3 °C Budapest

Most jó rendőrnek lenni

Pénzcentrum
2005. november 11. 09:28

A kormány tervei szerint a rendőrség és a határőrség végrehajtói állományának bére közel 14 százalékkal nő jövőre. Bevezetik a szolgálatiidő-pótlékot, a közterületi, valamint a határrendészeti pótlékot. A tűzoltóknál a munkaidőt heti két órával csökkentik.

 
A kormány tervei szerint a rendőrség és a határőrség végrehajtói állományának bére közel 14 százalékkal nő jövőre. Bevezetik a szolgálatiidő-pótlékot, a közterületi, valamint a határrendészeti pótlékot. A tűzoltóknál a munkaidőt heti két órával csökkentik.  
A rendőrség és a határőrség hivatásos végrehajtói állományának bruttó illetménynövekedése, egyben a reáljövedelem növekedése eléri a 14 százalékot - jelentette be Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a rendvédelmi szervek vezetőinek tartott állománygyűlésen.  
A kormányfő elmondta: a béremelés differenciált lesz, az ötszázalékos illetményalap-növekedést mindenki megkapja. Emellett vezetik be a rendőrségnél és a határőrségnél a szolgálatiidő-pótlékot mindazoknak, akik legalább tízéves szolgálati múlttal rendelkeznek. Ez 5-10 ezer forintos emelést jelent közel 32 ezer embernek.  
Ugyancsak új elem a közterületi, valamint a határrendészeti pótlék, mely 13 ezer rendőrnek és 8,5 ezer határőrnek 16,5 ezer forint többletet jelent a bruttó illetménynél. A nyomozói pótlék az illetményalap 20 százalékáról 65 százalékra nő, ez a rendőrségnél 12 ezer, a határőrségnél ötszáz hivatásost érint. Nekik havonta több mint 16 ezer forinttal nő a bérük.  
A büntetés-végrehajtásban dolgozók esetében még folynak a tárgyalások. Gyurcsány Ferenc reményei szerint az ő bérük jövőre 5-10 százalékkal nő. A vonulós tűzoltóknál 2006-ban megkezdik a szolgálati idő csökkentését, az első ütemben a heti munkaidő 54 óráról 52-re csökken.  

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?