3 °C Budapest

Tovább terjeszkedik az Ablon

Pénzcentrum
2005. november 21. 10:40

Soroksáron nyílt meg az első Buy-Way stripmall, és máris egy újabb építését jelentették be Dunakeszin. A belvárosi árakhoz képest 15-20 százalékos árelőnyt kínáló áruházakat a német Volksbankhoz tartozó Ablon cég építteti 25 millió euróból - írja mai számában a Napi Gazdaság.

 
Soroksáron nyílt meg az első Buy-Way stripmall, és máris egy újabb építését jelentették be Dunakeszin. A belvárosi árakhoz képest 15-20 százalékos árelőnyt kínáló áruházakat a német Volksbankhoz tartozó Ablon cég építteti 25 millió euróból – írja mai számában a Napi Gazdaság.
Az új kereskedelmi forma a belvárosi árakhoz képest 15-20 százalékos árelőnyt kínál, amelyet a kereskedők az alacsonyabb bérleti díjakból képesek kigazdálkodni. A stripmall előnye, hogy nincsenek pláza jellegű vonásai, értelemszerűen az üzletek közös költsége elenyésző. Egyetlen közös része van, a parkoló, melyből a vásárlók megközelíthetik a kereskedelmi egységeket.
Ennek megfelelően a Buy-Way Bevásárló Parkra keresztelt komplexumot úgy alakították ki, hogy gyakorlatilag körbeépítettek egy 422 férőhelyes parkolót. A közös tereket nélkülöző épületben a vásárló oda parkol, ahol a pénzét kívánja költeni. Nyilvánvalóan céltudatos vásárlókat várnak és bár a bevásárlás a vásárlóerő növekedésével egyre inkább impulzusos döntés felé halad, az Ablon havonta másfél- egymillió vásárlót vár.

A stripmall mint bevásárlási forma hasonlít az outletekre. Amelyeknek akár vetélytársa is lehetne, azonban a bérlői kör más jellegű. A bevásárlóközpontot a cég jövő tavasszal kívánja hivatalosan is megnyitni, az üzletek azonban nem akarnak kimaradni a karácsonyi rohamból. Az előzetes látogatói adatok minden korábbi várakozást felülmúlnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?