A GKM Lendület pályázatának nyertesei

Pénzcentrum
2005. november 16. 13:02

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a mai napon kihirdette Lendület pályázatának nyerteseit. Az újságírói pályázat indításával a tárca célja az Európai Uniós és magyar vállalkozásfejlesztési források ismertetése, az ezek felhasználása révén elért eredmények népszerűsítése volt. A felhívásra beérkezett anyagokat független zsűri értékelte, a legjobbak tárgy- illetve pénzjutalomban részesültek.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a mai napon kihirdette Lendület pályázatának nyerteseit. A pályázat indításával a tárca célja az Európai Uniós és magyar vállalkozásfejlesztési források ismertetése, az ezek felhasználása révén elért eredmények népszerűsítése volt. A felhívásra beérkezett anyagokat független zsűri értékelte, a legjobbak tárgy- illetve pénzjutalomban részesültek.

A mai napon kihirdették a GKM Lendület újságírói pályázatának nyerteseit. Az újságírók 2005. július 1. után megjelenő írott, elektronikus és online médiában megjelent, vagy leadott publikációkkal jelentkezhettek. A minisztérium felhívására 33 pályamű érkezett az országos és regionális média képviselőitől, szinte minden műfajban.

A beérkezett pályázatokat független szakmai zsűri bírálta el és választotta ki a legjobbakat. A pályázat fődíját - egy nagy teljesítményű laptopot - Pap Melinda - a Média, Kábel, Műhold újságírója nyerte „Pályázati tapasztalatok egy nyertes szemével” című munkájával. A zsűri a következőket részesítette pénzjutalomban: Mester Andrea – MTV Miskolc, Doros Judit - Népszabadság, Pekár Erzsébet - MTI, Németh Ágota – Print & Publishing, Kardos Genovéva - Rádió Extrém, Láng Róbert- Portfolio.hu (penzcentrum.hu), Szabados Tamás - XIII. kerületi Hírnök.

A tárca a témában 2005. július 1. és szeptember 30. között megjelent publikációkat várta. A pályázatra benyújtott cikkek és más publikációk elbírálási szempontja volt, hogy azok saját közönségük körében hogyan hívták fel a figyelmet az Európai Uniós és hazai vállalkozásfejlesztési forrásokra (pályázatok, hitelkonstrukciók), a források felhasználásával elért eredményekre, beruházásokra, valamint a tájékozódást segítő lendulet.hu portálra.

A zsűri értékelése szerint a benyújtott pályamunkák jellemzően két csoportra voltak oszthatók. A nyertes cikkhez hasonlóan többen egy konkrét cég valamilyen tárgyban benyújtott pályázata alapján írtak a lehetőségekről és a pályázási folyamat nehézségeiről, eredményeiről. A cikkek egy másik csoportja magára a pályázati rendszerre koncentrált, és inkább a sokféle lehetőség szintézisére, vagy keretbe foglalására törekedett, aminek révén a tájékoztatási követelménynek maradéktalanul, az olvasmányosság kritériumának viszont kevésbé feleltek meg. A zsűri fontos eredménynek tartja, hogy a pályázati felhívásra nemcsak az országos gazdasági médiumok, hanem a kisebb regionális adók, lapok és szaklapok is nyújtottak be színvonalas munkákat.

Az elérhető pályázatokról részletes információk érhetők el a www.lendulet.hu portálon. A kedvezményes forrásokat kutató vállalkozók, önkormányzatok és költségvetési intézmények intelligens kereső segítségével találhatják meg a számukra elérhető legelőnyösebb lehetőségeket.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35