22 °C Budapest

Kivetette a hálóját az OTP

Pénzcentrum
2005. november 8. 09:10

Az OTP Bank a szerbiai Vojvodjanska banka a.d. Novi Sad 99%-os részvénycsomagjának megvásárlására vonatkozó szándéknyilatkozatot nyújtott be

 
Az OTP Bank a szerbiai Vojvodjanska banka a.d. Novi Sad 99%-os részvénycsomagjának megvásárlására vonatkozó szándéknyilatkozatot nyújtott be
Az eladó Szerb Köztársaság kormánya nevében eljáró Deposit Insurance Agency (BRA) pályázati felhívást tett közzé a Vojvodjanska banka a.d. Novi Sad (Vojvodjanska banka) nem kevesebb, mint 99%-os részvénycsomagjának értékesítésére.
Az OTP Bank a pályázati felhívásban megjelölt 2005. november 7-i határidőig eljuttatta szándéknyilatkozatát a Vojvodjanska banka értékesítésre felkínált részvénycsomagjának megvásárlására.
A szándéknyilatkozat benyújtása az OTP Bank számára nem jelenti sem pénzügyi, sem egyéb
kötelezettségvállalást. A BRA pályázati felhívása szerint az eladó előminősítő eljárás során dönt az értékesítési folyamat következő fordulójára meghívandó pénzintézetekről.
A Vojvodjanska banka  463,5 millió euros mérlegfőösszege alapján számított piaci részesedése 6,2% volt 2005. június 30-án. A bank 175 fiókból álló hálózatán keresztül szolgálja ki mintegy 680.000 ügyfelét.

Magyarország legnagyobb hitelintézete bankakvizíciós stratégiájában a célországok egyikeként jelölte meg Szerbiát. Az OTP Bank középtávű stratégiájának hangsúlyos eleme a magas és hosszú távon fenntartható sajáttőke arányos jövedelmezőség biztosítása, ezért a pénzügyi szolgáltatások piacán megvizsgál minden arra érdemes külföldi terjeszkedési lehetőséget.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. augusztus 5. csütörtök
Krisztina
31. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?