28 °C Budapest

Tovább terjeszkedik az Ablon

Pénzcentrum
2005. november 21. 10:40

Soroksáron nyílt meg az első Buy-Way stripmall, és máris egy újabb építését jelentették be Dunakeszin. A belvárosi árakhoz képest 15-20 százalékos árelőnyt kínáló áruházakat a német Volksbankhoz tartozó Ablon cég építteti 25 millió euróból - írja mai számában a Napi Gazdaság.

 
Soroksáron nyílt meg az első Buy-Way stripmall, és máris egy újabb építését jelentették be Dunakeszin. A belvárosi árakhoz képest 15-20 százalékos árelőnyt kínáló áruházakat a német Volksbankhoz tartozó Ablon cég építteti 25 millió euróból – írja mai számában a Napi Gazdaság.
Az új kereskedelmi forma a belvárosi árakhoz képest 15-20 százalékos árelőnyt kínál, amelyet a kereskedők az alacsonyabb bérleti díjakból képesek kigazdálkodni. A stripmall előnye, hogy nincsenek pláza jellegű vonásai, értelemszerűen az üzletek közös költsége elenyésző. Egyetlen közös része van, a parkoló, melyből a vásárlók megközelíthetik a kereskedelmi egységeket.
Ennek megfelelően a Buy-Way Bevásárló Parkra keresztelt komplexumot úgy alakították ki, hogy gyakorlatilag körbeépítettek egy 422 férőhelyes parkolót. A közös tereket nélkülöző épületben a vásárló oda parkol, ahol a pénzét kívánja költeni. Nyilvánvalóan céltudatos vásárlókat várnak és bár a bevásárlás a vásárlóerő növekedésével egyre inkább impulzusos döntés felé halad, az Ablon havonta másfél- egymillió vásárlót vár.

A stripmall mint bevásárlási forma hasonlít az outletekre. Amelyeknek akár vetélytársa is lehetne, azonban a bérlői kör más jellegű. A bevásárlóközpontot a cég jövő tavasszal kívánja hivatalosan is megnyitni, az üzletek azonban nem akarnak kimaradni a karácsonyi rohamból. Az előzetes látogatói adatok minden korábbi várakozást felülmúlnak.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?