Kétszázmillió előfizető - hódít a szélessáv

Pénzcentrum
2005. november 11. 11:00

Az év végére eléri a kétszázmilliót a szélessávú internet-előfizetők száma világszerte - írja mai számában a Világgazdaság.

 
Az év végére eléri a kétszázmilliót a szélessávú internet-előfizetők száma világszerte – írja mai számában a Világgazdaság.
A gyors internet kapcsolatot létesítettek száma dinamikusan nőtt az első fél évben is, különösen az EU-ban, amely ezen a területen átvette a vezetést Észak-Amerikától. Az első hat hónapban az unió tagállamaiban nyolcmillióval, 47,5 millióra nőtt a szélessávú előfizetők száma. A gyors világhálós kapcsolatot használó közösségi felhasználók 81 százaléka választotta a telefonvonali szélessávú technológiát (DSL).
Világszerte az év első hat hónapjában 24,5 millió új egyéni és új üzleti felhasználó vásárolt szélessávú szolgáltatást, így 176 millióra nőtt az előfizetők száma. Továbbra is USA-ban van a legtöbb szélessávú előfizető, összesen 38,2 millió. A DSL felhasználók száma 16, míg a kábeleseké 10 százalékkal nőtt 2005 első fél évéhez képest éves összehasonlításban.
Hazánkban az első fél évben az előző év azonos időszakához képest 20 százalékkal nőtt az internet-előfizetők száma, megközelítve ezzel a 784 ezret. A KSH adatai szerint a szélessávú internet-kapcsolatot létesítettek száma elérte a 450 ezret. A legnagyobb fejlődés nálunk is a telefonvonali kapcsolatoknál volt, amelyek száma a fél év végére elérte a 291 ezret, s ez 75 százalékos növekedést jelent éves összevetésben. Dinamikusan bővült a kábeles elérést választók tábora is, számuk az egy évvel korábbi 99,6 ezerről júniusra 155,9 ezerre nőtt.
Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?