34 °C Budapest

Egy "idióta ötlet" - megadóztatják az SMS-eket

Pénzcentrum
2005. november 8. 10:34

Az államháztartás feszültségeink enyhítésének érdekében a mobiltelefonon továbbított szöveges üzeneteket is megadóztatná az olasz kormány. - írja mai számában a Világgazdaság.

 
Az államháztartás feszültségeink enyhítésének érdekében a mobiltelefonon továbbított szöveges üzeneteket is megadóztatná az olasz kormány. – írja mai számában a Világgazdaság.
 
A jövő évi választások előtti utolsó költségvetés számára javasolt adó mindössze 300 millió euró pótlólagos bevételt hozna, ha maradna a jelenlegi elképzelés, amely szerint üzenetenként egycentes adót vetnénk ki.
A Telecom Italia elnöke, Marco Tronchtti Provera egyszerűen „idióta ötletnek” minősítette az elképzelést. A 60 milliós Olaszországban száz főre átlagosan 102 mobiltelefon jut. Az SMS-ek átlagosan 10 eurócentbe krülnek, a szöveges üzenetek a szolgáltatók bevételeinek mintegy 20 százalékát adják.
Az olasz kormány elkeseredetten próbálkozik újabb adók kivetésével, mert az államháztartás szanálását célzó komolyabb tervekbe az áprilisi választások előtt már nem mer belevágni. A stabilitási paktumban szankcionált 3 százalékos deficit/GDP plafont pedig az idén egymás után a harmadik alkalommal lépik túl.
Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 18. csütörtök
Ilona
33. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?