Kerékpárosoké a jövő - több száz millió áll rendelkezésre

Pénzcentrum
2005. november 14. 08:46

Bodor Ádámot nevezte ki a kerékpáros közlekedésért felelős miniszteri megbízottnak Kóka János. A biztos feladata lesz, hogy felmérje azokat a forrásokat, programokat és feladatokat, amelyek a kerékpáros közlekedés fejlesztését szolgálják.

 
Bodor Ádámot nevezte ki a kerékpáros közlekedésért felelős miniszteri megbízottnak Kóka János. Az új tisztségviselőt vasárnap a Normafánál mutatta be a gazdasági és közlekedési miniszter a sajtó képviselőinek. Kóka János elmondta, Bodor Ádám feladata, hogy összegyűjtse azokat a forrásokat, programokat és feladatokat, amelyek a kerékpáros közlekedés fejlesztését szolgálják.
A korábban kerékpáros turizmusfejlesztéssel foglalkozó és az Európai Kerékpáros Szövetség alelnöki posztját betöltő megbízott 10 millió forintos kerettel rendelkezik a már meglévő és a hálózatfejlesztési tervben szereplő utak felmérésére.
A miniszter kiemelte a kerékpározás turisztikai, infrastrukturális és egészségügyi szerepét, de hangsúlyozta a közlekedésbiztonság javítását is. Emlékeztetett rá, hogy minden második nap életét veszti közlekedési balesetben egy biciklista.
A miniszter a pénzügyi forrásokról szólva elmondta, hogy jövőre néhány száz millió forint áll rendelkezésre fejlesztésre és karbantartásra. Hozzátette azonban, hogy 2007-től a II. Nemzeti Fejlesztés Terv keretében több milliárd forint szabadítható majd fel uniós forrásokból erre a célra, így sok száz kilométer bicikliút épülhet.
Felhívta a figyelmet a Balaton körül és a Duna-kanyar mentén kiépített kerékpárutak után a Duna és a Tisza mentén építendő transzeurópai közlekedési út fontosságára, mert az szerinte turisztikailag sok milliárd forintot hozna az országnak.
Kóka János szerint a megbízott feladata a kerékpáros infrastruktúráért felelős minisztériumok feladatának összehangolása lesz, mert jelenleg nincs egységes koncepció. Példaként említette, hogy ha a közútfejlesztéseket összehangolnák a kerékpárutak építésével, akkor ezek sokkal olcsóbban lennének megvalósíthatóak.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 21. szombat
Konstantin
20. hét
Május 21.
Szeged napja
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24