Elkészült a feketelista

Pénzcentrum
2005. november 17. 08:10

Az Európai Parlament megszavazta azt a bizottsági javaslatot, amelynek értelmében a nem biztonságos légitársaságokat kitiltják az unió egész területéről. A feketelistát várhatóan december 5-én hagyják jóvá, és jövőre léphet életbe.

Az Európai Parlament megszavazta azt a bizottsági javaslatot, amelynek értelmében a nem biztonságos légitársaságokat kitiltják az unió egész területéről. A feketelistát várhatóan december 5-én hagyják jóvá, és jövőre léphet életbe.
Az Európai Parlament szerdán megszavazta a kezdeményezést, hogy az unió egészére vonatkozó feketelistát állítsanak össze a nemzetközi normáknak nem megfelelő légitársaságokról. Az idei év több száz halottat követelő légikatasztrófái késztették arra az uniót, hogy a nem biztonságosnak tekintett légitársaságokat az unió egész területéről kitiltsák. Jelenleg az EU-tagállamok valamelyikéből kitiltott légitársaság még működhet egy másik tagországban. Az EU-tagországai várhatóan december 5-én hagyják jóvá a feketelistát, amely a jövő év elején léphet életbe.
A parlament egy nappal azután szavazott, hogy az Európai Bizottság javasolta, kapjon az EU légiforgalmi biztonsági ügynöksége kiterjedtebb jogkört az európai kontinensen üzemelő uniós, illetve unión kívüli légitársaságok működési szabályainak rögzítésében.
Az ügynökség a jövőben szabályozni fogja a repülőgépek ellenőrzését, a repülések előtti előkészületeket, a rendkívüli helyzetekre vonatkozó terveket, a pilóták működési engedélyét mind a 25 EU-tagországban. A kölni székhelyű ügynökség felülvizsgálja az Európában üzemelő, de nem európai légitársaságok biztonsági ellenőrzését is.
A bizottság javasolta, hogy a hiányos biztonságú légitársaságok tagországonkénti listáját egységesítsék EU-szintű listává. A parlamenti törvényhozók arra kérték fel a bizottságot, hogy dolgozza ki az egységes ellenőrzési kritériumokat, amelyek alapján a tagországok eldönthetik, mely légitársaságok kerüljenek fel az EU tiltólistára.
A képviselők azt is felvetették, hogy a repülőjegyek árusítóinak fel kell hívnia az utasok figyelmét a feketelistára az árusítóhelyeken, illetve honlapjaikon is. Az új szabályok értelmében az utasoknak jogában áll kártérítést kérni, ha egy feketelistán szereplő gépen utaztatták őket, illetve, ha a jegy megvásárlása után egy feketelistán szereplő légitársaságra cserélték ki a helyüket.  
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?