14 °C Budapest

Lehetőség a fejlesztésre

Pénzcentrum
2005. november 11. 08:46

Húsz éves időszakra, három éves türelmi idővel és 4,5 százalékos kamattal új hitellehetőség indul önkormányzatok részére informatikai közmű fejlesztésére - jelentette be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter Siófokon.

 
Húsz éves időszakra, három éves türelmi idővel és 4,5 százalékos kamattal új hitellehetőség indul önkormányzatok részére informatikai közmű fejlesztésére - jelentette be Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter Siófokon.
A kormány új hitellehetőséget biztosít az önkormányzatok számára informatikai közmű fejlesztésére - jelentette be Kóka János a negyedik e-Magyarország, e-Kormányzat konferencián Siófokon. A hitel húsz éves időszakra, három év türelmi idővel és 4,5 százalékos kamattal áll majd az önkormányzatok rendelkezésére - közölte a gazdasági és közlekedési miniszter.
Kóka szerint a hitel azért jó lehetőség, mert az önkormányzatok legfőbb problémája a tőkehiány és a digitális elmaradottság, miközben a novemberben hatályba lépett Ket (Közigazgatási eljárásról szóló törvény) kikényszeríti az informatikai fejlesztéseket. Hasonló hitelt lehet felvenni út- csatorna vagy környezetvédelmi közművekre, informatikai fejlesztésekre azonban ebben a keretben korábban nem volt lehetőség. A hitelt a Magyar Fejlesztési Bankon keresztül igényelhetik majd az önkormányzatok.

A miniszter bejelentette, hogy 10 milliárd forintra emelték a szélessávú internet kiépítésének támogatását azon települések számára, ahol eddig még nem volt ilyen lehetőség. Ma Magyarországon 1350 településen nincs még szélessávú internet, az ország 10 millió állampolgárából hat és fél millióan nem használnak számítógépet.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

Egykor kubai textilmunkásoktól volt hangos, most közösségi finanszírozásból újul meg a patinás budapesti gyárépület (x)

A hiánypótló naturális, és letisztult berendezési trendeket kedvelő fotós közösség számára a Nordix már nem ismeretlen.

Óriásit húzott a magyar Kickstarter: ilyen lehetőség kevés alkalommal lesz 2024-ben, most bárki élhet vele

Ahogy Jeff Bezos, az Amazon alapítója híres mondása is szól: "A márkád az, amit az emberek mondanak rólad, amikor nem vagy ott.”

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. február 26. hétfő
Géza
9. hét
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem