Könyvvel búcsúzott Gyurcsány

Pénzcentrum
2005. november 14. 08:20

Holló András, az Alkotmánybíróság távozó elnöke pénteken elköszönő látogatást tett Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknél. Az új elnök, Bihari Mihály szombaton teszi le az esküt Esztergomban az Aranybulla előtt.

 
Holló András, az Alkotmánybíróság (AB) távozó elnöke pénteken elköszönő látogatást tett Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknél a kormányfő parlamenti dolgozószobájában. A kormányfő a négyszemközti találkozó elején utalt arra, hogy Holló András másfél évtizedet töltött szakmai pályafutásából az Alkotmánybíróságon, különböző tisztségekben. A köztársaság nevében kifejezte köszönetét az alkotmányjogásznak, emlékezve mindarra a szakmai és emberi teljesítményre, amit Holló András nyújtott.
A kormányfő egy 1790-ben, Budán kiadott jogtörténeti kötetet ajándékozott a leköszönő közjogi méltóságnak. Holló András viszonzásul Sereg András újságíró Alkotmánybírák talár nélkül című könyvét nyújtotta át a miniszterelnöknek, amely életútinterjút tartalmaz mindazzal a huszonnégy alkotmánybíróval, akik 1990-től napjainkig tagjai voltak, illetve még tagjai a testületnek.
Holló András, a Alkotmánybíróság elnöke csütörtökön búcsúlátogatást tett Sólyom László köztársasági elnöknél a Sándor-palotában.
 
Továbbra is a testületben
A leköszönő elnök, aki először főtitkárként, majd bíróként vett részt az Alkotmánybíróság munkájában, várhatóan nem válik meg a testülettől: a tervek szerint jövő hétfőn újra alkotmánybíróvá választja titkos szavazással az Országgyűlés, Balogh Elemérrel, az ellenzék jelöltjével együtt. Holló Andrást az alkotmányügyi bizottság korábban már támogatta, Balogh Elemér bizottsági meghallgatása hétfőn lesz. A két jelölt megválasztásával hosszú idő után ismét teljes lesz a törvény szerint tizenegy tagú testület.
Holló András elnöki megbízatása szombaton jár le, az október 11-én utódjául választott Bihari Mihályt Esztergomban, az Aranybulla előtt iktatják be. Az Alkotmánybíróság teljes ülése úgy határozott, hogy a jövőben Esztergomban az Aranybulla előtt tisztelegve iktatja be az Alkotmánybíróság új elnökét, és köszön el az elnöki mandátumát kitöltő elnökétől. Az Alkotmánybíróság törvény szerinti székhelye immár 16 éve Esztergom, noha Budapesten, az I. kerületben van a székháza.
(forrás: Kormányzati Hírportál)
A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

NAPTÁR
Tovább
2024. június 13. csütörtök
Antal, Anett
24. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:45
Pénzcentrum  |  2024. június 12. 21:18
Felújítási támogatás - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető lakásfelújítási támogatásról.
Most nem