-3 °C Budapest

Kolber: "Harmincmilliárddal több jut jövőre..."

Pénzcentrum
2005. november 17. 08:16

Több mint harmincmilliárd forinttal több jut jövőre a lakások, a régiók, valamint a turizmus fejlesztésére - közölte Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter. 2007 és 2013 között tovább szeretnék mérsékelni a regionális különbségeket is.

 
Jövőre több mint harmincmilliárd forinttal több fordítható a lakás- és építésügyre, a területfejlesztésre és a turizmusra - közölte Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter kedden. Mint mondta, az előirányzatok folyamatos növekedésével 2006-ban összesen 495,3 milliárd forint jut ezekre a területekre a jövő évi költségvetésből; ebből 28,3 a turizmusra, 278 a lakásügyre és 189 milliárd forint a területfejlesztésre.
 
A miniszter elmondta, hogy szeretnék minél igazságosabbá tenni a lakáspolitikát, megújítani a lakókörnyezetet, valamint a fiatalok számára egyre több lehetőséget biztosítani. Ehhez kapcsolódóan emlékeztetett a Fészekrakóprogram korhatáremelésére, valamint a panellakások felújítására kiírt pályázatok decemberi meghosszabbítására. Elmondta, hogy az elkövetkezendő hetekben tárgyalja a kormány a Bérlakásprogramot, ami a szociális szempontokon túl a versenyképesség növelését is szolgálja.
Kolber István kitért arra, hogy a 2007 és 2013 közötti időszakban a regionális operatív programok által mérsékelni kívánják a területi különbségeket, felzárkóztatni az elmaradott térségeket, valamint fontos feladatnak tekintik a regionális és a térségi versenyképesség erősítését is.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm