6 °C Budapest

Most jó rendőrnek lenni

Pénzcentrum
2005. november 11. 09:28

A kormány tervei szerint a rendőrség és a határőrség végrehajtói állományának bére közel 14 százalékkal nő jövőre. Bevezetik a szolgálatiidő-pótlékot, a közterületi, valamint a határrendészeti pótlékot. A tűzoltóknál a munkaidőt heti két órával csökkentik.

 
A kormány tervei szerint a rendőrség és a határőrség végrehajtói állományának bére közel 14 százalékkal nő jövőre. Bevezetik a szolgálatiidő-pótlékot, a közterületi, valamint a határrendészeti pótlékot. A tűzoltóknál a munkaidőt heti két órával csökkentik.  
A rendőrség és a határőrség hivatásos végrehajtói állományának bruttó illetménynövekedése, egyben a reáljövedelem növekedése eléri a 14 százalékot - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a rendvédelmi szervek vezetőinek tartott állománygyűlésen.  
A kormányfő elmondta: a béremelés differenciált lesz, az ötszázalékos illetményalap-növekedést mindenki megkapja. Emellett vezetik be a rendőrségnél és a határőrségnél a szolgálatiidő-pótlékot mindazoknak, akik legalább tízéves szolgálati múlttal rendelkeznek. Ez 5-10 ezer forintos emelést jelent közel 32 ezer embernek.  
Ugyancsak új elem a közterületi, valamint a határrendészeti pótlék, mely 13 ezer rendőrnek és 8,5 ezer határőrnek 16,5 ezer forint többletet jelent a bruttó illetménynél. A nyomozói pótlék az illetményalap 20 százalékáról 65 százalékra nő, ez a rendőrségnél 12 ezer, a határőrségnél ötszáz hivatásost érint. Nekik havonta több mint 16 ezer forinttal nő a bérük.  
A büntetés-végrehajtásban dolgozók esetében még folynak a tárgyalások. Gyurcsány Ferenc reményei szerint az ő bérük jövőre 5-10 százalékkal nő. A vonulós tűzoltóknál 2006-ban megkezdik a szolgálati idő csökkentését, az első ütemben a heti munkaidő 54 óráról 52-re csökken.  

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 22. hétfő
Csilla, Noémi
17. hét
Április 22.
A Föld napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem