21 °C Budapest

Egy "idióta ötlet" - megadóztatják az SMS-eket

Pénzcentrum
2005. november 8. 10:34

Az államháztartás feszültségeink enyhítésének érdekében a mobiltelefonon továbbított szöveges üzeneteket is megadóztatná az olasz kormány. - írja mai számában a Világgazdaság.

 
Az államháztartás feszültségeink enyhítésének érdekében a mobiltelefonon továbbított szöveges üzeneteket is megadóztatná az olasz kormány. – írja mai számában a Világgazdaság.
 
A jövő évi választások előtti utolsó költségvetés számára javasolt adó mindössze 300 millió euró pótlólagos bevételt hozna, ha maradna a jelenlegi elképzelés, amely szerint üzenetenként egycentes adót vetnénk ki.
A Telecom Italia elnöke, Marco Tronchtti Provera egyszerűen „idióta ötletnek” minősítette az elképzelést. A 60 milliós Olaszországban száz főre átlagosan 102 mobiltelefon jut. Az SMS-ek átlagosan 10 eurócentbe krülnek, a szöveges üzenetek a szolgáltatók bevételeinek mintegy 20 százalékát adják.
Az olasz kormány elkeseredetten próbálkozik újabb adók kivetésével, mert az államháztartás szanálását célzó komolyabb tervekbe az áprilisi választások előtt már nem mer belevágni. A stabilitási paktumban szankcionált 3 százalékos deficit/GDP plafont pedig az idén egymás után a harmadik alkalommal lépik túl.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. július 26. hétfő
Anna, Anikó
30. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. július 25. 14:35