23 °C Budapest

Tovább terjeszkedik az Ablon

Pénzcentrum
2005. november 21. 10:40

Soroksáron nyílt meg az első Buy-Way stripmall, és máris egy újabb építését jelentették be Dunakeszin. A belvárosi árakhoz képest 15-20 százalékos árelőnyt kínáló áruházakat a német Volksbankhoz tartozó Ablon cég építteti 25 millió euróból - írja mai számában a Napi Gazdaság.

 
Soroksáron nyílt meg az első Buy-Way stripmall, és máris egy újabb építését jelentették be Dunakeszin. A belvárosi árakhoz képest 15-20 százalékos árelőnyt kínáló áruházakat a német Volksbankhoz tartozó Ablon cég építteti 25 millió euróból – írja mai számában a Napi Gazdaság.
Az új kereskedelmi forma a belvárosi árakhoz képest 15-20 százalékos árelőnyt kínál, amelyet a kereskedők az alacsonyabb bérleti díjakból képesek kigazdálkodni. A stripmall előnye, hogy nincsenek pláza jellegű vonásai, értelemszerűen az üzletek közös költsége elenyésző. Egyetlen közös része van, a parkoló, melyből a vásárlók megközelíthetik a kereskedelmi egységeket.
Ennek megfelelően a Buy-Way Bevásárló Parkra keresztelt komplexumot úgy alakították ki, hogy gyakorlatilag körbeépítettek egy 422 férőhelyes parkolót. A közös tereket nélkülöző épületben a vásárló oda parkol, ahol a pénzét kívánja költeni. Nyilvánvalóan céltudatos vásárlókat várnak és bár a bevásárlás a vásárlóerő növekedésével egyre inkább impulzusos döntés felé halad, az Ablon havonta másfél- egymillió vásárlót vár.

A stripmall mint bevásárlási forma hasonlít az outletekre. Amelyeknek akár vetélytársa is lehetne, azonban a bérlői kör más jellegű. A bevásárlóközpontot a cég jövő tavasszal kívánja hivatalosan is megnyitni, az üzletek azonban nem akarnak kimaradni a karácsonyi rohamból. Az előzetes látogatói adatok minden korábbi várakozást felülmúlnak.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 12. péntek
Gyula
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem