21 °C Budapest

Újabb multi vetheti meg a lábát hazánkban

Pénzcentrum
2005. november 14. 09:34

Újabb nyomtatógyárat építene Európában az Oki Data a világ negyedik legnagyobb színesnyomtató-gyártója. - írja mai számában a Világgazdaság.

 
Újabb nyomtatógyárat építene Európában az Oki Data a világ negyedik legnagyobb színesnyomtató-gyártója. – írja mai számában a Világgazdaság.
A japán cég a napokban adta át  új üzemét Skóciában, amely azonban már most kevésnek bizonyult a térségbeli kereslet kielégítésére. A társaság forgalmának a felét az európai piac adja, miközben csupán egy üzeme működik itt, a többi kizárólag a Távol-Keleten. Ezért a vállalat szakértői most egy újabb üzem létesítésének a lehetőségét tanulmányozzák a kontinensen.
Ezúttal a helyszínt a kelet-európai térségben keresi a cég, itt ugyanis még jelentős kereslettel is számolhat. A végső döntésben számít majd az adott piac mérete. Különös tekintettel az Oki ottani üzleti lehetőségeire, és számít majd az is, hogy az adott gazdaság mennyire befektetőbarát.
A közelebbről vizsgált országok sorában Magyarországon kívül Cseh-, Oroszország és Ukrajna is megtalálható. Hazánk mellett szól az is, hogy a világ vezető szerződéses elektronikai gyártói mind jelentős kapacitásokkal telepedtek le. Az Oki ugyanis mielőtt üzemet építene egy adott országban, a gyártást először a szerződéses gyártók bevonásával indítja be. Hazánk földrajzi fekvése révén európai logisztikai bázisként is szóba jöhet.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35