22 °C Budapest

Kerékpárosoké a jövő - több száz millió áll rendelkezésre

Pénzcentrum
2005. november 14. 08:46

Bodor Ádámot nevezte ki a kerékpáros közlekedésért felelős miniszteri megbízottnak Kóka János. A biztos feladata lesz, hogy felmérje azokat a forrásokat, programokat és feladatokat, amelyek a kerékpáros közlekedés fejlesztését szolgálják.

 
Bodor Ádámot nevezte ki a kerékpáros közlekedésért felelős miniszteri megbízottnak Kóka János. Az új tisztségviselőt vasárnap a Normafánál mutatta be a gazdasági és közlekedési miniszter a sajtó képviselőinek. Kóka János elmondta, Bodor Ádám feladata, hogy összegyűjtse azokat a forrásokat, programokat és feladatokat, amelyek a kerékpáros közlekedés fejlesztését szolgálják.
A korábban kerékpáros turizmusfejlesztéssel foglalkozó és az Európai Kerékpáros Szövetség alelnöki posztját betöltő megbízott 10 millió forintos kerettel rendelkezik a már meglévő és a hálózatfejlesztési tervben szereplő utak felmérésére.
A miniszter kiemelte a kerékpározás turisztikai, infrastrukturális és egészségügyi szerepét, de hangsúlyozta a közlekedésbiztonság javítását is. Emlékeztetett rá, hogy minden második nap életét veszti közlekedési balesetben egy biciklista.
A miniszter a pénzügyi forrásokról szólva elmondta, hogy jövőre néhány száz millió forint áll rendelkezésre fejlesztésre és karbantartásra. Hozzátette azonban, hogy 2007-től a II. Nemzeti Fejlesztés Terv keretében több milliárd forint szabadítható majd fel uniós forrásokból erre a célra, így sok száz kilométer bicikliút épülhet.
Felhívta a figyelmet a Balaton körül és a Duna-kanyar mentén kiépített kerékpárutak után a Duna és a Tisza mentén építendő transzeurópai közlekedési út fontosságára, mert az szerinte turisztikailag sok milliárd forintot hozna az országnak.
Kóka János szerint a megbízott feladata a kerékpáros infrastruktúráért felelős minisztériumok feladatának összehangolása lesz, mert jelenleg nincs egységes koncepció. Példaként említette, hogy ha a közútfejlesztéseket összehangolnák a kerékpárutak építésével, akkor ezek sokkal olcsóbban lennének megvalósíthatóak.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Súlyos: az 1-3 éves gyerekek negyedének vannak félelmei különböző ételektől

Beszámolók szerint az 1-3 éves korosztály 25%-a - tehát minden negyedik gyermek - elutasít valamilyen ételt, és sokuknál óvodás, általános iskolás korban is fennáll még a probléma.

Megdőlt a 120 milliós közösségi finanszírozási rekord – itt az EU-s pénzek utódja? (x)

Az egyre népszerűbb finanszírozási forma itthon is gyorsan terjed, egyre többen ismerik és használják.

Balogh Petya: Önmagunkkal versenyzünk, és van hova fejlődni (x)

Bár sokat fejlődött az utóbbi években a hazai startup ökoszisztéma, még egy nagyságrenddel, szinte minden fontos mutatóban le van maradva a régiós élvonaltól.

Szemet vetett erre a szektorra Balogh Petya: 50 ezerért még te is a cégtársa lehetsz

A 120 fős tulajdonosi közösség mellé most Balogh Petya cége is beszállt a Brancs közösségi finanszírozási platformba.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. június 7. szerda
Róbert
23. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Portfolio Balaton Business Forum 2023
Együtt a régió szereplői
EZT OLVASTAD MÁR?