Ismét teljes a létszám - gőzerővel dolgozhat az AB

Pénzcentrum
2005. november 15. 09:18

Ismét teljes létszámmal dolgozhat az Alkotmánybíróság, miután az Országgyűlés Balogh Elemért és Holló Andrást alkotmánybíróvá választotta

 
Ismét teljes létszámmal dolgozhat az Alkotmánybíróság, miután az Országgyűlés Balogh Elemért és Holló Andrást alkotmánybíróvá választotta.
Alkotmánybíróvá választotta az Országgyűlés Balogh Elemér jogtörténészt és Holló Andrást, a testület volt elnökét, akinek mandátuma néhány napja járt le. A titkos szavazáson Balogh Elemér 333 igen és 22 nem szavazatot kapott, Holló András pedig 323 igen szavazatot 29 nem ellenében.
Az alkotmánybírók megválasztásához a képviselők kétharmadának, 258 képviselőnek az igen szavazata szükséges. A két alkotmánybíró megválasztásával a tizenegy tagú testület újra teljes létszámmal dolgozhat.
Holló András a folyamatos munkavégzést, Balogh Elemér a tájékozódást nevezte első és legfontosabb feladatának alkotmánybírává választását követően adott nyilatkozatában. Holló András elmondta: kedden a testület teljes ülésen újból megjelenik, és kifejezi arra vonatkozó örömét, hogy tovább dolgozhat az Alkotmánybíróságban. Hozzátette: minden erejével azon lesz, hogy továbbra is hasznos tagja legyen a testületnek.

Balogh Elemér első feladatának a tájékozódást nevezte. Mint mondta, szakmájából következően a történeti szempontokat igyekszik majd képviselni az Alkotmánybíróság munkájában, szűkebben a büntetőjog területén kíván tevékenykedni.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. május 20. hétfő
Bernát, Felícia
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem