-1 °C Budapest

Kivetette a hálóját az OTP

Pénzcentrum
2005. november 8. 09:10

Az OTP Bank a szerbiai Vojvodjanska banka a.d. Novi Sad 99%-os részvénycsomagjának megvásárlására vonatkozó szándéknyilatkozatot nyújtott be

 
Az OTP Bank a szerbiai Vojvodjanska banka a.d. Novi Sad 99%-os részvénycsomagjának megvásárlására vonatkozó szándéknyilatkozatot nyújtott be
Az eladó Szerb Köztársaság kormánya nevében eljáró Deposit Insurance Agency (BRA) pályázati felhívást tett közzé a Vojvodjanska banka a.d. Novi Sad (Vojvodjanska banka) nem kevesebb, mint 99%-os részvénycsomagjának értékesítésére.
Az OTP Bank a pályázati felhívásban megjelölt 2005. november 7-i határidőig eljuttatta szándéknyilatkozatát a Vojvodjanska banka értékesítésre felkínált részvénycsomagjának megvásárlására.
A szándéknyilatkozat benyújtása az OTP Bank számára nem jelenti sem pénzügyi, sem egyéb
kötelezettségvállalást. A BRA pályázati felhívása szerint az eladó előminősítő eljárás során dönt az értékesítési folyamat következő fordulójára meghívandó pénzintézetekről.
A Vojvodjanska banka  463,5 millió euros mérlegfőösszege alapján számított piaci részesedése 6,2% volt 2005. június 30-án. A bank 175 fiókból álló hálózatán keresztül szolgálja ki mintegy 680.000 ügyfelét.

Magyarország legnagyobb hitelintézete bankakvizíciós stratégiájában a célországok egyikeként jelölte meg Szerbiát. Az OTP Bank középtávű stratégiájának hangsúlyos eleme a magas és hosszú távon fenntartható sajáttőke arányos jövedelmezőség biztosítása, ezért a pénzügyi szolgáltatások piacán megvizsgál minden arra érdemes külföldi terjeszkedési lehetőséget.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 9. szombat
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem