd felhasználni, például diákigazolvány-igénylés és a felvételi eljárás során.
Az azonosító számok kiadását adatszolgáltatás előzte meg; az oktatási intézmények az Educatio Kht. Közoktatási Információs Irodájának (KIR) április 1. és június 15. között továbbították azok nevét és adatait, akik az intézménnyel tanulói jogviszonyban állnak, vagy ott dolgozó pedagógusok.
Néhány hónapja a Közoktatási Információs Iroda egy felhasználási kézikönyvet bocsátott az intézmények részére, amelynek célja, hogy az előírt tanuló- és pedagógus-nyilvántartás működési kereteit a mindennapi tevékenységek szintjén meghatározza.
(forrás: Kormányzati Hírportál)
NAPTÁR
Tovább
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia
30. hét
Július 30.
Barátság világnap
EZT OLVASTAD MÁR?