14 °C Budapest

A GKM Lendület pályázatának nyertesei

Pénzcentrum
2005. november 16. 13:02

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a mai napon kihirdette Lendület pályázatának nyerteseit. Az újságírói pályázat indításával a tárca célja az Európai Uniós és magyar vállalkozásfejlesztési források ismertetése, az ezek felhasználása révén elért eredmények népszerűsítése volt. A felhívásra beérkezett anyagokat független zsűri értékelte, a legjobbak tárgy- illetve pénzjutalomban részesültek.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a mai napon kihirdette Lendület pályázatának nyerteseit. A pályázat indításával a tárca célja az Európai Uniós és magyar vállalkozásfejlesztési források ismertetése, az ezek felhasználása révén elért eredmények népszerűsítése volt. A felhívásra beérkezett anyagokat független zsűri értékelte, a legjobbak tárgy- illetve pénzjutalomban részesültek.

A mai napon kihirdették a GKM Lendület újságírói pályázatának nyerteseit. Az újságírók 2005. július 1. után megjelenő írott, elektronikus és online médiában megjelent, vagy leadott publikációkkal jelentkezhettek. A minisztérium felhívására 33 pályamű érkezett az országos és regionális média képviselőitől, szinte minden műfajban.

A beérkezett pályázatokat független szakmai zsűri bírálta el és választotta ki a legjobbakat. A pályázat fődíját - egy nagy teljesítményű laptopot - Pap Melinda - a Média, Kábel, Műhold újságírója nyerte „Pályázati tapasztalatok egy nyertes szemével” című munkájával. A zsűri a következőket részesítette pénzjutalomban: Mester Andrea – MTV Miskolc, Doros Judit - Népszabadság, Pekár Erzsébet - MTI, Németh Ágota – Print & Publishing, Kardos Genovéva - Rádió Extrém, Láng Róbert- Portfolio.hu (penzcentrum.hu), Szabados Tamás - XIII. kerületi Hírnök.

A tárca a témában 2005. július 1. és szeptember 30. között megjelent publikációkat várta. A pályázatra benyújtott cikkek és más publikációk elbírálási szempontja volt, hogy azok saját közönségük körében hogyan hívták fel a figyelmet az Európai Uniós és hazai vállalkozásfejlesztési forrásokra (pályázatok, hitelkonstrukciók), a források felhasználásával elért eredményekre, beruházásokra, valamint a tájékozódást segítő lendulet.hu portálra.

A zsűri értékelése szerint a benyújtott pályamunkák jellemzően két csoportra voltak oszthatók. A nyertes cikkhez hasonlóan többen egy konkrét cég valamilyen tárgyban benyújtott pályázata alapján írtak a lehetőségekről és a pályázási folyamat nehézségeiről, eredményeiről. A cikkek egy másik csoportja magára a pályázati rendszerre koncentrált, és inkább a sokféle lehetőség szintézisére, vagy keretbe foglalására törekedett, aminek révén a tájékoztatási követelménynek maradéktalanul, az olvasmányosság kritériumának viszont kevésbé feleltek meg. A zsűri fontos eredménynek tartja, hogy a pályázati felhívásra nemcsak az országos gazdasági médiumok, hanem a kisebb regionális adók, lapok és szaklapok is nyújtottak be színvonalas munkákat.

Az elérhető pályázatokról részletes információk érhetők el a www.lendulet.hu portálon. A kedvezményes forrásokat kutató vállalkozók, önkormányzatok és költségvetési intézmények intelligens kereső segítségével találhatják meg a számukra elérhető legelőnyösebb lehetőségeket.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem