-2 °C Budapest

Egy "idióta ötlet" - megadóztatják az SMS-eket

Pénzcentrum
2005. november 8. 10:34

Az államháztartás feszültségeink enyhítésének érdekében a mobiltelefonon továbbított szöveges üzeneteket is megadóztatná az olasz kormány. - írja mai számában a Világgazdaság.

 
Az államháztartás feszültségeink enyhítésének érdekében a mobiltelefonon továbbított szöveges üzeneteket is megadóztatná az olasz kormány. – írja mai számában a Világgazdaság.
 
A jövő évi választások előtti utolsó költségvetés számára javasolt adó mindössze 300 millió euró pótlólagos bevételt hozna, ha maradna a jelenlegi elképzelés, amely szerint üzenetenként egycentes adót vetnénk ki.
A Telecom Italia elnöke, Marco Tronchtti Provera egyszerűen „idióta ötletnek” minősítette az elképzelést. A 60 milliós Olaszországban száz főre átlagosan 102 mobiltelefon jut. Az SMS-ek átlagosan 10 eurócentbe krülnek, a szöveges üzenetek a szolgáltatók bevételeinek mintegy 20 százalékát adják.
Az olasz kormány elkeseredetten próbálkozik újabb adók kivetésével, mert az államháztartás szanálását célzó komolyabb tervekbe az áprilisi választások előtt már nem mer belevágni. A stabilitási paktumban szankcionált 3 százalékos deficit/GDP plafont pedig az idén egymás után a harmadik alkalommal lépik túl.
Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 3. vasárnap
Ferenc, Olívia
48. hét
December 3.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm