Kolber: "Harmincmilliárddal több jut jövőre..."

Pénzcentrum
2005. november 17. 08:16

Több mint harmincmilliárd forinttal több jut jövőre a lakások, a régiók, valamint a turizmus fejlesztésére - közölte Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter. 2007 és 2013 között tovább szeretnék mérsékelni a regionális különbségeket is.

 
Jövőre több mint harmincmilliárd forinttal több fordítható a lakás- és építésügyre, a területfejlesztésre és a turizmusra - közölte Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter kedden. Mint mondta, az előirányzatok folyamatos növekedésével 2006-ban összesen 495,3 milliárd forint jut ezekre a területekre a jövő évi költségvetésből; ebből 28,3 a turizmusra, 278 a lakásügyre és 189 milliárd forint a területfejlesztésre.
 
A miniszter elmondta, hogy szeretnék minél igazságosabbá tenni a lakáspolitikát, megújítani a lakókörnyezetet, valamint a fiatalok számára egyre több lehetőséget biztosítani. Ehhez kapcsolódóan emlékeztetett a Fészekrakóprogram korhatáremelésére, valamint a panellakások felújítására kiírt pályázatok decemberi meghosszabbítására. Elmondta, hogy az elkövetkezendő hetekben tárgyalja a kormány a Bérlakásprogramot, ami a szociális szempontokon túl a versenyképesség növelését is szolgálja.
Kolber István kitért arra, hogy a 2007 és 2013 közötti időszakban a regionális operatív programok által mérsékelni kívánják a területi különbségeket, felzárkóztatni az elmaradott térségeket, valamint fontos feladatnak tekintik a regionális és a térségi versenyképesség erősítését is.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?