6 °C Budapest

Ismét teljes a létszám - gőzerővel dolgozhat az AB

Pénzcentrum
2005. november 15. 09:18

Ismét teljes létszámmal dolgozhat az Alkotmánybíróság, miután az Országgyűlés Balogh Elemért és Holló Andrást alkotmánybíróvá választotta

 
Ismét teljes létszámmal dolgozhat az Alkotmánybíróság, miután az Országgyűlés Balogh Elemért és Holló Andrást alkotmánybíróvá választotta.
Alkotmánybíróvá választotta az Országgyűlés Balogh Elemér jogtörténészt és Holló Andrást, a testület volt elnökét, akinek mandátuma néhány napja járt le. A titkos szavazáson Balogh Elemér 333 igen és 22 nem szavazatot kapott, Holló András pedig 323 igen szavazatot 29 nem ellenében.
Az alkotmánybírók megválasztásához a képviselők kétharmadának, 258 képviselőnek az igen szavazata szükséges. A két alkotmánybíró megválasztásával a tizenegy tagú testület újra teljes létszámmal dolgozhat.
Holló András a folyamatos munkavégzést, Balogh Elemér a tájékozódást nevezte első és legfontosabb feladatának alkotmánybírává választását követően adott nyilatkozatában. Holló András elmondta: kedden a testület teljes ülésen újból megjelenik, és kifejezi arra vonatkozó örömét, hogy tovább dolgozhat az Alkotmánybíróságban. Hozzátette: minden erejével azon lesz, hogy továbbra is hasznos tagja legyen a testületnek.

Balogh Elemér első feladatának a tájékozódást nevezte. Mint mondta, szakmájából következően a történeti szempontokat igyekszik majd képviselni az Alkotmánybíróság munkájában, szűkebben a büntetőjog területén kíván tevékenykedni.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?