36 °C Budapest

Újabb multi vetheti meg a lábát hazánkban

Pénzcentrum
2005. november 14. 09:34

Újabb nyomtatógyárat építene Európában az Oki Data a világ negyedik legnagyobb színesnyomtató-gyártója. - írja mai számában a Világgazdaság.

 
Újabb nyomtatógyárat építene Európában az Oki Data a világ negyedik legnagyobb színesnyomtató-gyártója. – írja mai számában a Világgazdaság.
A japán cég a napokban adta át  új üzemét Skóciában, amely azonban már most kevésnek bizonyult a térségbeli kereslet kielégítésére. A társaság forgalmának a felét az európai piac adja, miközben csupán egy üzeme működik itt, a többi kizárólag a Távol-Keleten. Ezért a vállalat szakértői most egy újabb üzem létesítésének a lehetőségét tanulmányozzák a kontinensen.
Ezúttal a helyszínt a kelet-európai térségben keresi a cég, itt ugyanis még jelentős kereslettel is számolhat. A végső döntésben számít majd az adott piac mérete. Különös tekintettel az Oki ottani üzleti lehetőségeire, és számít majd az is, hogy az adott gazdaság mennyire befektetőbarát.
A közelebbről vizsgált országok sorában Magyarországon kívül Cseh-, Oroszország és Ukrajna is megtalálható. Hazánk mellett szól az is, hogy a világ vezető szerződéses elektronikai gyártói mind jelentős kapacitásokkal telepedtek le. Az Oki ugyanis mielőtt üzemet építene egy adott országban, a gyártást először a szerződéses gyártók bevonásával indítja be. Hazánk földrajzi fekvése révén európai logisztikai bázisként is szóba jöhet.
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?