33 °C Budapest

Kétszázmillió előfizető - hódít a szélessáv

Pénzcentrum
2005. november 11. 11:00

Az év végére eléri a kétszázmilliót a szélessávú internet-előfizetők száma világszerte - írja mai számában a Világgazdaság.

 
Az év végére eléri a kétszázmilliót a szélessávú internet-előfizetők száma világszerte – írja mai számában a Világgazdaság.
A gyors internet kapcsolatot létesítettek száma dinamikusan nőtt az első fél évben is, különösen az EU-ban, amely ezen a területen átvette a vezetést Észak-Amerikától. Az első hat hónapban az unió tagállamaiban nyolcmillióval, 47,5 millióra nőtt a szélessávú előfizetők száma. A gyors világhálós kapcsolatot használó közösségi felhasználók 81 százaléka választotta a telefonvonali szélessávú technológiát (DSL).
Világszerte az év első hat hónapjában 24,5 millió új egyéni és új üzleti felhasználó vásárolt szélessávú szolgáltatást, így 176 millióra nőtt az előfizetők száma. Továbbra is USA-ban van a legtöbb szélessávú előfizető, összesen 38,2 millió. A DSL felhasználók száma 16, míg a kábeleseké 10 százalékkal nőtt 2005 első fél évéhez képest éves összehasonlításban.
Hazánkban az első fél évben az előző év azonos időszakához képest 20 százalékkal nőtt az internet-előfizetők száma, megközelítve ezzel a 784 ezret. A KSH adatai szerint a szélessávú internet-kapcsolatot létesítettek száma elérte a 450 ezret. A legnagyobb fejlődés nálunk is a telefonvonali kapcsolatoknál volt, amelyek száma a fél év végére elérte a 291 ezret, s ez 75 százalékos növekedést jelent éves összevetésben. Dinamikusan bővült a kábeles elérést választók tábora is, számuk az egy évvel korábbi 99,6 ezerről júniusra 155,9 ezerre nőtt.
NAPTÁR
Tovább
2021. július 30. péntek
Judit, Xénia
30. hét
Július 30.
Barátság világnap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?