Tovább terjeszkedik az Ablon

Pénzcentrum
2005. november 21. 10:40

Soroksáron nyílt meg az első Buy-Way stripmall, és máris egy újabb építését jelentették be Dunakeszin. A belvárosi árakhoz képest 15-20 százalékos árelőnyt kínáló áruházakat a német Volksbankhoz tartozó Ablon cég építteti 25 millió euróból - írja mai számában a Napi Gazdaság.

 
Soroksáron nyílt meg az első Buy-Way stripmall, és máris egy újabb építését jelentették be Dunakeszin. A belvárosi árakhoz képest 15-20 százalékos árelőnyt kínáló áruházakat a német Volksbankhoz tartozó Ablon cég építteti 25 millió euróból – írja mai számában a Napi Gazdaság.
Az új kereskedelmi forma a belvárosi árakhoz képest 15-20 százalékos árelőnyt kínál, amelyet a kereskedők az alacsonyabb bérleti díjakból képesek kigazdálkodni. A stripmall előnye, hogy nincsenek pláza jellegű vonásai, értelemszerűen az üzletek közös költsége elenyésző. Egyetlen közös része van, a parkoló, melyből a vásárlók megközelíthetik a kereskedelmi egységeket.
Ennek megfelelően a Buy-Way Bevásárló Parkra keresztelt komplexumot úgy alakították ki, hogy gyakorlatilag körbeépítettek egy 422 férőhelyes parkolót. A közös tereket nélkülöző épületben a vásárló oda parkol, ahol a pénzét kívánja költeni. Nyilvánvalóan céltudatos vásárlókat várnak és bár a bevásárlás a vásárlóerő növekedésével egyre inkább impulzusos döntés felé halad, az Ablon havonta másfél- egymillió vásárlót vár.

A stripmall mint bevásárlási forma hasonlít az outletekre. Amelyeknek akár vetélytársa is lehetne, azonban a bérlői kör más jellegű. A bevásárlóközpontot a cég jövő tavasszal kívánja hivatalosan is megnyitni, az üzletek azonban nem akarnak kimaradni a karácsonyi rohamból. Az előzetes látogatói adatok minden korábbi várakozást felülmúlnak.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

NAPTÁR
Tovább
2024. július 27. szombat
Olga, Liliána
30. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem