29 °C Budapest

Kétszázmillió előfizető - hódít a szélessáv

Pénzcentrum
2005. november 11. 11:00

Az év végére eléri a kétszázmilliót a szélessávú internet-előfizetők száma világszerte - írja mai számában a Világgazdaság.

 
Az év végére eléri a kétszázmilliót a szélessávú internet-előfizetők száma világszerte – írja mai számában a Világgazdaság.
A gyors internet kapcsolatot létesítettek száma dinamikusan nőtt az első fél évben is, különösen az EU-ban, amely ezen a területen átvette a vezetést Észak-Amerikától. Az első hat hónapban az unió tagállamaiban nyolcmillióval, 47,5 millióra nőtt a szélessávú előfizetők száma. A gyors világhálós kapcsolatot használó közösségi felhasználók 81 százaléka választotta a telefonvonali szélessávú technológiát (DSL).
Világszerte az év első hat hónapjában 24,5 millió új egyéni és új üzleti felhasználó vásárolt szélessávú szolgáltatást, így 176 millióra nőtt az előfizetők száma. Továbbra is USA-ban van a legtöbb szélessávú előfizető, összesen 38,2 millió. A DSL felhasználók száma 16, míg a kábeleseké 10 százalékkal nőtt 2005 első fél évéhez képest éves összehasonlításban.
Hazánkban az első fél évben az előző év azonos időszakához képest 20 százalékkal nőtt az internet-előfizetők száma, megközelítve ezzel a 784 ezret. A KSH adatai szerint a szélessávú internet-kapcsolatot létesítettek száma elérte a 450 ezret. A legnagyobb fejlődés nálunk is a telefonvonali kapcsolatoknál volt, amelyek száma a fél év végére elérte a 291 ezret, s ez 75 százalékos növekedést jelent éves összevetésben. Dinamikusan bővült a kábeles elérést választók tábora is, számuk az egy évvel korábbi 99,6 ezerről júniusra 155,9 ezerre nőtt.
Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Újraindul a STRT Holding inkubációs programja, a Launchpad

Az STRT Holding közleménye szerint 8+30 millió forint befektetés és tapasztalt mentorgárda várja a jelentkezőket.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 14. vasárnap
Tibor
15. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum Retail Day 2024
Magyarország legfontosabb kiskereskedelmi rendezvénye - Inspiráló előadók, izgalmas előadások, gyakorlati tudás.
Most nem