0 °C Budapest

Tovább terjeszkedik az Ablon

Pénzcentrum
2005. november 21. 10:40

Soroksáron nyílt meg az első Buy-Way stripmall, és máris egy újabb építését jelentették be Dunakeszin. A belvárosi árakhoz képest 15-20 százalékos árelőnyt kínáló áruházakat a német Volksbankhoz tartozó Ablon cég építteti 25 millió euróból - írja mai számában a Napi Gazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
 
Soroksáron nyílt meg az első Buy-Way stripmall, és máris egy újabb építését jelentették be Dunakeszin. A belvárosi árakhoz képest 15-20 százalékos árelőnyt kínáló áruházakat a német Volksbankhoz tartozó Ablon cég építteti 25 millió euróból – írja mai számában a Napi Gazdaság.
Az új kereskedelmi forma a belvárosi árakhoz képest 15-20 százalékos árelőnyt kínál, amelyet a kereskedők az alacsonyabb bérleti díjakból képesek kigazdálkodni. A stripmall előnye, hogy nincsenek pláza jellegű vonásai, értelemszerűen az üzletek közös költsége elenyésző. Egyetlen közös része van, a parkoló, melyből a vásárlók megközelíthetik a kereskedelmi egységeket.
Ennek megfelelően a Buy-Way Bevásárló Parkra keresztelt komplexumot úgy alakították ki, hogy gyakorlatilag körbeépítettek egy 422 férőhelyes parkolót. A közös tereket nélkülöző épületben a vásárló oda parkol, ahol a pénzét kívánja költeni. Nyilvánvalóan céltudatos vásárlókat várnak és bár a bevásárlás a vásárlóerő növekedésével egyre inkább impulzusos döntés felé halad, az Ablon havonta másfél- egymillió vásárlót vár.

A stripmall mint bevásárlási forma hasonlít az outletekre. Amelyeknek akár vetélytársa is lehetne, azonban a bérlői kör más jellegű. A bevásárlóközpontot a cég jövő tavasszal kívánja hivatalosan is megnyitni, az üzletek azonban nem akarnak kimaradni a karácsonyi rohamból. Az előzetes látogatói adatok minden korábbi várakozást felülmúlnak.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 23. vasárnap
Zelma, Rajmund
3. hét
Január 23.
Kaposvár napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. január 23. 09:09