23 °C Budapest

Beindult a sebességmérés az autópályákon

Pénzcentrum
2005. november 17. 15:45

A magyarországi gyorsforgalmi úthálózaton bekövetkező balesetek jelentős hányada a sebesség helytelen megválasztására vezethető vissza. Az Állami Autópálya Kezelő zrt. szakemberei folyamatosan vizsgálják a bekövetkezett balesetek körülményeit, és a rendelkezésre álló eszközökkel igyekeznek a lehető legnagyobb mértékben növelni a közlekedők biztonságát.

 
 
Az M3 autópálya 187+200. km-szelvényében, a görbeházi végcsomópont előtti bal ívben az elmúlt hónapokban több baleset történt, köztük néhány halálos kimenetelű is. A balesetek csaknem mindegyike a 40 km/órás sebességkorlátozás figyelmen kívül hagyásából eredt. Az ÁAK zrt. szakemberei ezért úgy döntöttek, hogy – noha a jelzésrendszer megfelel az előírásoknak – a járművek sebességének és ezzel együtt a balesetek számának csökkentése érdekében egyéb eszközöket is igénybe vesznek.
Első lépésben sebességcsökkentő útburkolati jeleket (úgynevezett harántcsíkozást) helyeztek el a szóban forgó pályarészen, melyeket fényvisszaverő prizmákkal egészítettek ki. Ezen túlmenően egy sebességmérő és -kijelző készüléket is telepítettek a helyszínen, melyet egy távolról is jól látható, nagyméretű, rendkívül nagy fényvisszaverő képességű figyelemfelhívó táblára szereltek fel. A sebességkijelző készülék mindaddig folyamatosan méri és jelzi a jármű sebességét, amíg az el nem halad a tábla mellett.
A készülék sebességre és a gépjárműforgalomra gyakorolt hatásának pontos mérésére egy úgynevezett „előtte-utána” vizsgálatot végeztek, melynek során mintegy 4 ezer jármű sebességét mérték meg a műszer kihelyezése előtt, illetve 5500 járműét a kihelyezés után. Összefoglalva megállapítható, hogy az M3 autópálya görbeházi végcsomópontjánál bevezetett forgalomtechnikai változtatások a személygépkocsik és a könnyű teherjárművek esetében a vezetők sebességmegválasztását értékelhető mértékben befolyásolták, ami 7-9%-os átlagsebesség-csökkenést jelent. A forgalom több mint 50%-át kitevő nehéz-tehergépjárművek vezetőinél azonban csak a 3%-os statisztikai hibahatáron belüli csökkenés volt tapasztalható.

Hasonlóan jó eredmények elérésének reményében a szakemberek az M7 autópálya Budapest felé haladó oldalán, a 13. km-szelvénynél is kihelyeztek egy 100 km/órás sebességkorlátozásra figyelmeztető készüléket, mely a vasúti aluljáróban található kis sugarú ívben történő biztonságos menetsebességre hívja fel a gyorsabban haladók figyelmét.

Másodszor emel bért idén a Rossmann

300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére az idén 30 éves drogéria, amely tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 28. csütörtök
Vencel
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM