Könyvvel búcsúzott Gyurcsány

Pénzcentrum
2005. november 14. 08:20

Holló András, az Alkotmánybíróság távozó elnöke pénteken elköszönő látogatást tett Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknél. Az új elnök, Bihari Mihály szombaton teszi le az esküt Esztergomban az Aranybulla előtt.

 
Holló András, az Alkotmánybíróság (AB) távozó elnöke pénteken elköszönő látogatást tett Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknél a kormányfő parlamenti dolgozószobájában. A kormányfő a négyszemközti találkozó elején utalt arra, hogy Holló András másfél évtizedet töltött szakmai pályafutásából az Alkotmánybíróságon, különböző tisztségekben. A köztársaság nevében kifejezte köszönetét az alkotmányjogásznak, emlékezve mindarra a szakmai és emberi teljesítményre, amit Holló András nyújtott.
A kormányfő egy 1790-ben, Budán kiadott jogtörténeti kötetet ajándékozott a leköszönő közjogi méltóságnak. Holló András viszonzásul Sereg András újságíró Alkotmánybírák talár nélkül című könyvét nyújtotta át a miniszterelnöknek, amely életútinterjút tartalmaz mindazzal a huszonnégy alkotmánybíróval, akik 1990-től napjainkig tagjai voltak, illetve még tagjai a testületnek.
Holló András, a Alkotmánybíróság elnöke csütörtökön búcsúlátogatást tett Sólyom László köztársasági elnöknél a Sándor-palotában.
 
Továbbra is a testületben
A leköszönő elnök, aki először főtitkárként, majd bíróként vett részt az Alkotmánybíróság munkájában, várhatóan nem válik meg a testülettől: a tervek szerint jövő hétfőn újra alkotmánybíróvá választja titkos szavazással az Országgyűlés, Balogh Elemérrel, az ellenzék jelöltjével együtt. Holló Andrást az alkotmányügyi bizottság korábban már támogatta, Balogh Elemér bizottsági meghallgatása hétfőn lesz. A két jelölt megválasztásával hosszú idő után ismét teljes lesz a törvény szerint tizenegy tagú testület.
Holló András elnöki megbízatása szombaton jár le, az október 11-én utódjául választott Bihari Mihályt Esztergomban, az Aranybulla előtt iktatják be. Az Alkotmánybíróság teljes ülése úgy határozott, hogy a jövőben Esztergomban az Aranybulla előtt tisztelegve iktatja be az Alkotmánybíróság új elnökét, és köszön el az elnöki mandátumát kitöltő elnökétől. Az Alkotmánybíróság törvény szerinti székhelye immár 16 éve Esztergom, noha Budapesten, az I. kerületben van a székháza.
(forrás: Kormányzati Hírportál)
Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem