Tízmilliókat költ tanácsadásra a HM

Pénzcentrum
2005. november 21. 08:38

Tanácsadásra és átvilágításra költ több tíz millió forintot a honvédelmi tárca üdültetéssel foglalkozó társasága, miközben a honvédségi üdülők nagy részét felszámolják és értékesítik. A szaktárca állítása szerint éppen a szervezeti átalakítás miatt van szükség külső tanácsadókra. - írja Magyar Nemzet

Tanácsadásra és átvilágításra költ több tíz millió forintot a honvédelmi tárca üdültetéssel foglalkozó társasága, miközben a honvédségi üdülők nagy részét felszámolják és értékesítik. A szaktárca állítása szerint éppen a szervezeti átalakítás miatt van szükség külső tanácsadókra. – írja Magyar Nemzet
Több tíz millió forintot fizetett ki magáncégeknek a Honvédelmi Minisztérium (HM) által létrehozott HM ReCreativ Kht. stratégiai tanácsadásért és átvilágítás címén. Ez azért is különös, mert a szaktárca üdültetéssel foglalkozó társaságának kezelésében lévő számos üdülőnek csupán a töredékét tartja meg a honvédség. A HM jelenleg alakítja át üdültetési rendszerét, és ezért eladja a Bánkon, Dunapatajon, Nyíregyházán, Szolnokon, Balatonlellén, Balatonberényben, Balatonbogláron, Fadd-Domboriban, Tatán, Tiszacsegén, Tiszakécskén lévő üdülőit, és meg kívánnak szabadulni más csapatpihenőktől is.
A HM üdülésszervező társaságának dolgozó külső „tanácsadók” között több kis alaptőkével rendelkező vállalkozás van, és egy könyvvizsgáló magánvállalkozó is, aki már egy másik HM-társasággal is kapcsolatba került. A HM ReCreativ Kht. 9 millió forintot fizetett ki 2005. február vége és május 31. között például a StrategArt Bt.-nek, amely többek között „stratégiai és üzletviteli tanácsadást” végzett ezért az összegért. A szaktárca társaságának „kommunikációs folyamatait elemezte” és PR-stratégiáját dolgozta ki a Domin-Art Tanácsadó és Szolgáltató Kft., amely augusztustól decemberig több mint 11 millió forintot vehetett fel ezért a tevékenységért. Csaknem négy és fél millió forintot kapott Derzsi György egyéni vállalkozó az üdültetési társaság működésének ellenőrzéséért és az ehhez kötődő gazdasági tanácsadásért, a Silicon Dreams Kft.-nek pedig kétmilliót fizettek ki informatikai átvilágításért.
Mikor új vezetés vette át a HM ReCreativ Kht.-t, szerették volna tisztán látni a szervezet működését és az ott zajló gazdasági folyamatokat. Ezért kértek fel olyan külső cégeket átvilágításra és szakmai tanácsadásra, amelyek tárgyilagosabban tudták ezt a munkát elvégezni – közölte Bocskai István a HM szóvivője
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem