25 °C Budapest

Megadták a kegyelemdöfést a pályázatíróknak

Pénzcentrum
2005. november 16. 10:01

Kis- és közepes pályázatíró és -tanácsadó vállalkozások sora attól tart, hogy a piac "államosítása" fenyeget azzal a 400 tanácsadóval, akikkel a regionális fejlesztési ügynökségeket erősíti meg a kormány - írja a Világgazdaság.

 
Kis- és közepes pályázatíró és -tanácsadó vállalkozások sora attól tart, hogy a piac "államosítása" fenyeget azzal a 400 tanácsadóval, akikkel a regionális fejlesztési ügynökségeket erősíti meg a kormány - írja a Világgazdaság.
Már jelenleg is legalább kétszer annyi az ilyen cég Magyarországon, mint amennyire szükség lenne, a piaci helyzet nem indokolja a bővítést - magyarázza az aggodalmakat Maróczi Imre, a Pályázatírók és Tanácsadók Országos Szövetségének (Pátosz) elnöke. Mint mondta, a szakma 60 kkv-ját tömörítő szervezet tagjainak 10 százaléka a megbízások hiánya miatt már így is felfüggesztette tevékenységét és jövőre még rosszabb lesz a helyzet. Tanácsadó cégek vezetői szerint soha nem lesz olyan ügyfélbarát egy állami intézmény, mintegy magán cég.
Már jövőre nagy átrendeződés várható a pályázati piacon - jósolja Essősy Zsombor, a Magyar Pályázatkészítő Iroda ügyvezető igazgatója. A szerencsevadászok biztos, hogy eltűnnek, mert kiderült számukra az, hogy itt nem lehet "kaszálni". Mivel 2006-ban alig lesz új kiírás, a 2800 kkv-szintű, 2-8 embert foglalkoztató vállalkozás egy része ugyancsak eltűnik a piacról.
Baráth Etele EU-miniszter szerint fontos és szükséges lépés a 400 fős létszámbővítés, hogy a régiók 2007-től alkalmassá váljanak az uniós források önálló felhasználására. Ráadásul ebben nincs semmi új és váratlan, hiszen már több mint egy éve lehet tudni erről a létszámfejlesztésről. A 400 új szakember egyike sem fog pályázatot írni, ők bírálják el a pályázatokat, információ- és tudáshordozóként, projektgenerálóként tevékenykednek, akiknek nagy szerepük lehet abban, hogy egy-egy kistérségben milyen fejlesztések valósuljanak meg.
Ez lenne a megoldás a magyarok borzasztó egészségi állapotára? Kevesen ismerik ezt a trükköt

A kutatók szerint az egyik ok, amiért az adakozás javíthatja a fizikai egészséget az az, hogy segít csökkenteni a stresszt és a feszültséget.

Így győzheted le a tomboló inflációt: rengeteg magyar keresi szét magát ezzel a módszerrel

Egy vállalat sikeressége mérettől függetlenül több dolgon múlhat, azonban a sikeres marketing igazán erőssé teheti azt, válság esetén is.

Ez lenne a siker kulcsa? Sok magyar még mindig alábecsüli ezt az eszközt

Ezt mindenképp tudnod kell, mielőtt belevágsz egy start-up finanszírozásába, kezdő vállalkozóként.

Csendes gyilkos pusztítja tömegével a magyarokat: sok apróságon múlhat, megúszod-e

A magyar felnőttek mintegy 60 százaléka fél attól, hogy élete során rosszindulatú daganatot diagnosztizálnak nála.

NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 10. szerda
Lőrinc
32. hét
Augusztus 10.
Lusta nap
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?