3 °C Budapest

Lehetőség a fejlesztésre

Pénzcentrum
2005. november 11. 08:46

Húsz éves időszakra, három éves türelmi idővel és 4,5 százalékos kamattal új hitellehetőség indul önkormányzatok részére informatikai közmű fejlesztésére - jelentette be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter Siófokon.

 
Húsz éves időszakra, három éves türelmi idővel és 4,5 százalékos kamattal új hitellehetőség indul önkormányzatok részére informatikai közmű fejlesztésére - jelentette be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter Siófokon.
A kormány új hitellehetőséget biztosít az önkormányzatok számára informatikai közmű fejlesztésére - jelentette be Kóka János a negyedik e-Magyarország, e-Kormányzat konferencián Siófokon. A hitel húsz éves időszakra, három év türelmi idővel és 4,5 százalékos kamattal áll majd az önkormányzatok rendelkezésére - közölte a gazdasági és közlekedési miniszter.
Kóka szerint a hitel azért jó lehetőség, mert az önkormányzatok legfőbb problémája a tőkehiány és a digitális elmaradottság, miközben a novemberben hatályba lépett Ket (Közigazgatási eljárásról szóló törvény) kikényszeríti az informatikai fejlesztéseket. Hasonló hitelt lehet felvenni út- csatorna vagy környezetvédelmi közművekre, informatikai fejlesztésekre azonban ebben a keretben korábban nem volt lehetőség. A hitelt a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül igényelhetik majd az önkormányzatok.

A miniszter bejelentette, hogy 10 milliárd forintra emelték a szélessávú internet kiépítésének támogatását azon települések számára, ahol eddig még nem volt ilyen lehetőség. Ma Magyarországon 1350 településen nincs még szélessávú internet, az ország 10 millió állampolgárából hat és fél millióan nem használnak számítógépet.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Zubreczki Dávid: teljesen abszurd, hogy erről végleg lemondtak a budapestiek

A könyv szerzőjét, Zubreczki Dávidot kérdeztük a balatoni fejlesztésekről, a városnézésről, építészetről és hogy mitől lenne élhetőbb Budapest. Interjú.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. január 31. kedd
Marcella
5. hét
KONFERENCIA
Tovább
Digital Transformation 2023
Innovatív technologiák a hatékonyságnövelésért!
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap!
Biztosítás 2023
A tavasz meghatározó pénzügyi konferenciája március 8-án!
EZT OLVASTAD MÁR?