Mennyit ér egy gyerek ?

Pénzcentrum
2005. november 8. 08:15

A parlament hétfőn elfogadta a családtámogatás átalakításáról szóló törvényt. Az új jogszabály szerint a családi pótlék havi összege január 1-jétől az egygyermekes családokban 11 ezer, kétgyermekes család esetén gyermekenként 12 ezer, három- vagy többgyermekes családban 14 ezer forint lesz.

 
Az Országgyűlés hétfőn 180 igen szavazattal, 140 ellenszavazattal és hét tartózkodással elfogadta a családtámogatási rendszer átalakításáról szóló törvényt.
Az új jogszabály szerint a családi pótlék havi összege jövő január 1-jétől az egygyermekes családokban 11 ezer, kétgyermekes család esetén gyermekenként 12 ezer, három- vagy többgyermekes családban 14 ezer forint lesz. Egyedülálló szülő esetén a támogatás összege minden kategóriában gyermekenként ezer forinttal magasabb.
Tartósan beteg, illetve súlyosan beteg gyermek esetén a támogatás 21, illetve 23 ezer forint havonta. A családi pótlék megemelt összegébe beépül a rendszeres gyermekvédelmi támogatás és az adókedvezmény, amely csak a három- és többgyermekes családok esetében marad meg.
A módosítás értelmében az anyák a gyes folyósítása mellett az eddigi időkorlátozás nélkül, teljes munkaidőben vállalhatnak munkát a gyermek egyéves korától.

 

Megszűnik az adókedvezmény

A kormány most elfogadott javaslata megszünteti a gyermekek után járó adókedvezményt. Az egy- és kétgyermekes családoknál a családi adókedvezmény megszűnik, mivel az új rendszer ezen családok számára magasabb összegű ellátást biztosít, mint amennyi a családi pótlékuk és az adókedvezmény együttes összege volt. A három- és többgyermekes családok adókedvezménye viszont korlátozott mértékben marad meg. Ennek értelmében a jövőben is havi négyezer forint adókedvezményhez juthatnának azok, akiknek jövedelme nem haladja meg az évi 3,4 millió, havi 280 ezer forintot, és a támogatás fokozatosan csökkenve évi 4 millió, havi 330 ezer forintnál megszűnik.
(forrás: MTI)

A magyar menzák réméből lesz a jövő igazi szuperétele: disznótáp hozhatja el a forradalmat?

Drasztikusan átalakul a magyar gasztronómia a klímaváltozás miatt: komoly szemléletváltás kell a hazai konyhákban.

Ki nem találod, kiről nevezték el a legtöbb utcát Magyarországon: fotókon a rekorder

Ha egymás mellé tennénk mind a 2800-at, az Atlanti-óceánig is eljuthatnánk; utunk során pedig tökéletesen kirajzolódna egy a magyar társadalomról szóló szubjektív látlelet.

Nem akármibe vágott bele Király Gábor: Guinness-rekordra hajt a magyar kapuslegenda

Már csak 500 nevező kell, hogy magyar Guinness-rekord szülessen októberben! A cél továbbra is, hogy ezren rúgjanak büntetőt az Országos Tizenegyesrúgó Bajnokságon.

Szívszorító: ilyen képeket eddig nagyon kevesen láthattak Budapest szegényeiről

A művészről eddig még nem készült monográfia, ezt a hiányt pótolja az ősszel megjelenő, kétnyelvű (magyar és angol) művészeti album készül.

NAPTÁR
Tovább
2023. szeptember 22. péntek
Móric
38. hét
Szeptember 22.
Európai autómentes nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Új Pénzcentrum app
A legfrissebb hírek és árfolyamok
MOST NEM
LETÖLTÖM