37 °C Budapest

A GKM Lendület pályázatának nyertesei

Pénzcentrum
2005. november 16. 13:02

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a mai napon kihirdette Lendület pályázatának nyerteseit. Az újságírói pályázat indításával a tárca célja az Európai Uniós és magyar vállalkozásfejlesztési források ismertetése, az ezek felhasználása révén elért eredmények népszerűsítése volt. A felhívásra beérkezett anyagokat független zsűri értékelte, a legjobbak tárgy- illetve pénzjutalomban részesültek.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a mai napon kihirdette Lendület pályázatának nyerteseit. A pályázat indításával a tárca célja az Európai Uniós és magyar vállalkozásfejlesztési források ismertetése, az ezek felhasználása révén elért eredmények népszerűsítése volt. A felhívásra beérkezett anyagokat független zsűri értékelte, a legjobbak tárgy- illetve pénzjutalomban részesültek.

A mai napon kihirdették a GKM Lendület újságírói pályázatának nyerteseit. Az újságírók 2005. július 1. után megjelenő írott, elektronikus és online médiában megjelent, vagy leadott publikációkkal jelentkezhettek. A minisztérium felhívására 33 pályamű érkezett az országos és regionális média képviselőitől, szinte minden műfajban.

A beérkezett pályázatokat független szakmai zsűri bírálta el és választotta ki a legjobbakat. A pályázat fődíját - egy nagy teljesítményű laptopot - Pap Melinda - a Média, Kábel, Műhold újságírója nyerte „Pályázati tapasztalatok egy nyertes szemével” című munkájával. A zsűri a következőket részesítette pénzjutalomban: Mester Andrea – MTV Miskolc, Doros Judit - Népszabadság, Pekár Erzsébet - MTI, Németh Ágota – Print & Publishing, Kardos Genovéva - Rádió Extrém, Láng Róbert- Portfolio.hu (penzcentrum.hu), Szabados Tamás - XIII. kerületi Hírnök.

A tárca a témában 2005. július 1. és szeptember 30. között megjelent publikációkat várta. A pályázatra benyújtott cikkek és más publikációk elbírálási szempontja volt, hogy azok saját közönségük körében hogyan hívták fel a figyelmet az Európai Uniós és hazai vállalkozásfejlesztési forrásokra (pályázatok, hitelkonstrukciók), a források felhasználásával elért eredményekre, beruházásokra, valamint a tájékozódást segítő lendulet.hu portálra.

A zsűri értékelése szerint a benyújtott pályamunkák jellemzően két csoportra voltak oszthatók. A nyertes cikkhez hasonlóan többen egy konkrét cég valamilyen tárgyban benyújtott pályázata alapján írtak a lehetőségekről és a pályázási folyamat nehézségeiről, eredményeiről. A cikkek egy másik csoportja magára a pályázati rendszerre koncentrált, és inkább a sokféle lehetőség szintézisére, vagy keretbe foglalására törekedett, aminek révén a tájékoztatási követelménynek maradéktalanul, az olvasmányosság kritériumának viszont kevésbé feleltek meg. A zsűri fontos eredménynek tartja, hogy a pályázati felhívásra nemcsak az országos gazdasági médiumok, hanem a kisebb regionális adók, lapok és szaklapok is nyújtottak be színvonalas munkákat.

Az elérhető pályázatokról részletes információk érhetők el a www.lendulet.hu portálon. A kedvezményes forrásokat kutató vállalkozók, önkormányzatok és költségvetési intézmények intelligens kereső segítségével találhatják meg a számukra elérhető legelőnyösebb lehetőségeket.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?