A GKM Lendület pályázatának nyertesei

Pénzcentrum
2005. november 16. 13:02

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a mai napon kihirdette Lendület pályázatának nyerteseit. Az újságírói pályázat indításával a tárca célja az Európai Uniós és magyar vállalkozásfejlesztési források ismertetése, az ezek felhasználása révén elért eredmények népszerűsítése volt. A felhívásra beérkezett anyagokat független zsűri értékelte, a legjobbak tárgy- illetve pénzjutalomban részesültek.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium a mai napon kihirdette Lendület pályázatának nyerteseit. A pályázat indításával a tárca célja az Európai Uniós és magyar vállalkozásfejlesztési források ismertetése, az ezek felhasználása révén elért eredmények népszerűsítése volt. A felhívásra beérkezett anyagokat független zsűri értékelte, a legjobbak tárgy- illetve pénzjutalomban részesültek.

A mai napon kihirdették a GKM Lendület újságírói pályázatának nyerteseit. Az újságírók 2005. július 1. után megjelenő írott, elektronikus és online médiában megjelent, vagy leadott publikációkkal jelentkezhettek. A minisztérium felhívására 33 pályamű érkezett az országos és regionális média képviselőitől, szinte minden műfajban.

A beérkezett pályázatokat független szakmai zsűri bírálta el és választotta ki a legjobbakat. A pályázat fődíját - egy nagy teljesítményű laptopot - Pap Melinda - a Média, Kábel, Műhold újságírója nyerte „Pályázati tapasztalatok egy nyertes szemével” című munkájával. A zsűri a következőket részesítette pénzjutalomban: Mester Andrea – MTV Miskolc, Doros Judit - Népszabadság, Pekár Erzsébet - MTI, Németh Ágota – Print & Publishing, Kardos Genovéva - Rádió Extrém, Láng Róbert- Portfolio.hu (penzcentrum.hu), Szabados Tamás - XIII. kerületi Hírnök.

A tárca a témában 2005. július 1. és szeptember 30. között megjelent publikációkat várta. A pályázatra benyújtott cikkek és más publikációk elbírálási szempontja volt, hogy azok saját közönségük körében hogyan hívták fel a figyelmet az Európai Uniós és hazai vállalkozásfejlesztési forrásokra (pályázatok, hitelkonstrukciók), a források felhasználásával elért eredményekre, beruházásokra, valamint a tájékozódást segítő lendulet.hu portálra.

A zsűri értékelése szerint a benyújtott pályamunkák jellemzően két csoportra voltak oszthatók. A nyertes cikkhez hasonlóan többen egy konkrét cég valamilyen tárgyban benyújtott pályázata alapján írtak a lehetőségekről és a pályázási folyamat nehézségeiről, eredményeiről. A cikkek egy másik csoportja magára a pályázati rendszerre koncentrált, és inkább a sokféle lehetőség szintézisére, vagy keretbe foglalására törekedett, aminek révén a tájékoztatási követelménynek maradéktalanul, az olvasmányosság kritériumának viszont kevésbé feleltek meg. A zsűri fontos eredménynek tartja, hogy a pályázati felhívásra nemcsak az országos gazdasági médiumok, hanem a kisebb regionális adók, lapok és szaklapok is nyújtottak be színvonalas munkákat.

Az elérhető pályázatokról részletes információk érhetők el a www.lendulet.hu portálon. A kedvezményes forrásokat kutató vállalkozók, önkormányzatok és költségvetési intézmények intelligens kereső segítségével találhatják meg a számukra elérhető legelőnyösebb lehetőségeket.

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 22. péntek
Móric
38. hét
Szeptember 22.
Európai autómentes nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM