Díjat kapott az APEH

Pénzcentrum
2005. november 11. 08:36

Az APEH, BM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatala és az Educatio Kht kapta az első eKormányzat díjat. Az Elektronikuskormányzat-központ idén először ítélte oda az elismerést azoknak a központi közigazgatási szervezeteknek, amelyek a legtöbbet tettek az elektronikus szolgáltatások és informatikai rendszerek fejlesztéséért.

 
Az APEH, BM Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatala és az Educatio Kht kapta az első eKormányzat díjat. Az Elektronikuskormányzat-központ idén először ítélte oda az elismerést azoknak a központi közigazgatási szervezeteknek, amelyek a legtöbbet tettek az elektronikus szolgáltatások és informatikai rendszerek fejlesztéséért.
Baja Ferenc politikai államtitkár, elektronikus közigazgatási szolgáltatásokért felelős kormánymegbízott csütörtökön az e-Magyarország, e-Kormányzat 2005 konferencián adta át az eKormányzat díjakat. Az elismerést azok a központi közigazgatási szervek kaphatják meg, akik az adott évben az eKormányzat 2005 stratégiában és az Európai Uniós irányelvekben foglaltaknak megfelelően kiemelkedő fejlesztéseket hajtottak végre az informatikai rendszerek és elektronikus szolgáltatások területén.
A bronzplakettel járó elismerést idén először ítéli oda az Elektronikuskormányzat-központ, a díj megalapítását a tavalyi e-Kormányzat konferencián határozta el Baja Ferenc politikai államtitkár és Stumpf István volt kancelláriaminiszter, a XXI. Század intézed vezetője. A díj egyfajta ösztönzés a közigazgatás szereplői számára, hogy olyan fejlesztéseket hajtsanak végre, amelyek előrelendítik a közigazgatás reformját és jól illusztrálják az e-kormányzati szolgáltatások terén elért eddigi eredményeket - mondta Baja Ferenc.
A díjat idén három szervezet kapta meg. A Belügyminisztérium Központi Adatfeldolgozó, Nyilvántartó és Választási Hivatala a kormányzati és önkormányzati elektronikus szolgáltatások fejlesztéséért, az APEH az elektronikus adózási rendszer megteremtéséért, az Educatio Kht pedig a felsőoktatási információs szolgáltatásért kapta meg az elismerést.
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a magánnyugdíj-pénztár rendszerének fejlesztéséért, a Magyar Vállalkozásfejlesztési Kht. vállalkozói információs portál működtetéséért, az Országos Foglalkoztatási Hivatal pedig pályaorientációs portál létrehozásáért külön elismerésben részesült.

(forrás: Kormányzati Hírportál)

Egyedülálló zenés activityt fejlesztett a magyar gyógypedagógus  (x)

Egy hazai gyógypedagógus-zeneterapeuta összerakott egy többszörösen díjazott zenei társasjátékot.

Ez a superfood lehet a foci Eb nagy slágere (x)

Méltó ellenfele lehet a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak a kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készülő újfajta ropogtatnivaló.

Farmról az asztalra: így segítheti ez az üzleti modell a kisgazdaságokat

A CSA, azaz a közösség által támogatott mezőgazdasági modell hazánkban egyelőre alig ismert, pedig Nyugat-Európában és az amerikai földrészen egyre elterjedtebb.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

NAPTÁR
Tovább
2024. május 23. csütörtök
Dezsõ
21. hét
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. május 22. 20:53
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem