6 °C Budapest

Könyvvel búcsúzott Gyurcsány

Pénzcentrum
2005. november 14. 08:20

Holló András, az Alkotmánybíróság távozó elnöke pénteken elköszönő látogatást tett Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknél. Az új elnök, Bihari Mihály szombaton teszi le az esküt Esztergomban az Aranybulla előtt.

 
Holló András, az Alkotmánybíróság (AB) távozó elnöke pénteken elköszönő látogatást tett Gyurcsány Ferenc miniszterelnöknél a kormányfő parlamenti dolgozószobájában. A kormányfő a négyszemközti találkozó elején utalt arra, hogy Holló András másfél évtizedet töltött szakmai pályafutásából az Alkotmánybíróságon, különböző tisztségekben. A köztársaság nevében kifejezte köszönetét az alkotmányjogásznak, emlékezve mindarra a szakmai és emberi teljesítményre, amit Holló András nyújtott.
A kormányfő egy 1790-ben, Budán kiadott jogtörténeti kötetet ajándékozott a leköszönő közjogi méltóságnak. Holló András viszonzásul Sereg András újságíró Alkotmánybírák talár nélkül című könyvét nyújtotta át a miniszterelnöknek, amely életútinterjút tartalmaz mindazzal a huszonnégy alkotmánybíróval, akik 1990-től napjainkig tagjai voltak, illetve még tagjai a testületnek.
Holló András, a Alkotmánybíróság elnöke csütörtökön búcsúlátogatást tett Sólyom László köztársasági elnöknél a Sándor-palotában.
 
Továbbra is a testületben
A leköszönő elnök, aki először főtitkárként, majd bíróként vett részt az Alkotmánybíróság munkájában, várhatóan nem válik meg a testülettől: a tervek szerint jövő hétfőn újra alkotmánybíróvá választja titkos szavazással az Országgyűlés, Balogh Elemérrel, az ellenzék jelöltjével együtt. Holló Andrást az alkotmányügyi bizottság korábban már támogatta, Balogh Elemér bizottsági meghallgatása hétfőn lesz. A két jelölt megválasztásával hosszú idő után ismét teljes lesz a törvény szerint tizenegy tagú testület.
Holló András elnöki megbízatása szombaton jár le, az október 11-én utódjául választott Bihari Mihályt Esztergomban, az Aranybulla előtt iktatják be. Az Alkotmánybíróság teljes ülése úgy határozott, hogy a jövőben Esztergomban az Aranybulla előtt tisztelegve iktatja be az Alkotmánybíróság új elnökét, és köszön el az elnöki mandátumát kitöltő elnökétől. Az Alkotmánybíróság törvény szerinti székhelye immár 16 éve Esztergom, noha Budapesten, az I. kerületben van a székháza.
(forrás: Kormányzati Hírportál)
Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. február 2. csütörtök
Karolina, Aida
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?