7 °C Budapest

Ismét teljes a létszám - gőzerővel dolgozhat az AB

Pénzcentrum
2005. november 15. 09:18

Ismét teljes létszámmal dolgozhat az Alkotmánybíróság, miután az Országgyűlés Balogh Elemért és Holló Andrást alkotmánybíróvá választotta

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
 
Ismét teljes létszámmal dolgozhat az Alkotmánybíróság, miután az Országgyűlés Balogh Elemért és Holló Andrást alkotmánybíróvá választotta.
Alkotmánybíróvá választotta az Országgyűlés Balogh Elemér jogtörténészt és Holló Andrást, a testület volt elnökét, akinek mandátuma néhány napja járt le. A titkos szavazáson Balogh Elemér 333 igen és 22 nem szavazatot kapott, Holló András pedig 323 igen szavazatot 29 nem ellenében.
Az alkotmánybírók megválasztásához a képviselők kétharmadának, 258 képviselőnek az igen szavazata szükséges. A két alkotmánybíró megválasztásával a tizenegy tagú testület újra teljes létszámmal dolgozhat.
Holló András a folyamatos munkavégzést, Balogh Elemér a tájékozódást nevezte első és legfontosabb feladatának alkotmánybírává választását követően adott nyilatkozatában. Holló András elmondta: kedden a testület teljes ülésen újból megjelenik, és kifejezi arra vonatkozó örömét, hogy tovább dolgozhat az Alkotmánybíróságban. Hozzátette: minden erejével azon lesz, hogy továbbra is hasznos tagja legyen a testületnek.

Balogh Elemér első feladatának a tájékozódást nevezte. Mint mondta, szakmájából következően a történeti szempontokat igyekszik majd képviselni az Alkotmánybíróság munkájában, szűkebben a büntetőjog területén kíván tevékenykedni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. január 28. péntek
Károly, Karola
4. hét
KONFERENCIA
Tovább
Private Investor Day 2022
Mibe fektessünk 2022-ben? Tippek, elemzések, befektetési ötletek profiktól, Neked! Február 24-én online.
EZT OLVASTAD MÁR?