Kivetette a hálóját az OTP

Pénzcentrum
2005. november 8. 09:10

Az OTP Bank a szerbiai Vojvodjanska banka a.d. Novi Sad 99%-os részvénycsomagjának megvásárlására vonatkozó szándéknyilatkozatot nyújtott be

 
Az OTP Bank a szerbiai Vojvodjanska banka a.d. Novi Sad 99%-os részvénycsomagjának megvásárlására vonatkozó szándéknyilatkozatot nyújtott be
Az eladó Szerb Köztársaság kormánya nevében eljáró Deposit Insurance Agency (BRA) pályázati felhívást tett közzé a Vojvodjanska banka a.d. Novi Sad (Vojvodjanska banka) nem kevesebb, mint 99%-os részvénycsomagjának értékesítésére.
Az OTP Bank a pályázati felhívásban megjelölt 2005. november 7-i határidőig eljuttatta szándéknyilatkozatát a Vojvodjanska banka értékesítésre felkínált részvénycsomagjának megvásárlására.
A szándéknyilatkozat benyújtása az OTP Bank számára nem jelenti sem pénzügyi, sem egyéb
kötelezettségvállalást. A BRA pályázati felhívása szerint az eladó előminősítő eljárás során dönt az értékesítési folyamat következő fordulójára meghívandó pénzintézetekről.
A Vojvodjanska banka  463,5 millió euros mérlegfőösszege alapján számított piaci részesedése 6,2% volt 2005. június 30-án. A bank 175 fiókból álló hálózatán keresztül szolgálja ki mintegy 680.000 ügyfelét.

Magyarország legnagyobb hitelintézete bankakvizíciós stratégiájában a célországok egyikeként jelölte meg Szerbiát. Az OTP Bank középtávű stratégiájának hangsúlyos eleme a magas és hosszú távon fenntartható sajáttőke arányos jövedelmezőség biztosítása, ezért a pénzügyi szolgáltatások piacán megvizsgál minden arra érdemes külföldi terjeszkedési lehetőséget.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?